محمودرضا رسولی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: به منظور جلوگیری از شیوع کرونا و بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان، شهروندان از ذبح دام جلوگیری کنند و در عید قربان تنها در کشتارگاههای استان دام ها ذبح شود.
وی ادامه داد: همزمان با فرا رسیدن عید قربان و انجام مراسم قربانی کردن دام در این روز، دامپزشکی استان همدان به صورت ویژه اقدام به اجرای طرح نظارت و کنترل بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی میکند.
رسولی اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی استان همدان با هماهنگی سایر ادارات و ارگانهای ذیربط و با تشکیل ۱۰ گروه ثابت و ۱۴ گروه سیار و با ترکیب ۹ دامپزشک، ۲۹ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۱ ناظر شرعی، کار نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دام های قربانی شهروندان همدانی را در کشتارگاه های استان انجام میدهد.
وی بیان کرد: شهروندان باید دام خود را از میادین عرضه دام زنده دارای پروانه بهداشتی تهیه و در کشتارگاه های استان قربانی کنند.
مدیرکل دامپزشکی همدان اضافه کرد: در همین راستا تلاش داریم با تشکیل گروه های سیار در سطح شهرستان ها، فرایند ذبح دام شهروندان را به کشتارگاه های استان هدایت کنیم.
رسولی اضافه کرد: تمامی کشتارگاه های استان با رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی کرونا در روز عید قربان آمادگی لازم بمنظور کشتار دام قربانی و تحویل لاشه استحصالی به متقاضیان را دارند.
وی ادامه داد: همچنین با هماهنگی واحدهای بسته بندی، فرآورده های گوشتی استان برای عرضه بصورت گوشت قرمز بسته بندی شده بشقابی با برچسب ویژه عید قریان انجام می شود.
رسولی افزود: توصیه می شود قبل از مصرف اینگونه محصولات، لاشه دام ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: هر ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات به مراکز زیر پوشش بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و برخی از اماکن مذهبی دارند و تاکید میشود، متولیان و متصدیان این مراکز تمامی دام های اهدایی و تهیه شده توسط این مراکز را در کشتارگاه های استان ذبح کنند.
نظر شما