روزنامه ابتکار در گزارشی چگونگی وضعیت قیمت طلای سیاه در روزهای آتی را بررسی کرده که در ادامه می خوانیم: در ماههای اخیر اتفاقات گوناگونی بر بازار نفت سایه انداخته بود، در این میان بسیاری از کارشناسان شیوع ویروس کرونا را اصلیترین عامل نوسانات بازار میدانستند، مسئلهای که باعث شد تا تقاضا برای نفت در مدت زمان ۲ ماهه با کاهش چشمگیری همراه شود، اتفاقات سیاسی نیز در شرایط به وجود آمده برای قیمت نفت بیتاثیر نبود اما همانطور که اشاره شد روند کاهشی قیمت ادامه نیافت و طلای سیاه هرچند اندک افزایش قیمت را تجربه کرد. نفت برنت که هفته گذشته با رقم ۴۳ دلارو ۱۴ سنت کار خود را آغاز کرد در پایان معاملات روز جمعه به ۴۳ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید. به عبارتی دیگر با وجود ریسکهای موجود در بازار نفت، از ذخیرهسازی بالا گرفته تا مبهم بودن آینده تقاضا، به نظر میرسد که فعلا قیمت نفت در بالای ۴۰ دلار در هر بشکه تثبیت شده است، اما اینکه در روزهای آتی با توجه به اینکه بازار در نوسان خبرهای خوب و بد گرفتار شده چه سرنوشتی در انتظار بازار نفت خواهد بود، هنوز نامعلوم است. حسن مرادی، کارشناس انرژی به بررسی شرایط قیمت نفت در چند ماه اخیر پرداخت و با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر روند تعیین نرخ برای نفت به «ابتکار» گفت: اکنون وضعیت بازارهای اقتصادی در تمام دنیا پیچیده و غیرقابل پیشبینی است و بازار نفت هم از این قاعده مستثنی نیست. برای هرنوع اظهارنظر ابتدا باید ببینیم که شریط جهانی به چه سمتوسویی سوق داده میشود. متاسفانه فضای بازار نفت به دلیل اتفاقات، تصمیمات و ویروس کرونا به صورتی است که نمیتوان محاسبه دقیق و همهجانبهای را برآورد کرد. وی در ادامه گفت: با توجه به شرایط موجود مشخص است که وضعیت نفت تا چند ماه آتی به همین شکل خواهد بود و هر نوع تغییراتی در این زمینه بستگی به این دارد که حوزه سیاست چه اتفاقی را رقم بزند.
این کارشناس انرژی در ادامه صحبتهایش به وضعیت ایران در فضای متشنج بازار نفت اشاره کرد و در این خصوص ادامه داد: ایران در شرایط ویژهای نسبت به کشورهای دیگر قرار دارد، فروش نفت کاهش یافته و ما در این میان سعی داریم با کمترین آسیب از مشکلات عبور کنیم تا بتوانیم بخشی از درآمدهای ارزیمان را تامین کنیم. البته باید اشاره کنم که اگر قرارداد با چین تحقق پیدا کند میتوان این امید را داشت که به اقتصاد کمکی شود و از سوی دیگر میتوان تا حدودی خودکفا شد.
چگونگی وضعیت نفت به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد
بهروز نامداری، کارشناس انرژی نیز با اشاره به رابطه مستقیم تنشهای سیاسی با مسائل اقتصادی به بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت نفت در بازار پرداخت و در این خصوص به «ابتکار» گفت: در ابتدا باید به این مسئله توجه داشته باشیم که چگونگی وضعیت نفت بستگی به میزان عرضه و تقاضا و همچنین تنشهای سیاسی دارد. به عبارتی دیگر همین تنشهای سیاسی است که میتواند بر عرضه و تقاضا تاثیر مستقیمی بگذارد و درنهایت رشد اقتصادی را تعیین کند. اکنون مسائلی وجود دارد که به شدت بر بازار نفت تاثیرگذار بوده و سرنوشت آن را مبهم کرده است. جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا یکی از عوامل موثر بر چگونگی وضعیت نفت در آینده خواهد بود، آنطور که به نظر میرسد وضعیت این جنگ روبه بهبود نیست و اگر این تنشها ادامه یابد بر رشد اقتصادی چین اثرخواهد گذاشت. با کاهش رشد اقتصادی چین تقاضای این کشور برای نفت نزولی خواهد شد و قطعا این عامل میتواند بر روی قیمت نفت تاثیر منفی بگذارد.
وی در بخش دیگری از صحبتها به تاثیر ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: مورد بعدی که عاملی تعیینکننده در بازار نفت بوده ویروس کروناست. مدتی است که جهان با این ویروس دست به گریبان بوده، اما اخیرا خبرهای خوبی درخصوص ساخت واکسن این ویروس منتشر شده است که میتواند بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار دهد. گفته شده است که این واکسن ساخته و در چند ماه آینده وارد بازار جهانی خواهد شد. به نظر میرسد این خبر خوب بر روی تقاضا تاثیر مثبت داشته باشد.
نامداری همچنین افزود: درمجموع باید بگویم تنشهای خاورمیانه که من گمان میکنم اینروزها در حال افزایش است و همچنین خبرهای خوب در خصوص واکسن ویروس کرونا میتواند بر قیمت نفت تاثیر بگذارد و باعث افزایش قیمت میشود اما از سوی دیگر تنش آمریکا و چین سیگنالهای منفی را به بازار ارسال میکند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به وضعیت فروش نفت ایران اشاره کرد و گفت: آمارهای رسمی نشان میدهد که کاهش فروش نفت آنچنان بر روی توان اقتصادی کشور تاثیر نداشته و به عبارتی دیگر کاهش فروش عملی خنثی برای اقتصاد ایران است. اما اگر قیمت نفت افزایش یابد، امکان اینکه بتوانیم بخش بیشتری از نفتمان را در بازار به فروش برسانیم بیشتر خواهد بود و این میتواند اتفاق خوبی برای کشور باشد.
تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار در گزارشی آورد: بازار نفت روزهای عجیبی را پشت سر میگذارد، چندی پیش بود که بازارهای جهانی با شوک کاهش قیمت نفت روبهرو شدند و بهای طلای سیاه به پایینترین سطح خود طی۳۰ سال گذشته رسید. در آن زمان مهمترین عامل ریزش قیمت نفت را شیوع ویروس کرونا عنوان میکردند، اما روند به همین شکل باقی نماند و بازار نفت با اینکه تحت تاثیر افزایش حجم ذخیره نفت بود، اما انتشار خبر کشف واکسن کرونا باعث شد تا طلای سیاه رشد قیمت را تجربه کند.
نظر شما