۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82954365
T T
۰ نفر

جذابيت زندگي سنتي در عصر مدرنيته

۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82954365
جذابيت زندگي سنتي در عصر مدرنيته

اروميه- ايرنا- زندگي سنتي عشاير در عصر مدرنيته جذابيت هاي منحصربفردي دارد و اقامت شبانه در سياه چادرهاي عشايري آذربايجان غربي با آب و هواي ييلاقي و تغذيه با لبنيات طبيعي، رويايي دست يافتني براي گردشگران داخلي و خارجي است.

به گزارش ايرنا صنايع دستي، آداب و رسوم، غذاهاي محلي و سبك زندگي عشاير اين استان مرزي از ظرفيت هاي بي بديل گردشگري به شمار مي رود؛ ظرفيتي كه نيازمند سرمايه گذاري بخش خصوصي با ارزش افزوده بالا و عزم همگاني جهت تامين زيرساخت هاي لازم است.
وجود 336 روستاي ويژه سكونت عشاير در آذربايجان غربي نيز زمينه لازم براي رونق بوم گردي و جذب گردشگران علاقه مند به زندگي سنتي را فراهم كرده است.
عشاير اين استان كه به رنگين كمان اقوام و اديان الهي شهرت دارد، در گذر زمان همچنان ساختار فرهنگي و اجتماعي قبيله اي خويش را حفظ كرده اند و ديدن همين سنت ها جذابيت هاي بسياري براي مسافران دارد.
به گفته مديركل امور عشاير آذربايجان غربي 37 مركز گردشگري در 11 شهرستان عشايرنشين اين استان شناسايي شده كه از ظرفيت بالايي براي طبيعت گردي و جذب گردشگر برخوردار است.
بهرام زينال زاده با اشاره به ظرفيت هاي بالقوه گردشگري مناطق عشايري اروميه، بيان كرد: آبشار سولك، درياچه دوقلوي كوه بي چول، درياچه مام شيخ در ارتفاعات دالامپر، درياچه گر زرين، آبشار سوله دكل، ارتفاعات بوز سينا، ارتفاعات دالامپر، آبگرم هفت آباد، تفرجگاه دره بنار و ارتفاعات بره سور از مناطق گردشگري عشايرنشين اروميه به شمار مي رود.
وي افزود: وجود مراكز تفريحي از جمله آبشارها، درياچه هاي طبيعي، چشمه هاي آب معدني، جنگل ها و ارتفاعاتي با چشم اندازهاي طبيعي در شهرستان هاي خوي، سلماس، اشنويه، ماكو، چالدران، شاهين دژ، مهاباد، پيرانشهر، سردشت و نقده به عنوان ظرفيت هاي گردشگري عشاير در اين استان مطرح است.
وي با اشاره به اينكه زيرساخت هاي جذب توريسم بايد در مناطق عشايري آذربايجان غربي فراهم شود، گفت: مناسب سازي اين مناطق مي تواند لذت كوهپيمايي و طبيعت گردي را به گردشگران داخلي و خارجي هديه كند.
به گفته وي زنده كردن حس گردش و آشنايي با مناطق زيباي كوهستاني و جنگلي در جامعه، همچنين بازديد از سياه چادرهاي عشايري و توليدات ارگانيك عشايري و صنايع دستي منقش و زيباي عشاير مي تواند مردم را با فرهنگ، آداب و رسوم و طبيعت اين مناطق آشنا كند.
وي ادامه داد: با استفاده مناسب از توانمندي هاي عشاير براي رونق اقتصاد در زمينه هاي مختلف مي توان به توسعه اقتصادي و اشتغال استان كمك كرد.
مديركل امور عشاير آذربايجان غربي با اشاره به استفاده مناسب از ظرفيت هاي عشاير در استان، گفت: با توجه به نبود ساختار و اطلاع رساني مناسب جهت شناسايي و سازماندهي تورها و گردشگران داخلي و خارجي، به طور مطلوب از ظرفيت هاي گردشگري عشاير استان استفاده نشده است.
زينال زاده افزود: تعامل با اداره كل ميراث فرهنگي مي تواند زمينه حضور گردشگران در مناطق عشايري و بهبود معيشتي آنان را فراهم كند.
وي با اشاره به جمعيت عشايري آذربايجان غربي اضافه كرد: 103 هزار و 927 نفر از جمعيت استان عشاير است كه در 16 شهرستان و يكهزار روستا زندگي مي كنند.
وي با اشاره به اينكه عشاير استان 60 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي را در اختيار دارند، بيان كرد: 2 ميليون و 670 هزار هكتار اراضي مرتعي در اين استان وجود دارد كه از اين مقدار يك ميليون و 600 هزار هكتار تحت پوشش عشاير استان است.
وي گفت: در آذربايجان غربي حدود 16 هزار خانوار عشايري با بيش از 2 ميليون راس دام زندگي مي كنند كه توليد حدود 20 درصد فرآورده هاي لبني اين استان را برعهده دارند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز با اشاره به اينكه عشاير از فرصت هاي گردشگري اين استان به شمار مي رود، گفت: آشنايي با آداب و رسوم، صنايع دستي و غذاهاي سنتي و محلي عشاير از مهمترين عوامل جذب گردشگران داخلي و خارجي است.
وي با اشاره به اينكه گردشگران علاقه مند هستند تا از نزديك با نحوه زندگي عشاير آشنا شوند، افزود: كمپ هاي ويژه اي در برخي از استان ها ايجاد شده است كه وظيفه اسكان و پذيرايي گردشگران داخلي و خارجي را برعهده دارند.
جليل جباري با بيان اينكه روستاهاي آذربايجان غربي از نظر آثار باستاني و طبيعت ويژگي خاص دارد، گفت: توسعه صنعت بوم گردي و گردشگري نيازمند همكاري و همگامي دستگاه هاي مرتبط است.
وي ادامه داد: حمل و نقل، امكانات بين راهي، سرويس هاي بهداشتي و تاسيسات بين راهي بايد با همكاري دستگاه هاي مرتبط ساماندهي شود.
جباري به ظرفيت هاي نهفته گردشگري در روستاها و مناطق عشايري اشاره كرد و گفت: مرمت اماكن تاريخي روستاها جزو اولويت هاي سازمان ميراث فرهنگي است.
وي در خصوص بسته حمايتي سازمان ميراث فرهنگي بيان كرد: بسته حمايتي شامل ايجاد اقامتگاه هاي بوم گردي و روستايي، اكوكمپ هاي روستايي وعشايري، طرح ها و بازارچه هاي توليدي با رويكرد گردشگري، ايجاد‌ رستوران هاي سنتي در مناطق روستايي و عشايري و ساماندهي چشمه هاي آب گرم هاي محلي است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي ادامه داد: اگر صنعت گردشگري عشايري و روستايي در استان توسعه يابد مي توان سطح درآمد و اشتغالزايي اين قشر را افزايش داد.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي سومين استان كشور به لحاظ برخورداري از جمعيت عشايري است و حدود 15 هزار و 599 خانوار عشايري با جمعيتي بالغ بر 104 هزار نفر در اين استان زندگي مي كنند كه 3.5 درصد جمعيت استان را تشكيل مي دهند.
عشاير استان 12 ايل و 21 طايفه مستقل بوده و 16 شهرستان استان داراي عشاير و 336 روستا نيز ويژه عشاير است.
8135/ 3072