سید رضا موسوی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به هدفگذاری هوشمندسازی ۱۶۶ مدرسه و اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات افزود: هماکنون تمام مدارس روستایی قم به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاست.
وی ادامه داد: اتصال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات، ایجاد ۲ سایت جدید در روستاهای کوه سفید و صفرآباد، و همچنین ارتقای فناوری روستاهای آمره، نایه، چاهک و کهندان به «تری جی» و «فور جی» ازجمله اقدامهای صورت گرفته در روستاهای قم طی سالهای اخیر است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم بابیان اینکه زیرساختهای فناوری ارتباطات مناسبی در سطح روستاهای استان در دولت تدبیر و امید ایجادشده است، اظهار داشت: راهاندازی تجهیزات پهن باند ثابت در ۱۴۹ آبادی و همچنین اتصال ۱۲۰ روستا به اینترنت پرسرعت از طریق اپراتورهای وب اقدامهای برجسته صورت گرفته برای توسعه عدالت دیجیتالی در استان است.
موسوی، توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات را یکی از برنامههای مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در قم دانست و افزود: راهاندازی تلفن ثابت در ۱۷۲ آبادی استان، ایجاد و برقراری رومینگ ملی در بیش از ۹۴ روستا و همچنین ارتقای پوشش ارتباطی جادههای مواصلاتی استان ازجمله اقدامهای مهم در قم بوده است.
وی توسعه فیبر نوری روستایی را از دیگر طرحهای مهم استان دانست و گفت: طراحی و ایجاد ۱۲۴ کیلومتر فیبر نوری روستایی برای اتصال ۲۳ سایت همراه اول، پنج سایت وب و ۱۲ مرکز مخابراتی از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید برای توسعه زیرساختهای روستایی در قم است.
موسوی بابیان اینکه قم ازنظر زیرساختهای ارتباطی از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است گفت: این استان ازنظر توسعه،حفظ و پایداری ارتباطات شرایط مطلوبی دارد و ظرفیتهای خوبی در سالهای اخیر ایجادشده است.
وی افزود: در کنار ایستگاههای مخابراتی و فیبر درونشهری، ۵۷۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح استان اجرا شدهاست که با تکمیل طرحهای در دست اقدام، ظرفیتهای ارتباطی استان ارتقا مییابد.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
نظر شما