حمید رمضانی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال در آستانه عید قربان، مراکز موقت عرضه دام در شهرستان ها دایر می شد اما امسال به علت کرونا، راهاندازی مراکز موقت برای عرضه دام منتفی است.
وی افزود: رویکرد ما خودداری مردم از کشتار دام در معابر و منازل است اما برای خدمات رسانی به شهروندان، ۶۷ گرو دامپزشکی شامل ۳۷ گروه ثابت و ۳۰ گروه سیار دام پزشکی بر ذبح بهداشتی دام های قربانی نظارت می کنند.
وی تصریح کرد: بیش از ۱۱۰ نفر بر بهداشت کشتار دام در روز عید قربان نظارت خواهند کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: از مردم انتظار می رود کشتار دام ها را در روز عید قربان، به کشتارگاه ها هدایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی هم با بیان اینکه خدمات کشتارگاه ها در روز عید قربان رایگان است گفت: مردم، دام های قربانی خود را در کشتارگاه ها ذبح کنند تا از بروز مشکلات بهداشتی پیشگیری شود.
دکتر سیدمحمدمهدی احمدی با بیان اینکه کشتار دام در معابر، تخلف است گفت: با هماهنگی های انجام شده، با این تخلف برخورد می شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: خدمات در تمام کشتارگاه های زیرنظر شهرداری های استانٰ در روز عید قربان رایگان است
خدمت تلفنی کشتارگاه دام بجنورد
راهبر کشتارگاه بجنورد از خدمت تلفنی به شهروندان برای کشتار دام عید قربان خبر داد.
جعفر فدایی اظهار داشت: شهروندان می توانند درخواست تامین دام و کشتار آن را به صورت تلفنی به ما ارائه دهند تا تمام مراحل از خرید تا ذبح آن انجام شود.
وی افزود: گوشت استحصال شده، به آدرس شهروندان ارسال می شود و هیچ نیازی به مراجعه شهروندان برای خرید و یا کشتار آن در کشتارگاه، نیست.
فدایی اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا، تلاش داریم تا با این اقدام، دغدغه مردم در اجتماع ها کاسته شود حتی نیاز به حضور در کشتارگاه وجود نداشته باشد.
وی گفت: با وجود خدمت تلفنی در روز عید قربان، این کشتارگاه آمادگی دارد تا کشتار دام قربانی را برای شهروندان انجام دهد.
راهبر کشتارگاه بجنورد درباره رایگان بودن خدمات کشتارگاه بجنورد در روز عید قربان گفت: خدمات ما در این روز، رایگان نیست و البته با توجه به فعالیت در روز تعطیل، هزینه های خدمات، بیشتر از روزهای معمول خواهد بود.
بر اساس اعلام دامپزشکی خراسان شمالی، عید قربان سال گذشته بیش از سه هزار و ۹۰۰ راس دام زنده قبل از کشتار توسط گروه های نظارتی این اداره کل بررسی شدند.
دامپزشکی استان توصیه کرده است برای پیشگیری از وقوع بیماری مشترک بین انسان و دام گوشت و آلایش خوراکی دام، دست کم به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال یعنی صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود.
خراسان شمالی دارای اقوام ترک، تات، کرد کرمانچ، بلوچ و ترکمن است که عید قربان هر ساله، نزد این اقوام با شکوه خاصی برگزار می شد.
نظر شما