به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از دانشگاه علامه طباطبایی، منصور جباری قرهباغ مولف کتاب حقوق هوایی از منظر حقوق داخلی و بین الملل در خصوص تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ماهان بیان کرد: در ابتدا باید جوانب موضوع بررسی و مشخص شود که این جنگندهها به چه صورت وارد مسیر هواپیمای ماهان شدند.
این حقوقدان حوزه بین الملل خاطرنشان کرد: اگر خطری هواپیما را تهدید کرده باشد مسلماً مغایر با اسناد بین المللی و کنوانسیون شیکاگو در مواد مختلف است که این اقدام را منع کرده و تصریح دارد که اگر هواپیماهای نظامی اخلالی در پروازهای مسافربری ایجاد کنند، قطعا قابل تعقیب است و از منظر حقوق بین المللی نقض محسوب میشود.
وی اذعان کرد: ایکائو یکی از سازمانهای تخصصی سازمان ملل است و بهترین راه پیگیری این موضوع از طریق ایکائو است و همچنین میتوان از طریق شورای امنیت نیز این موضوع را پیگیری کرد. بهترین راه از نظر حقوقی همان ایکائو است و زمانی که موضوع به ایکائو ارجاع میشود، ایکائو آن را طبق ماده ۸۴ آن را بررسی و اقدام به تصمیم گیری میکند.
جباری عنوان کرد: امکان آن وجود دارد که اقدام آمریکا از نظر حقوقی مورد پیگیری قرار گیرد. به نظر میآِید با توجه به امکاناتی که وجود دارد نیازی نیست که یک جنگنده نزدیک هواپیمای مسافربری شود؛ چرا که از دور نیز قابل شناسایی است، اما به طور کلی هر گونه دخالت در پروازهای مسافربری منع شده و هر خلل و عاملی که موجب میشود ایمنی و امنیت هواپیما مورد تهدید قرار گیرد، نباید انجام شود و مسلما مغایر با مقررات بین المللی است.
به گزارش ایرنا، دو فروند جنگنده «اف ۱۵» آمریکایی بعد از ظهر پنجشنبه (دوم تیرماه) در اقدامی غیر حرفهای و تروریستی برای یک فروند هواپیمای مسافربری ایران که از تهران عازم بیروت بود، در آسمان سوریه مزاحمت ایجاد کردند. با تغییر ارتفاع ناگهانی هواپیمای مسافربری شماری از مسافران مجروح شدند که پس از فرود این هواپیما، به مراکز درمانی بیروت انتقال یافتند.
نظر شما