علی ناجی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آبشار سولک، دریاچه دوقلوی کوه بی چول، دریاچه مام شیخ در ارتفاعات دالامپر، دریاچه گر زرین، آبشار سوله دکل، ارتفاعات بوز سینا، ارتفاعات دالامپر، آبگرم هفت آباد، تفرجگاه دره بنار و ارتفاعات بره سور از مناطق گردشگری عشایرنشین به شمار میرود.
وی با اشاره به اهداف شناسایی مراکز گردشگری اظهار داشت: تقویت جایگاه فرهنگی هنر صنایع دستی، شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای انسانی در این زمینه، شناساندن و معـرفی پتانسیلها و ساماندهی صنایع دستی جامعه عشایری آذربایجانغربی و معرفی ظرفیتهای بینظیر گردشگری عشایر از اهداف این اداره کل و راهاندازی مراکز گردشگری است.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: شناسنامه دارکردن این صنعت و برند سازی تولیدات منحصربه فرد عشایر، افزایش مهارت، توانمند سازی جامعه عشایری و فراهم آوردن زمینههای مناسب جهت ارتقاء معیشت و توان اقتصادی خانوارهای عشایری از اولویتهای این سازمان است.
ناجی بیان کرد: در عصر مدرنیته حاضر سبک زندگی عشایر آذربایجانغربی جذابیتهای خاصی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد و میتواند بهعنوان دیدنیترین جاذبههای سنتی در توسعه صنعت اکوتوریسم این استان نقش بسیار مؤثری را ایفا کند.
وی تاکید کرد: آداب و رسوم زندگی عشایری یکی از ظرفیتهای بالقوه صنعت گردشگری در این استان بوده که پیشرفت و توسعه در این صنعت میتواند کمک شایانی در شناسایی و ساماندهی این ظرفیتها باشد و زمینهساز رونق و جهش تولید این قشر مولد گردد.
وی بیان کرد: در راستای بهرهمندی بهتر از مراکز گردشگری آذربایجاغربی پیشنویس تفاهمنامه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در حال تهیه و انجام است.
۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با ۱۰۴ هزار نفر جمعیت که در ۱۶ شهرستان این استان مستقر هستند کوچ خود را به مناطق ییلاقی انجام دادند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.
نظر شما