به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، در این تحقیقات که توسط محققان انستیتوی اکتشافات پزشکی Sanford Burnham Prebys صورت گرفته است، یکی از بزرگترین بانکهای اطلاعات دارویی جهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ۱۰۰ مولکول با قابلیتهای ضدویروسی در آزمایشها شناسایی شد. از بین این موارد، مجموعا ۲۱ دارو در مقادیری که مصرف آن برای بیماران ایمن بود، روی ویروس کرونا اثرگذار بودند.
از این بین ۱۳ دارو قبلا وارد مرحله آزمایشات بالینی شده است و در مقادیری که مصرف آن برای بیماران بی خطر است، روی ویروس کرونا اثرگذار هستند. دو مورد از این داروها شامل astemizole و clofazamine به منظور درمان آلرژی و جذام به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده و رمدسیویر نیز مجوز استفاده فوری را از این سازمان دریافت کرده است.
از این بین نیز چهار دارو با داروی رمدسیویر که به عنوان درمان استاندارد کووید ۱۹ کاربرد دارد، سازگاری داشته و موجب همافزایی اثر آن شدند. یکی از این داروها (hanfangchin A (tetrandrine نام دارد که از مشتقات داروی ضدمالاریای کلورکین بوده و به فاز سوم از آزمایشات بالینی رسیده است.
محققان در حال آزمایش ۲۱ نوع دارو روی مدلهای جانوری و ارگانوییدها هستند و در صورت دستیابی به موفقیت، آزمایشات بالینی آنها با تایید سازمان غذا و دارو آغاز خواهد شد.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، تاکنون ۱۵ میلیون و ۹۴۱ هزار و۸۰۶ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند، ۹ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۲۸۹ نفر بهبود یافتهاند و ۶۴۲ هزار و ۷۵۱ نفر جان خود را از دست دادهاند.
دانشمندان بسیاری در سراسر جهان به دنبال ساخت واکسن این پاندمی هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
نظر شما