علیاکبر مرتضایی روز پنجشنبه در نشست هیات امنای صندوق هدایت منابع سیلک افزود: بخشی از زمینهای سهم شهرداری در شهرک مسکونی فتحالمبین تا کنون تنها به عنوان منابع به این صندوق معرفی شده است که به هیچ روی با میزان زمینهای در تصرف همخوانی ندارد.
وی بیان کرد: حفاظت از این میراث ارزشمند باستانی و تامین حقوق مکتسبه مالکان و متصرفان این محوطه جز از روش تامین معوض از محل زمینهای دولتی میسر نخواهد شد.
فرماندار ویژه کاشان اضافه کرد: پیگیریها برای تحقق این مهم در سطح استانی و ملی در حال انجام بوده و برنامههای جدیدی نیز در این زمینه پیشبینی شده است.
وی از تهیه نقشه وضعیت املاک موجود و انطباق با محدودههای ثبتی خبر داد و گفت: تعارضات ملکی با محوریت اداره ثبت در حال بررسی است و پس از رفع آن، جریان قانونی ثبت سند ثبتی محوطه مذکور دوباره آغاز میشود.
مرتضایی تصریح کرد: برای افزایش و تسهیل در دسترسی برای بازدیدکنندگان، آزادسازی ۲ مسیر با عرض مناسب با قید اولویت در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد فرایند انجام توافقها با مالکان از سوی مشاور طرح پیگیری شود.
نخستینبار یک هیات فرانسوی در سال ۱۳۱۲ در محدوده سیلک به کاوش و حفاری پرداخت اما پژوهشها و کاوشهای سال ۱۳۸۸ در بخش شمالی این محوطه، قدمت لایههای نخستین تمدن سیلک را به بیش از هشت هزار سال مرتبط کرده است.
محوطه باستانی سیلک شامل ۲ تپه شمالی و جنوبی و ۲ گورستان به فاصله ۶۰۰ متری از یکدیگر است که سال ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسید.
این محوطه بزرگترین و کهنترین سازههای خشتی برجا مانده از تمدن مردمان ساکن فلات مرکزی ایران به شمار میرود که امروزه در محاصره باغها و املاک شخصی قرار دارد.
افزون بر یکهزار و ۷۰۰ اثر تاریخی با ارزش در شهرستان کاشان شناسایی شده که از این میان تاکنون ۳۳۳ مورد از جمله ۱۰۹ باب خانه تاریخی در فهرست اثرهای ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان کاشان با جمعیت بیش از ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما