بوچیا نوعی ورزش ویژه معلولان جسمی- حرکتی است که در اصل برای افراد دارای فلج مغزی طراحی شده بود اما در حال حاضر توسط ورزشکارانی با معلولیتهای چندگانه و شدید حرکتی همانند آتروفی عضلانی نخاعی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
هدف این بازی پرتاب توپهای رنگی به نزدیکی توپ سفید (جکبال) است؛ شرکتکنندگان میتوانند توپها را برحسب تواناییهایشان با دست، پا یا در ناتوانیهای شدید با سر و یک وسیله کمکی (رمپ) پرتاب کنند و در پایان هر دور، داور براساس میزان نزدیکی توپها به جکبال به بازیکنان امتیاز میدهد.
این ورزش نیاز به هماهنگی اندام، پردازش سیستم عصبی مرکزی، کار گروهی و کنترل هیجانی دارد و کیفیت زندگی بسیاری از اشخاص دارای فلج مغزی از طریق شرکت در این بازی و ارتباط با مردم و دوستان جدید افزایش یافته است.
جعفر کردی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که معلولان بوچیا باز به دلیل استفاده از ویلچر امکان جابجایی با هر وسیله نقلیه ای را ندارند و باید توسط خودروهای مجهزی که در اختیار بهزیستی قرار دارد جابجا شوند.
وی ادامه داد: نبود وسیله نقلیه باعث شده از تعداد ورزشکاران بوچیا کاسته شده و قادر به حضور در تمرینات نباشند.
این رشته ورزشی در شهرهای سمنان ، شاهرود و دامغان فعال است و در شهر گرمسار به دلیل نبود مربی فعالیت در این رشته متوقف شده است.
وی با اشاره به تاثیر ورزش از نظر روحی و روانی در زندگی افراد دارای معلولیت اظهار داشت: یکی از زمینههای فراهم سازی ارتقای مشارکت اجتماعی برای این قشر ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار شرکت و حضور در مسابقات ورزشی است.
رییس هیات جانبازان و معلولان استان سمنان ادامه داد: ۱۲ نفر در شاهرود، ۱۰ نفر در سمنان و هشت نفر در دامغان در این رشته فعالیت میکنند.
کردی مهم ترین مشکل ورزشکاران این رشته را ایاب و ذهاب آنها برشمرد و تاکید کرد: در صورت همکاری اداره کل بهزیستی استان سمنان برای تامین وسیله ایاب و ذهاب افراد معلول به منظور حضور در مکان ورزشی مورد نظر، بدون شک ارتقا مشارکت این افراد رقم میخورد.
رییس هیات جانبازان و معلولان استان سمنان ابراز امیدواری کرد که با مساعدت مسوولان بهزیستی این مشکل برطرف شود و حضور پررنگتر معلولان در تمرینات و عرصه ورزش رخ دهد.
وی امکانات ورزشی در این رشته را در حد متوسط ارزیابی و اضافه کرد: توزیع یکنواخت امکانات و تجهیزات رشته ورزشی بوچیا با توجه به قیمت بالای این لوازم در شهرستانهای استان اولویت دارد.
کردی ابراز داشت: به تازگی یک بسته توپ بوچیا به ارزش ۱۲۰ میلیون ریال به شهر سمنان اختصاص داده شد.
رییس هیات جانبازان و معلولان استان سمنان از کسب مقامهای برتر توسط بوچیابازان استان در کشور خبر داد و یادآور شد: مقام های اول و دوم انفرادی و چهارمی و پنجمی لیگ از جمله عناوین کسب شده توسط ورزشکاران خانم آقا استان است.
نظر شما