۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۱۴
کد خبر: 83881949
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعالیت بیش از ۵۰ هزاربافنده فرش در استان اردبیل

۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۱۴
کد خبر: 83881949
فعالیت بیش از ۵۰ هزاربافنده فرش در استان اردبیل

اردبیل _ایرنا _ رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان اردبیل گفت: بیش از ۵۰ هزار بافنده فرش دستبافت در این استان شناسایی شده‌اند که از این تعداد ۳۳ هزار نفر دارای شناسنامه فعالیت در صنعت تولید فرش هستند.

به گزارش ایرنا ، مالک اژدرحسنی روز پنجشنبه در بازدید از کارگاه‌های متمرکز و تک‌بافت فرش‌های دستی خلخال افزود: با استقبال علاقه‌مندان به صنعت فرش ، میزان تولید فرش دستبافت در این استان بطور قابل‌توجهی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان تولیدبافندگان فرش استان هم‌اکنون به ۱۰۰ هزار مترمربع در سال می‌رسد، اظهارداشت: امسال هدف گذاری اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان حمایت همه‌جانبه از تولیدکنندگان در صنعت فرش است.

وی گفت: تلاش می‌شود با بکارگیری سیاست‌های کاری جدید میزان تولید فرش دستباف استان به ۱۲۰ هزار متر مربع افزایش یابد.
حسنی به کاهش ۵۰ درصدی بیمه‌شدگان قالیبافی در استان اشاره کرد و اظهارداشت: با قطع بیمه تامین اجتماعی قالیبافان  از سال ۹۳ در کشور و در طول ۶ سال گذشته بیمه‌شدگان قالیبافی این استان از ۱۵ هزار بافنده به هفت هزار و ۴۰۰ نفر کاهش یافته است.

وی عدم پرداخت بموقع حق بیمه از سوی افراد تحت پوشش ، قطع حق بیمه دولت بلحاظ تشخیص مغایرت شغلی بیمه‌شدگان به صنعت فرش‌بافی ،بازنشستگی تعدادی از قالیبافان استان و عدم جایگزینی افراد جدید به جای افراد خارج شده از تحت پوشش این بیمه را از عوامل مهم کاهش ۵۰ درصدی بیمه‌شدگان صنعت قالیبافی استان ذکر کرد.

وی با بیان اینکه قطع بیمه قالیبافان در شرایطی که بیش از ۵۰ هزار نفر در این رسته در استان اردبیل فعالیت دارند، مشکل بزرگی را برای فعالان در این کسب و کار فراهم کرده است، اظهارداشت: پیگیری‌های مستمر در خصوص جلوگیری از قطع غیرکارشناسی بیمه قالیبافان انجام می‌شود.

او گفت: در شرایط فعلی تنها راهکار مناسب برای وصل مجدد بیمه تامین اجتماعی قالیبافان استان رایزنی نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی است. 

وی افزود: برخلاف سایر صنایع که نوعی وابستگی به واردات و تحریم‌ها دارند ،صنعت فرش دستبافت یک صنعت تحریم‌شکن بوده و هیچ وابستگی به اعمال تحریم‌های خارجی ندارد.
او اظهارداشت: از صفر تا ۱۰۰ درصد کار تولید صنعت فرش دست‌بافت از بافنده گرفته تا رنگ رز ، مواد اولیه ، شست و شو ، طراحی و بافت کاملا داخلی و در اختیار صنعتگران ایرانی است.
وی تشریح کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی و حتی آمریکا مشتری و طالب خرید فرش دستبافت ایران بویژه فرش دستباف استان اردبیل هستند که با تسهیل در صادرات فرش و حذف برخی از مراحل اداری و نیز راه‌اندازی گمرک اختصاصی فرش در استان می‌توانیم بازارهای جهانی را با تولید انبوه فرش دستباف در دست بگیریم.
اژدرحسنی همچنین گفت: بدلیل نبود گمرک اختصاصی فرش در استان صادرکنندگان فرش به ناچار فرش‌های خود را برای ارزیابی و صدور به گمرک تهران انتقال می‌دهند که این امر نیازمند صرف وقت و هزینه بیشتر از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش است.
وی به قدمت بالای تولید فرش در این استان و تنوع تولیدکنندگان در مناطق روستایی ، عشایری و شهری اشاره کرد و افزود: اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش با همراهی سازمان صنعت ، معدن و تجارت و مجموعه‌های حمایتی و نیز بکارگیری روش‌های جدید حمایتی برای پوشش بیمه‌ای بافندگان ، ارائه تسهیلات بانکی ، تامین مواد اولیه تولید ، بازاریابی و فراهم‌سازی حضور بافندگان و تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های بین‌المللی تلاش می‌کند.
او از خلخال به عنوان یکی از قطب‌های بزرگ تولید فرش دستبافت بویژه فرش‌های ابریشمی نفیس یاد کرد و گفت: بیش از ۲ هزار نفر بافنده شناسنامه‌دار بصورت تک‌بافت و یا کار در کارگاه‌های متمرکز فرش بافی فعالیت دارند.
او اظهار کرد: در ۲ دهه ۷۰ و ۸۰ تعداد فرش‌بافان این شهرستان بیش از چهار هزار نفر بود که این میزان به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر فعلی کاهش یافته است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان اردبیل همچنین گفت: فرش دستبافت ابریشمی تولیدی خلخال متفاوت از فرش‌های تولیدی سایر مناطق استان اردبیل بوده و جایگاه ویژه‌ای در بازارهای داخلی کشور و کشورهای اروپایی دارد.
او اضافه کرد: در صورت فراهم کردن زمینه صادارت بدون واسطه فرش صنعتگران خلخال تحول بزرگی در رونق اقتصادی دست اندرکاران این صنعت ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر شیوع بیماری کرونا بر بسیاری از مشاغل جامعه و تعطیلی کارگاه‌های تولیدی متمرکز ۲ نفر و بیشتر افزود: بیشتر فعالیت‌های تولیدکنندگان تک‌بافت فرش دستی خانگی در استان همچنان به قوت خود باقی بوده و فرصت بدست آمده از خانه ماندن ، فعالیت‌های مربوط به تولید فرش‌های دستبافت خانگی را افزایش داده است.

وی اظهارداشت: در حالی که قالیبافان دارای پروانه فعالیت از تسهیلات بانکی خسارت از کرونا می‌توانند بهره‌مند شوند، در تلاش هستیم تا با تزریق اعتبار تسهیلاتی از سوی استانداری اردبیل امکان استفاده از این تسهیلات را برای فرش‌بافان تک بافت خانگی فراهم کنیم.

حسنی گفت: برای بهره‌مندی همه فرش‌بافان استان اردبیل از تسهیلات آسیب از کرونا یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی نیاز است که در صورت تامین این امر تحقق خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha