همه ظرفیت‌ خراسان رضوی به حمایت کادر درمان کرونا اختصاص می‌یابد

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: مانند روزهای اولیه شیوع بیماری کووید ۱۹ در استان، تمامی دستگاه‌های اجرایی در کنار درمانگران قرار می‌گیرد و همه ظرفیتهای استان به حمایت از کادر پزشکی اختصاص می‌یابد.

علیرضا رزم حسینی چهارشنبه شب در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با اشاره به افزایش استفاده مردم استان از ماسک افزود: تداوم این روند باعث می‌شود هفته‌های آینده تعداد افراد مراجعه کننده به بیمارستان کاهش یابد.

وی ادامه داد: به دلیل شرایط ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ در برخی کشورها مشکلات جدی بوجود آمده است اما در ایران با وجود فشار ناشی از تحریم‌های ظالمانه، نه تنها در تامین کالاهای اساسی بلکه در زمینه تامین ماسک و مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده‌ها نیز مشکلی وجود ندارد.

استاندار خراسان رضوی ضمن قدردانی از کادر بهداشت و درمان استان گفت: باید از  کادر درمان که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دارند، قدردانی و روحیه آنان را تقویت کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان بستری شده در بیمارستان‌های این شهر گفت: در حال حاضر هزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که از این تعداد ۲۳۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

شاپور بدیعی افزود: مردم باید در کنار رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از ماسک استفاده کنند تا میزان انتقال ویروس کرونا کاهش یابد، ضمن اینکه لازم است مردم بدانند این بیماری هیچ گونه محدودیت سنی ندارد به طوری که افراد جوان نیز بدون هیچ گونه بیماری زمینه‌ای به سبب ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده‌اند و حال برخی از آنان وخیم است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۱۰ تخت در بیمارستان شریعتی، ۶۰۰ تخت در بیمارستان امام رضا (ع) و بخش‌های آی.‌سی.‌یو بیمارستان‌های دیگر مشهد درگیر این بیماری هستند و ۲ بیمارستان دیگر در این شهر را در صورت نیاز به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص خواهیم داد. 

رییس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بسیاری از بیماران بدحال به بیمارستان مراجعه نمی‌کنند، لذا می‌طلبد یک برنامه‌ریزی جدی در حوزه مراقبت در منزل از آنان یا درمان به صورت سرپایی انجام شود.

محسن ذاکریان افزود: امروز بحران کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده وجود ندارد بلکه بحران در حوزه نیروی انسانی و خستگی کادر درمان است که باید برای آن تدبیر شود.

وی ادامه داد: در حوزه مقابله با بیماری کرونا به یک مدیریت واحد نیازمندیم، به نحوی که یک نفر فرماندهی و مدیریت بحران کادر پزشکی در همه بخش‌ها از جمله بخش خصوصی و بخش دولتی را در اختیار گیرد.

جانشین رییس ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی نیز گفت: این استان همچنان از نظر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در وضعیت قرمز قرار دارد و در روز گذشته شاهد افزایش قابل توجه تعداد بیماران بستری و فوتی در استان بودیم که زنگ خطری برای مردم محسوب می‌شود لذا باید مراقبت‌های فردی و خانوادگی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته شود.

حسن جعفری با اشاره به شهادت و ابتلای تعدادی از کادر درمان استان به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ افزود: کادر درمان در شرایط بسیار سختی هستند بنابراین هر چه مردم بیشتر رعایت کنند، این قشر خدمات با کیفیت بهتر و موثرتری را می‌توانند به مبتلایان ارائه دهند.

وی با اشاره به راه‌اندازی طرح "مردم یاران" در خصوص کمک داوطلبانه افراد به بیماران کرونایی ادامه داد: بر این اساس در مرحله اول اجرای این طرح مقرر شد ۱۵۰ نفر در بیمارستان‌ها حضور یابند و برای مراحل بعدی هم داوطلبان می‌توانند به کمیته پیشگیری ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان مراجعه کرده و ثبت نام کنند تا از آنان در این حوزه هم استفاده شود.

جانشین رییس ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی گفت: طرح افزایش نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی با قوت در حال اجراست و با افرادی که به صورت سهوی یا عمدی پروتکل‌های بهداشتی را بویژه در مشاغل و اماکن رعایت نمی‌کنند برخوردهای شدید خواهد شد.

وی افزود: امروز اولین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بعد از موج اول شیوع کرونا در استان راه‌اندازی شد و تعدادی از بیماران به این نقاهتگاه‌ها انتقال یافتند.

جعفری ادامه داد: تاکنون ۳۸ هزار بازدید از نقاهتگاه‌ها انجام گرفته که برای آنها چهار هزار و ۶۰۰ اخطار صادر شده است.

ارائه طرح استفاده از ظرفیت پزشکی و درمانی بخش خصوصی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دبیرخانه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، استفاد از ظرفیت درمانی دانشگاه آزاد اسلامی استان با نظارت و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پذیرش در بیمارستان‌های نظامی با اولویت کارکنان این ارگان‌ها، تاکید بر مراقبت‌های فردی و تقویت نظارت بر آن‌ها از جمله مصوبات پنجاه و سومین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در این استان بود. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۸۱ هزار و ۴۱۳ نفر  در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان  ۱۴ هزار و ۸۵۳ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۲۴۴ هزار و ۸۴۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۵ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۱۴۵ نفر را بیمار کرده و جان ۶۳۰ هزار و ۳۱۲ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۹ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۳۸۲ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با چهار میلیون و ۱۰۰ هزار و ۸۷۵ بیمار کووید ۱۹ و ۱۴۶ هزار و ۱۸۳ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است.

پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی ، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا، جایگاه یازدهم را در میان کشورهای جهان دارد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha