عباسعلی جلالی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به محدودیت های شرایط کرونا و تعطیلی برخی از کلاس های حضوری و همچنین برپایی کلاس های عملی با نصف ظرفیت از ۱۴ به هفت نفر این تعداد ساعت آموزش برگزار شد.
وی ادامه داد: این آموزش ها در بنگاه های اقتصادی، پادگان ها و یگانهای انتظامی، دانشگاه ها، زندان و ندامتگاه ها، مراکز ثابت و شعب، مراکز درمانی زیر پوشش بهزیستی، آموزش سیار در مناطق شهری و سکونتگاه های غیر رسمی، کارگاه های پادگان ها و واحد پذیرنده محیط واقعی کار انجام می شود.
جلالی با اشاره به اینکه آموزش مراکز درمانی زیر پوشش بهزیستی شامل معلولان، معتادان بهبود یافته و سایر اقشار آسیب پذیر می شود، تصریح کرد: آموزش سیار در مناطق شهری و سکونتگاه های غیر رسمی هم شامل حاشیه شهرها، نهادهای دولتی یا عمومی مانند هنرستان ها و مدارس را در برمی گیرد.
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شاهرود گفت: تعهد امسال این مرکز با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا ۳۶۰ هزار نفر ساعت است که نسبت به سال گذشته این مقدار کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه برخی از کارگاه های عملی با توجه به شرایط کرونا برگزار نشد، ابراز داشت: در سال گذشته ۳۹۶هزار ۱۳۲ نفرساعت آموزش برای ۳ هزارو ۶ نفر کارآموز اجرا شد در صورتی که تعهد این مرکز ۳۸۰ هزار نفر ساعت بود.
جلالی یاد آور شد: در سال گذشته بخش های گوناگون آموزشی و اجرا در مناطق شهری، سکونتگاه های غیررسمی و محله های کم برخوردار از جمله شهرک های شهیدبهشتی، پردیس و هوانیروز مورد هدف بودند که با فراهم کردن تجهیزات، امکانات و مربی در اماکنی از جمله مساجد و مهدیه ها با همکاری بسیج محله ها و کانون های سلامت این دوره های آموزشی انجام شد.
به گفته وی در این دوره های آموزشی کار عملی از جمله برگزاری دوره برق ساختمان اجرا شد که در پایان دوره کار برق کشی یک ساختمان به صورت عملی توسط کارآموزان انجام گردید.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش ۱۷ هزارنفر ساعت از آموزش های حضوری در سکونتگاه های غیر رسمی انجام شد، افزود: در مرکز فنی و حرفه ای برادران شاهرود ۱۳ کارگاه حرفه های گوناگون فعال بوده و در سال گذشته کارآموزان این مرکز بیش از ۵۴ حرفه را فرا گرفتند.
جلالی با اشاره به اینکه تا زمانی که مجوز آموزش حضوری داشتیم با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی و کاهش ظرفیت دوره های عملی آموزش برگزار شد، ابراز داشت: کارآموزان محتوای دروس آموزشی را هم از طریق شبکه های اجتماعی و یا به صورت جزوه فرا گرفتند.
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شاهرود با بیان اینکه دوره های عمومی رایگان است، تصریح کرد: اگر تقاضا برای برگزاری یک دوره خاص باشد براساس آن قرارداد آموزشی منعقد و شهریه آن به خزانه دولت واریز می شود.
وی با اشاره به اینکه آموزش زندانیان و سربازان دارای تفاهم نامه کشوری است و حتی هزینه ثبت نام هم گرفته نمی شود، اظهار داشت: سال گذشته تفاهم نامه آموزش بنگاه های اقتصادی با عنوان "مرکز جوار کارگاهی" که شعبه ای از مرکز فنی و حرفه ای است در کارخانه سیمان شاهرود راه اندازی شد، مدیران این کارخانه کارگاه را تجهیز کرده و مدیریت راهبردی و اجرای دوره ها زیر نظر مربیان این مرکز انجام شد.
جلالی ادامه داد: برای کارکنان این کارخانه در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر ساعت دوره برگزار شد که امسال هم تقاضا برگزاری دوره های مختلف از جمله رشته های تخصصی مورد نیاز شرکت و رشته های عمومی را داشتند.
به گفته وی شرکت ها و موسسات تولیدی با بیش از ۵۰ تن کارمند بر اساس تبصره ۲ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده می توانند تا ۱۰ درصد هزینه های مالیات را در بخش آموزش و تجهیز مکان برای آموزش کارکنان هزینه کنند.
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شاهرود تصریح کرد: در مرکز فنی و حرفه ای برادران شاهرود ۱۴ نفر مربی فعال هستند که هشت نفر از آنان دارای مدرک لیسانس، پنج نفرفوق لیسانس و یک نفر هم دارای مدرک دکتراست.
۳۳ درصد از کارآموزان آموزش دیده در مراکز فنی و حرفهای این شهرستان بر اساس گزارش های سامانه رصد اشتغال کارآموزان جذب بازار کار شدند.
در استان سمنان ۱۸ آموزشگاه دولتی و ۱۰۸ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال هستند.
نظر شما