دکتر احمد شریعتی روز سهشنبه در نشستی خبری در خصوص ذبح بهداشتی دامهای قربانی همزمان با عید قربان در خراسان رضوی افزود: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به ویژه تبکریمه کنگو در سطح استان عرضه دام زنده نداریم و تاکید بر کشتار غیر حضوری است.
وی ادامه داد: در این چارچوب ۶ خط تلفن و ۱۲ اپراتور به صورت آنلاین سفارشات مردم برای قربانی دام را پیگیری میکنند سپس در کشتارگاهها دامها به صورت رایگان و کاملا بهداشتی کشتار و بستهبندی شده و پس از طی شدن فرآیند پیش سرد شدن با ماشین در منزل تحویل داده میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همچنین شهروندان در مشهد میتوانند از طریق سایت mashhadmeat.ir و یا شماره تلفن ۳۸۸۰۱۳۹۲ و ۳۳۵۵۴۳۳۰ دام خود را سفارشی اعلام کنند و در شهرستانهای استان خراسان رضوی نیز فرمانداران با همکاری دامپزشکی در این خصوص تمهیداتی اندیشیده اند.
شریعتی افزود: علاوه بر این ۵۰ مرکز صنفی معتمد از قصابان در سطح شهر مشهد به منظور حفظ سلامتی مردم و پرهیز از تجمع مردمی درخواستهای مردمی در زمینه دامهای قربانی را پذیرش میکنند.
وی ادامه داد: امسال در عید قربان ۱۵۹ گروه دامپزشکی ثابت و سیار در مناطق مختلف این استان بر ذبح بهداشتی و شرعی دامهای قربانی نظارت دارند که ۵۵ گروه ازاین تعداد ثابت و بقیه به صورت سیار فعالیت دارند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در این چارچوب ۷۲ دامپزشک، ۱۴۴ بازرس بهداشتی و ۳۲ ناظر ذبح شرعی در قالب نظارت بر ذبح بهداشتی دامهای قربانی در سطح استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
شریعتی افزود: بیشتر نگرانی از بابت کشتار دامهای قربانی خارج از کشتارگاه مربوط به شهرستانهای مرزی در شرق خراسان رضوی مانند شهرستانهای تربتجام، صالح آباد، تایباد و خواف است که بیشتر ساکنان آن اهل تسنن هستند و در عید قربان دام زیادی قربانی میکنند.
وی اضافه کرد: با فرهنگسازی انجام شده هم اکنون حدود ۷۰ درصد کشتار دامهای قربانی در استان خراسان رضوی در کشتارگاهها انجام میشود که امسال با توجه به بیماری کرونا و تمهیدات انجام شده پیرامون کشتار غیر حضوری انتظار میرود این رقم افزایش قابل توجهی داشته باشد.
استان خراسان رضوی در اجرای طرح ذبح بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در سطح کشور پیشگام بوده است و این طرح از سال ۱۳۸۶ در این استان در حال اجراست.
نظر شما