دوران کرونا زمان مناسبی برای احیای بازی‌های بومی محلی است

اصفهان - ایرنا - دبیر هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی اصفهان گفت: دوران کرونا زمان مناسبی برای احیای بازی‌های بومی و محلی در منازل و با مشارکت تمام اعضای خانواده است.

علی صفایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: پس از شروع ویروس کرونا در کشور و استان و زمان بیشتری که خانواده ها در خانه می‌مانند زمینه مناسبی برای مرور و اجرای بازی های بومی و محلی و احیای آن است.

وی با تاکید بر اینکه امروزه کمتر به بازی‌های قدیمی که ریشه در این آب و خاک دارند بها می‌دهیم اضافه کرد: سرگرمی‌های گذشته ابعاد مختلفی از سجایای اخلاقی را در برداشت و بستر رشد فکری و روحی در کنار جسمانی فرزندان را فراهم می‌کرد.

دبیر هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی اصفهان با بیان اینکه احیای بازی‌های قدیمی نیازمند اجرای آن در زمان حال است خاطرنشان کرد: امروزه بیشتر اوقات فراغت فرزندان را فضای مجازی پر می‌کند اما اجرای بازی‌های قدیمی و بومی می‌تواند در احیای فرهنگی و شناخت بهتر آداب و رسوم گذشتگان و تربیت نسل امروزی نقش داشته باشد.

صفایی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم فرهنگ گذشتگان، آداب و سنن، تفریحات و سرگرمی‌های اجداد خود را به خوبی یادآوری کنیم اجرای کنونی این بازی‌ها در قالب جشنواره‌ها، مسابقات و برنامه‌های فرهنگی نقش ویژه‌ای خواهد داشت و برای اینکه فرزندانمان از کردار و رفتار گذشتگان آشنا شوند می‌توان از آنها استفاده کرد.

دبیر هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی اصفهان ادامه داد: بر همین اساس هیات سعی کرد در بهار امسال تا تیر ماه که با همه گیری بیماری کووید-۱۹ اجازه بسیاری از فعالیت‌ها داده نشد با برگزاری اولین مسابقات مجازی بازی‌های بومی و محلی در استان بخشی از خانواده‌ها را به یادآوری این بازی‌هایی وادارد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ فیلم ضبط شده از بازی‌ها از سوی علاقه‌مندان و خانواده‌ها به هیات ارسال شده است، افزود:  هیات داوران هشت بازی و اجرا را به عنوان برترین ها انتخاب کردند و به آنها جوایزی تعلق گرفت.

صفایی اظهارداشت: در استان اصفهان حدود ۱۲۰ بازی بومی و محلی شناسایی شده که البته برخی از اسامی آنان در مناطق مختلف متفاوت بوده و با کمی جزئیات نسبت به یکدیگر در روستاها و شهرهای دیگر برگزار می‌شود.

دبیر هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی اصفهان اضافه کرد: قصد داریم در ماه‌های پیش رو دومین مسابقات بازی‌های بومی محلی در خانه و  بصورت مجازی را برگزار کنیم تا بخش بیشتری از جامعه روستایی و بومی استان با ارسال بازی‌ها به احیای آن کمک کنند.

افزون بر یک هزار و ۱۰۰ نوع بازی بومی - محلی در کشور شناسایی و با تلاش فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در کتابی هزار صفحه‌ای با قالب اطلس، ۳۴۰ بازی معرفی شده است.

 استان اصفهان افزون‌ بر پنج میلیون نفری اصفهان دارای ۱۰۷ شهر و یکهزار و ۹۳۴ روستا و آبادی با جمعیت نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر است؛ این استان بیش از ۳۱۱ هزار ورزشکار سازمان یافته و یک هزار و ۷۰۰ باشگاه ورزشی دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha