به گزارش ایرنا، افزایش تولید، مهمترین بخش توسعه هر کشور بوده و میتواند موتوری محرک برای حرکت رو به جلو دیگر بخش ها باشد و حتی در ایجاد رفاه عمومی بیشترین نقش را حوزه تولید و صنعت برعهده دارد.
هرچند تولید، وجه های مختلفی دارد اما تولید صنعتی، مهمترین نوع تولید محسوب می شود که ارزش افزوده قابل توجهی داشته و میتواند یک تنه در راستای توسعه کشور نقش آفرینی کند.
آذربایجان غربی طی سالیان طولانی گذشته، یکی از مناطق کم برخوردار در حوزه صنعتی بود و بهره چندانی از این بخش نداشت ولی با تغییر رویکرد در این استان به ویژه در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید، روند توسعه صنعتی و تولیدی دراین خطه از کشور نیز سرعت گرفت و امروزه، این استان با محوریت صنایع کوچک، گام های بلندی برمیدارد.
هرچند صنایع بزرگی نظیر مارال تریلر و بسیاری از تولیدکنندگان حوزه صنایع تبدیلی در آذربایجان غربی، فعال است ولی صنایع کوچک بسیاری در شهرک های صنعتی این استان فعالیت دارد که نقش بسیار مهمی را در توسعه صنعتی این استان ایفا می کنند.
پویش "تولید و تداوم امید" در راستای جهش تولید در استانها
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت که هفته گذشته میهمان مسوولان و فعالان حوزه صنعتی آذربایجان غربی بود، در بازدید از وضعیت صنعتی این استان گفت: امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت چهار محور راهبردی را پیشبینی کرده است که یکی از این محورها، تکمیل طرحهای نیمهتمام و افزایش تولید است و در این راستا "پویش تولید و تداوم امید" تا پایان سال در استانها برگزار میشود.
مهدی صادقینیارکی برنامه وزارتخانه درباره پروژه توسعه محورهای شرق و غرب در مناطق مرزی را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این پروژه موضوع صادرات و افزایش مبادلات مرزی و تجاری، ایجاد بازارچههای مرزی و ایجاد شهرکهای صنعتی تخصصی پیگیری میشود.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۲۰۰ طرح با سرمایهگذاری بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی در این راستا در سطح کشور وجود دارد که در این راستا، ۲ طرح در آذربایجان غربی افتتاح شد که در حوزه طرحهای جهش تولید بوده است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه آذربایجان غربی جزو قطبهای کشاورزی و مرکبات کشور به شمار میرود، بیان کرد: یک واحد کنستانتره و پوره در ارومیه افتتاح شد که ظرفیت بزرگی برای تامین کنستانتره سطح کشور و حتی صادرات دارد تا جایی که دو سوم تولیدات این واحد، صادراتی است.
صادقی نیارکی با اشاره به بازدید از واحد تراکتورسازی ارومیه گفت: خوشبختانه این واحد تولیدی در چهار ماه نخست امسال، افزایش ۱۰۰ درصدی در تولید داشته و به نوعی شعار جهش تولید در آن محقق شده است.
تحقق جهش تولید با بهره برداری از ظرفیت های واحدهای تولیدی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس شرکت شهرک های صنعتی کشور نیز در سفر هفته گذشته خود به آذربایجان غربی اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام جهش تولید نامگذاری شده، بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای ایجاد شده در واحدهای تولیدی و صنعتی مانند استقرار ماشینآلات و برخی فناوریهای بهروزتر میتواند به تحقق جهش تولید کمک کند.
محسن صالحی نیا گفت: از ابتدای سالجاری ۳۸۰ واحد در سطح کشور احیا شده، هر چند که پس از گذشت چهار ماه از سال، با توجه به شیوع ویروس کرونا، برنامه احیای این واحدها به تاخیر افتاده و از سوی دیگر تعداد ۹۰ واحد نیز در آذربایجانغربی برای احیا هدفگذاری شده است.
تثبیت ۹۴۳ شغل صنعتی در آذربایجان غربی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: امسال ۹۴۳ شغل صنعتی با احیای واحدهای راکد و نیمهتعطیل و بهرهبرداری از طرحهای بالای ۶۰ درصد در این استان تثبیت شده است.
غلامرضا بابایی افزود: امسال ۱۷ واحد راکد در آذربایجانغربی به چرخه تولید بازگشته که میزان اشتغال آنها ۳۹۱ نفر بوده است.
وی اضافه کرد: در این مدت، همچنین ۳۲۲ نفر به میزان اشتغال این واحدهای صنعتی اضافه شده است.
وی ادامه داد: طی سال جاری ۱۰ طرح تولیدی نیز که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، به تولید رسیده که با راه اندازی این واحدها برای ۲۳۰ نفر در فرصت شغلی ایجاد شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز ۱۰۵ واحد راکد به چرخه تولید بازگشته بود، بیان کرد: برای این واحدهای تولیدی، ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
بابایی افزود: در سال گذشته ۹۴ واحد بالای ۶۰ درصد به بهره برداری رسید که در این واحدها، یکهزار و ۷۰۰ نفر اشتغال زایی شد.
۳۱ واحد تولیدی آذربایجان غربی وارد چرخه تولید شده است
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی سه ماه نخست سال جاری در راستای تحقق شعار سال و رسیدن به جهش تولید در استان، با صدور ۳۱ فقره پروانه بهره برداری ۳۱ واحد تولیدی وارد چرخه تولید شده است.
معصوم علی اکبری گفت: با صدور این پروانه ها با حجم سرمایه گذاری بیش از ۸۵۲ میلیارد ریال برای ۱۲۴ نفر به صورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم گردید.
علی اکبری گفت: در سه ماه نخست امسال، ۲۹۵ فقره جواز تأسیس برای ایجاد واحدهای صنعتی تولیدی جدید در استان با حجم سرمایه گذاری بیش از ۱۱ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریالی و ایجاد ۴ هزار و ۷۵۳ زمینه اشتغال صادر شده است.
وی افزود: ۳۰۴ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد با سرمایه گذاری بیش از ۲۸ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای هشت هزار و ۲۳۴ نفر در حال اجرا و تکمیل بوده که با به بهره برداری از این طرح های صنعتی جهشی در تولید استان ایجاد خواهد شد.
علی اکبری تصریح کرد: در حال حاضر، یک هزار و ۹۸۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری معتبر در استان مشغول فعالیت هستند که در این واحدها ۵۵ هزار و ۱۹۶ نفر اشتغال دارند.
این نوع توسعه صنعتی، میتواند به توسعه ای پایدار تبدیل شود ولی باید این روند در سال های آتی نیز تکرار شده و روند توسعه استان در حوزه صنعت، با شتاب تداوم یابد.
آذربایجانغربی از نظر صنعتی یکی از استانهای کمبرخوردار کشور به شمار میرود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید و جذب سرمایه آغاز شدهاست.
نظر شما