به گزارش ایرنا، توسعه راههای شهری و روستایی از جمله مهمترین اهداف دولت های مختلف برای کاهش محرومیت در نقاط مختلف کشور بوده و طی سال های طولانی گذشته، اقدامات زیادی در این خصوص اجرایی شده که از جمله آن موفق ترین و اثرگذارترین آنها، طرح ابرار با اهتمام دولت تدبیر و امید است.
این طرح که از سال گذشته برای ایجاد توجه بیشتر به مناطق محروم روستایی اجرایی شده و در اثنای مسیر قرار دارد و در آذربایجان غربی نیز نظیر بسیاری از نقاط کشور با قدرت ادامه دارد.
"اقدام ملی برای راههای اولویت دار روستایی" (ابرار) از اواسط سال گذشته در آذربایجان غربی به عنوان یکی از استان های پایلوت کشور، وارد فاز اجرایی شد و روز به روز، بیش از گذشته اثرگذاری خود را در توسعه روستاهای این استان نمایان کرد.
آسفالت ۵۵۰۰ کیلومتر جاده روستایی در کشور
معاون راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ۱۰ روز قبل در سفر به ارومیه به خبرنگاران گفت: در قالب طرح ابرار در سال گذشته ۲ هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شد که در نوع خود، کم نظیر است.
شعبانعلی خاوری افزود: امسال هم در ادامه سیاست گذاری وزارت راه و شهرسازی، در سال مزین به نام جهش تولید، آسفالت ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در دستور کار ادارات کل راهداری و حمل و نقل جادهای استانها قرار دارد که آذربایجان غربی کارنامه قابل قبولی در این ارتباط دارد.
وی اضافه کرد: طرح جهادی ابرار برای بهره مندی بیشتر خانوار روستایی کشور از راه آسفالته روستایی و در نتیجه رشد، پیشرفت و دسترسی بهتر روستاها در حال انجام است.
وی ادامه داد: هدف اصلی این طرح، محرومیت زدایی از روستاها در راستای برخورداری از راه دسترسی مناسب است که امیدواریم در کمترین زمان به این مهم دست یابیم.
معاون راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بیان کرد: کارهای انجام گرفته در قالب طرح ملی ابرار در آذربایجان غربی قابل قدردانی است و کارهای باقیمانده در این راستا باید با سرعت بیشتری ادامه یابد.
آسفالت ۶۷ کیلومتر راه روستایی آذربایجانغربی در قالب طرح ابرار
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای اجرای طرح ابرار در استان، ۶۷ کیلومتر جاده روستایی آسفالت شده که این روند با سرعت زیاد در همه شهرستان ها ادامه دارد.
ارسلان شکری افزود: در ادامه اجرای طرح ملی ابرار (اقدام برای راههای اولویت دار روستایی) محورهای ۶ روستای دیگر آذربایجان غربی در آستانه آسفالت ریزی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در این مرحله نیز بیش از ۳۰ کیلومتر از راه های روستایی آسفالت میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی اظهار کرد: هم اکنون محورهای روستایی پیجیک - کاموس به طول پنج کیلومتر در نقده، هوبه - حاج حسن نزدیک به یک کیلومتر در میاندوآب، کرد کندی نزدیک به ۱۳ کیلومتر در شاهین دژ، آسمان بلاغی به طول سه کیلومتر در تکاب و روستاهای کچله به طول چهار کیلومتر و هله قوش به طول ۴.۵ کیلومتر در ارومیه آماده مرحله آسفالت ریزی شده است.
شکری گفت: قرار است که بیش از ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی در قالب ۱۹ طرح در آذربایجان غربی آسفالت شود.
وی بیان کرد: شهرستان های ارومیه، چالدران و مهاباد بیشترین روستاهای تحت پوشش این طرح در آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده است.
آسفالت ۴۲ کیلومتر راه روستایی در قالب طرح ابرار در ارومیه
رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ارومیه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش دسترسی مناطق کم برخوردار و محروم به راههای روستایی و آسفالته گفت: هم اکنون راهداران با اجرای هشت پروژه در بخش صومای برادوست، ۶ پروژه در بخش انزل، ۲ پروژه در بخش مرکزی و ۲ پروژه دیگر در بخش سیلوانا در حال اجرای طرح ملی ابرار است.
جعفر محمدزاده سهم شهرستان ارومیه از طرح ملی ابرار را ۶۴ کیلومتر عنوان کرد و افزود: هم اکنون عملیات اجرایی ۴۲ کیلومتر در ۱۸ روستا در احال اجرا بوده و امیدواریم با تلاش راهداران تا هفته دولت شاهد بهره مندی روستاییان این مناطق از راه مناسب آسفالته باشیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون راه روستایی درب رود تپه ماکو از بخش مرکزی آسفالت شده و به اتمام رسیده است، اظهار کرد: راه روستایی کچله و کایی از بخش سیلوانا و نیز راه روستایی انگمان از بخش مرکزی آماده آسفالت هستند.
وی تعریض، خاکبرداری، کانال زنی، تسطیح رگلاژ، بسترسازی، اجرای پل ها و ابنیه فنی را از جمله اقدامات انجام شده در قالب طرح ابرار در روستاهای زیرپوشش این طرح دانست و گفت: پس از اجرای زیرسازی و شن ریزی به صورت امانی و با امکانات داخلی اداره و تلاش پرسنل پروژه جهت آسفالت به پیمانکار تحویل داده میشود.
وی گفت: شهرستان ارومیه با دارا بودن ۶۱۱ روستا به طول یک هزار و ۷۶ کیلومتر در مجموع از ۶۸۹ کیلومتر راه روستایی آسفالته برخوردار است.
با توجه به این آمار و اطلاعات، امیدواری ها برای توسعه راه های روستایی روز به روز در کشور و آذربایجان غربی بیشتر میشود که می تواند در توسعه روستاها، کاهش محرومیت، پیشگیری از مهاجرت به شهرها و حتی مهاجرت معکوس به روستاها بسیار موثر باشد.
آذربایجان غربی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر جاده دارد که از این میزان حدود هشت هزار کیلومتر روستایی است.
نظر شما