به گزارش روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، این هواپیما تا فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر نزدیک شده که یکی از نزدیکترین فواصل است که یک جنگنده آمریکایی با یکی از شهرهای چین داشته است. بیشتر این هواپیماها در مجاورت سواحل چین پرواز می کنند.
این اتفاق در شرایطی روی می دهد که دو کشور کنسولگری های خود را به صورت ضربدری در شهرهای هوستون و چنگدو بسته اند و روابط دیپلماتیک آنها در کنار مناسبات اقتصادی، تجاری و نظامی تیره تر شده است.
همچنین گزارش حاکی است که هواپیماهای مدل «آ. پی. و.یی. پی» آمریکا که هواپیمای جاسوسی - شناسایی محسوب می شود، روز یکشنبه وارد تنگه تایوان شده و در مجاورت سواحل استان های «جه جیانگ» و «فوجیان» در شرق چین پرواز کرده اند.
موسسه پرابینگ متعلق به دانشگاه پکن در توئیتی این موضوع را متذکر شده و افزوده است که هواپیمای ضد زیردریایی آمریکا متعلق به نیروی دریایی آن کشور در فاصله ای کمتر از ۱۰۰ کیلومتر از شانگهای پرواز کرده است.
در دو هفته گذشته هواپیماهای نظامی و جنگی آمریکا بارها به سواحل چین نزدیک شدهاند. همین موسسه مدعی است که روز دوشنبه یک هواپیمای مدل «آر. سی. ۱۳۵» ارتش آمریکا وارد حریم هوایی تنگه تایوان شده اما وزارت دفاع تایوان در این مورد اظهار نظر نکرده است.
از ابتدای ماه جاری میلادی بر اساس اعلام ارتش آمریکا دستکم ۵۰ سورتی پرواز از سوی هواپیماهای این کشور بر فراز دریای جنوبی که کانون منازعات پکن و واشنگتن محسوب می شود، انجام شده است.
این پروازها می تواند از دیدگاه کارشناسان باعث برخوردهایی شود که بسیار خطرناک است. مشابه آنچه در سال ۲۰۰۱ رخ داد که یک فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا با یک جنگنده چینی در آسمان استان «های نن» واقع در جنوبی ترین نقطه چین برخورد کرد و خلبان چینی جان خود را از دست داد. همان زمان ۲۴ خدمه هواپیمای آمریکایی که مجبور به فرود در خاک چین شد، بازداشت شدند. واقعه ای که برای مدت طولانی روابط نظامی دو کشور را به چالش کشید.
نظر شما