مدیرعامل شرکت معدنی زمین "کاوان غرب ایرانیان" در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: معدن آهن "قالوی شیخان" در سال ۱۳۹۰ ثبت و پروانه اکتشاف آن در اواخر همان سال اخذ شده که مراحل اکتشافات آن طی سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ انجام و منجر به گواهی کشف در آبان ماه ۱۳۹۲ شد که ذخیره آن ۵۰۲ هزار تُن هماتیت با عیار ۴۱.۱۵ فیت است.
"خسرو معروفی نقدهی" ادامه داد: این واحد تولیدی با سرمایهگذاری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال در بخش کارخانه و حدود ۱۰۰ میلیارد ریال در بخش معدن انجام خواهد شد که برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند.
وی افزود: ظرفیت تولید این واحد، سالانه ۱۰۰ هزار تن کنسانتره آهن پرعیار بوده که در ۲ فاز اجرایی میشود و انتظار میرود فاز نخست آن طبق زمانبندی با توجه به خرید ماشینآلات و تجهیزات در مهرماه امسال به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل شرکت معدنی زمین کاوان غرب ایرانیان اضافه کرد: هماکنون در استان ۲۰ معدن آهن با ذخیره کل ۸.۷ میلیون تن وجود دارد که به طور عمده هماتیت بوده و ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها فعال هستند.
سرپرست فرمانداری بوکان نیز در این خصوص با انتقاد از خامفروشی معادن این شهرستان اظهار داشت: معادن این منطقه به طور متوسط سالیانه ۲۰۰ میلیارد ریال به جادههای روستایی و ابنیه آنها خسارت وارد میکند.
لقمان خسروپور با بیان اینکه امکان جذب اعتبارات برای بازسازی این جادهها وجود ندارد، اضافه کرد: تا زمانی که خام فروشی معادن در این شهرستان به پایان نرسد، این معادن در روند توسعه شهرستان نقشی نخواهند داشت.
شهرستان بوکان در جنوب آذربایجانغربی و ۱۸۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
نظر شما