۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷
کد خبرنگار: 1448
کد خبر: 83883371
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روستاهای قائمشهر به توتستان تبدیل می‌شود

۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷
کد خبر: 83883371
روستاهای قائمشهر به توتستان تبدیل می‌شود

ساری – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر از ظرفیت‌های موجود در سطح این شهرستان اعم از حریم آب‌بندان‌ها ، کناره‌های جاده و زمین‌های خالی واگذار شده در حاشه جنگل برای کاشت نهال توت و ایجاد توتستان خبر داد.

مجید جعفری روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که این اقدام  با هماهنگی های صورت گرفته میان فرمانداری ، بخشداری ، دهیاری ها و شوراها انجام می شود.

وی با اعلام اینکه مرکز نوغانداری به دنبال خرید تضمینی پیله ابریشم در کوتاه ترین زمان مناسب است ،افزود که چهار مرکز خرید پیله ابریشم در استان مازندران وجود دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر  با بیان اینکه مرکز توسعه نوغانداری استان مازندران در شهرستان قائمشهر واقع شده است ، گفت : این مرکز دارای ۱۰ هکتار زمین است که از این میزان چهار هکتار سوله و انبار و بقیه توتستان است.

جعفری با اعلام اینکه پرورش کرم ابریشم دارای قدمت بسیار بالایی است که مردم به پرورش آن مشغول هستند ، افزود : مدت زمان پرورش پیله کرم ابریشم ۴۵ روز است و یک جعبه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر خانوار روستایی سودآور است.

وی با بیان اینکه هر جعبه دارای ۲ هزار و ۳۰۰ تخم نوغان است، ادامه داد : از هر جعبه تخم نوغان ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم پیله تر حاصل می شود.

مدیر جهاد کشاروزی قائمشهر از توزیع ۳۵ جعبه تخم نوغان برای تولید پیله ابریشم در اختیار بهره برداران این شهرستان خبر داد و گفت: این در حالی است که طی سال گذشته ۵۰ جعبه تخم نوغان برای تولید پیله ابریشم در اختیار بهربرداران قرار گرفته بود.

جعفری تعداد بهره برداران نوغانداری در این شهرستان را ۲۳ نفر اعلام کرد و افزود : امسال گردش مالی مردم این شهرستان از پیله کرم ابریشم ۱۰۰ میلیون تومان بوده است .

وی با اشاره به اینکه با هماهنگی های صورت گرفته از سوی سازمان جهاد کشاورزی ، وزرات جهاد و نوغانداری کشور؛ قلمستان هشت هزار اصله توت در روستای قادیکلای بزرگ این شهرستان ایجاد شده است ،ادامه داد: از اسفندماه سال گذشته این نهالستان با تاکید بر تولید و احیاء دوباره کرم ابریشم ایجاد شد که در آن مکان، قلمستان پاکوتاه و برگ پهن تولید می شود.

مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر در پایان با اعلام اینکه درصدد هستیم تا روستاهای سطح شهرستان قائمشهر را به عنوان پایلوت نهال توت برنامه ریزی کنیم ،گفت : هدف این است که مردم بتوانند از توتستان برای تغذیه پرورش کرم ابریشم استفاده کنند.

طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی ، ۴۷۵ هکتار توتستان در مازندران برای تامین ماده غذایی کرم ابریشم وجود دارد و پرورش کرم ابریشم یکی از فعالیت های جانبی روستاییان بویژه زنان روستایی مازندران است.

دوره پرورش کرم ابریشم در مازندران از اواسط فروردین تا اواسط تیر ماه هر سال است و به همین دلیل هم توزیع تخم نوغان در استان از ماه فروردین آغاز می شود و تا پایان ماه اردیبهشت ادامه دارد.

استان مازندران زمانی با توزیع بیشتر از ۲۰ هزار جعبه تخم نوغان میان کشاورزان از قطب های مهم نوغانداری در کشور بود ، ولی این شغل در سال های گذشته بویژه دهه ۸۰ به دلایل مختلف از جمله سر و سامان نداشتن سیاست های بخش کشاورزی ، قاچاق و مهم تر از همه واردات رسمی پیله تر به کشور رو به فراموشی رفت .
میزان توزیع تخم نوغان در مازندران در سال ۹۲ به کمترین میزان در تاریخ نوغانداری این استان یعنی کمتر از یکهزار و ۴۰۰ جعبه رسید و زنگ هشدار را برای فراموشی این بخش مکمل درآمدی حوزه کشاورزی به صدا در آورد.
با این وصف از سال ۹۳ با آغاز ساماندهی سیاست های بخش کشاورزی در دولت یازدهم ، ریزش در بخش نوغانداری مازندران متوقف شد و با افزایش تدریجی ، آمار توزیع تخم نوغان در سال گذشته به ۲هزارو ۴۳۸ جعبه افزایش یافت.

روستاییان بخش های بندپی شرقی، غربی و بابلکنار شهرستان بابل ، آهنگرکلا قائمشهر و لفور سوادکوه بیشترین فعالیت نوغانداری را در مازندران انجام می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha