گذران اوقات فراغت با آموزش‌های مجازی، روی دیگر ایام کرونایی

خرم‌آباد - ایرنا - تعطیلات تابستانی در حال رسیدن به نیمه است و دانش‌آموزان گلایه‌مند از آموزش‌های مجازی روزهای پایانی سال تحصیلی گذشته و دلتنگ اوقات فراغتی که تنها مجال باهم بودن را برایشان فراهم می‌کرد.

به گزارش ایرنا، اگرچه آموزش های مجازی فرصت های قابل توجهی برای پرکردن اوقات فراغت در روزهای شیوه گسترده بیماری کووید ۱۹ هستند و با رویکرد مهارت آموزی کارشناسان و دستگاه های اجرایی سعی در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و دارند اما واقعیت این است که نبود زیرساخت های لازم و عدم فرهنگ سازی از قبل به نوعی باعث عدم جذابیت برگزاری این کلاس های برای دانش آموزان است.

اوقات فراغتی که در سال های گذشته در میان تکاپو و روزهای باهم بودن دوستان و همکلاس ها سپری می شد اکنون در میان اتاق ها و سرگردانی دانش آموزان در گوشی های هوشمند والدین در حال گذر است.

اگرچه همین کلاس های مجازی نیز در این ایام دلخوشی کوچکی برای دانش آموزان وکودکان است اما باید گوش شنوایی نیز برای غرولندهای کودکانمان برای این کلاس ها داشته باشیم و به گونه ای سعی در رضایت مندی و تنوع اوقات فراغت آنها کنیم.

در حالیکه هرساله در ایام تابستان باشگاه ها و سالن های ورزشی آکنده از شور و هیجان کودکان بود اما اکنون ترس از ابتلای آنها به بیماری کووید ۱۹ استقبال والدین را برای حضور فرزندانشان در همان کلاس های مجازی افزایش داده است.

در این راستا دستگاه ها و نهادهای مرتبط با تلاش های شبانه روزی سعی در غنی سازی و پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان دارند.

فعالیت ۳۳۴ پایگاه اوقات فراغت دانش‌آموزی در لرستان

معاون پرورشی فرهنگی آموزش و پرورش لرستان گفت: برغم اینکه بیماری کرونا همچنان در کشور یکه تازی می کند اما در راستای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان استان با در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی ۳۳۴ پایگاه اوقات فراغت فعال شده است.

حجت الله مومنی  بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در لرستان کلاس های اوقات فراغت دانش آموزی با محوریت ۳۱ کانون فرهنگی تربیتی و ۱۵ مرکز دارالقران و مدارس منتخب و هنرستان ها از ۱۵ تیرماه فعال شده و تا اواخر مرداد ماه ادامه دارند.

وی با بیان اینکه در این راستا بخشی از آموزش ها در فضای مجازی انجام می گیرد، اظهار داشت: به همین منظور با همکاری سازمان فنی و حرفه ای، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کارگاه های مجازی در بستر شبکه شاد برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه اولویت برگزاری این کلاس ها مهارت آموزی و هنرهای تجسمی است، ادامه داد: مسئولان و مربیان ۳۳۴ پایگاه تابستانی در کانون ها، مدارس منتخب، دارالقران ها، پژوهش سراها، سالن های ورزشی برنامه ها و کلاس های خود را طی هشت هفته با شعار هر دانش آموز یک مهارت برگزار می کنند.

مومنی با اشاره به شرایط شیوع بیماری کرونا افزود: فعالیت‌های این پایگاه‌ها تابستانی بیشتر با رویکرد مجازی - مهارتی در محورهای مهارت‌های ارتباطی، معرفتی بصیرتی، فرهنگی و هنری، علمی، اقتصادی، اشتغال زایی، ورزش و سلامت برگزار می شود.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری این کلاس ها ارتقای مهارت دانش آموزان در زندگی است.

فعالیت ۱۳ پایگاه تابستانی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در لرستان

 رییس آموزش و پرورش استثنایی لرستان نیز از فعالیت ۱۳ پایگاه تابستانی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در فضای مجازی استان خبر داد.

امیر اسماعیلی اعلام کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و وضعیت قرمز استان از آنجایی که سلامت دانش آموزان و معلمان برای ما اولویت اول است ، امسال فعالیت های تابستانی در فضای مجازی صورت می گیرد.

وی افزود : فعالیت تابستانی در هفت شهر استان و ۱۳ مدرسه استثنایی با حضور  ۲۳۱ نفر دانش آموز( ۱۰۷ نفر دختر و ۱۲۴ نفر پسر ) فعالیت خود را همزمان با سراسر کشور با شعار « هر دانش آموز یک مهارت – یک نقش » شروع کردند.

اسماعیلی اظهار داشت : نقش خانواده ها در مدیریت برنامه های اوقات فراغت نسبت به سال های قبل بیشتر و پررنگ تر شده و از آنجایی که هر خانه می تواند نقش یک پایگاه را ایفا نماید، والدین نقش مدیریت پایگاه را بر عهده دارند و می توانند نظارت بیشتری بر فعالیتهای فرزندان داشته باشند.

 وی عنوان کرد: مدیران و مربیان بایستی براساس علاقمندی و استعداد دانش آموز نسبت به تشکیل کلاس های اوقات فراغت برنامه ریزی نمایند و دانش آموزان در طول تابستان با مهارتهای زندگی به صورت کاربردی آشنا شوند و بهترین جایی که این اتفاق می افتد ، حضور در کلاس های اوقات فراغت می باشد، زیرا دانش آموز براساس علاقه و انگیزه و استعدادی که دارد در این کلاسها ثبت نام می نماید.

وی گفت: این فعالیت ها در حیطه های چهار گانه ( دینی ،هنری ، مهارتهای اجتماعی و ورزشی) با اهداف تقویت هویت دینی و ملی  ،  تحقق پویش سلامت در خانه ماندن ، استمرار فعالیت های پرورشی ، فرهنگی و تربیت بدنی ، تقویت روحیه دانش آموزان ، اهتمام به آموزش مهارت های فنی و حرفه ای در زمینه کار آفرینی در راستای تحقق بخشیدن به ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از هفته دوم تیر ماه شروع و تا پایان مرداد ادامه دارد.

برگزاری ۶۲ کارگاه آموزشی برخط در کانون پرورش فکری لرستان

 مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان نیز گفت: هم اکنون ۶۲ کارگاه آموزشی با محوریت مهارت‌های زندگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

محمد جواد محمدی اعلام کرد: کارگاه های برخط مجازی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان لرستان به منظور غنی سازی اوقات فراغت بچه ها در قالب های فرهنگی، هنری و ادبی با حضور مربیان توانمند فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی اظهار داشت: کلاس های تابستانی کانون، پیش از این به صورت حضوری برگزار می شد که با انتشار ویروس کرونا و برای رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی، امسال به صورت مجازی برگزار می شوند البته در صورت اعلام ستاد کرونا مبنی بر حضور کودکان ونوجوانان در مراکز ثابت کانون ارائه خدمات به بچه ها به صورت حضوری نیز فراهم می شود.
وی اضافه کرد: مراکز کانون پرورش فکری ، علاوه برفعالیت های عمومی که به صورت رایگان ارائه می شود، بیش از ۶۲ کارگاه فرهنگی، هنری، ادبی و علمی را با محوریت «مهارت های زندگی» انجام می دهد.
محمدی به برگزاری کلاس های آموزشی مجازی به صورت برخط(آنلاین) اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون ۱۴ کلاس آموزشی توسط مربیان توانمند کانون در فضای مجازی آغاز شده است و این کارگاه ها با برنامه ریزی که صورت گرفته در طول ۱۰ جلسه برگزار خواهندشد.
وی اظهارداشت: کلاس های متون خوانی، داستان نویسی، نوشتن خلاق، شعرسرایی، شعرو قصه، فن بیان،  عروسک سازی، نمایشنامه نویسی، نمایش عروسکی، نجوم، عکاسی، کاردستی، سرود و هنرهای خلاق و تزیینی عناوین کارگاه های کانون پرورش فکری استان لرستان هستند که در تابستان امسال، کودکان ونوجوانان علاوه بر فعالیت های عمومی از آنها بهره مند می شوند.
محمدی گفت: در حال حاضر ۱۷ مرکز فرهنگی هنری ثابت ؛ ۷ کتابخانه سیار و ۲ پستی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان در سراسراستان به بچه های لرستانی خدمات فرهنگی، ادبی و هنری ارائه می دهند که باشیوع کرونا و تعطیلی مراکز، این فعالیت ها تا زمان رفتن کرونا و بازگشت به حالت عادی به صورت مجازی انجام می گیرند.

راه‌اندازی استودیو برخط کانون پرورش فکری لرستان

 مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان همچنین  گفت: با راه اندازی استودیو برخط کانون استان فضایی برای ضبط و انتشار تولید محتوای فرهنگی، هنری و ادبی در فضای مجازی در استان فراهم شده است.

محمدی بیان کرد: این استودیو به‌ منظور تولید و ارائه با کیفیت فیلمها، آموزش با محتوای فرهنگی حوزه کودک و نوجوان راه‌اندازی شده و در ایام شیوع کرونا مربیان و کارشناسان کانون استان درحوزه فضای مجازی آثارخوبی را تولید کردند و درکنار آن خدمات حضوری نیز از سوی مراکز ثابت، کتاب‌خانههای پستی و کتاب‌خانه‌های سیار ارائه شد.
وی با بیان اینکه در راستای آموزش های مجازی کارگاه های کانون پرورش فکری استان تمام مربیان مراکز فعال هستند، یادآور شد: ۲۶ مرکز فرهنگی هنری در استان فعال است که از این مجموع ۲ مرکز پستی و هفت مرکز سیار روستایی هستند.

ارایه آموزش‌های مجازی در کانون‌های فرهنگی مساجد لرستان

 مدیرستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد لرستان نیز گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا آموزش‌های اوقات فراغت به صورت مجازی در کانون‌های فرهنگی مساجد استان ارایه می شود.

محمد ابدالی پور  با اشاره به آغاز طرح غنی سازی اوقاف فراغت با عنوان " تابستانه فهما" در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان افزود:  رشد و پرورش استعدادهای بالقوه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، تقویت بنیه ایمان، همدلی، کار و ایثار در محیط مسجد، خانواده و محله و استفاده از ظرفیت های خودجوش و داوطلبانه مردمی با محوریت کانون مسجد از اهداف برگزاری طرح اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

ابدالی پور عنوان کرد: کانون های فرهنگی هنری مسجد با محوریت امام جماعت و همراهی هیئت امنا و سایر تشکل های مسجد و محله می توانند با رویکردهای شبکه سازی و جریان سازی با استفاده از ظرفیت های مردمی وفعالان فرهنگی، اجتماعی محله گامی موثر برای غنی سازی اوقات فراغت اعضای خود بردارند.

وی با اشاره به محوریت برنامه های قرآنی، فرهنگی و هنری اوقات فراغت، گفت: تقویت برنامه های هنری، با بهره گیری از ظرفیت هنر انقلابی و متعالی در صد فعالیت کانون های فرهنگی هنری مسجد قرار دارد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان لرستان با تاکید بر انجام فعالیت ها در فضای مجازی افزود: اگر مسجد و یا کانون فرهنگی هنری امکان مراجعه حضوری در آن نیست آموزش های مجازی را به مخاطبان ارایه دهند.

ابدالی پور با اشاره به شیوع بیماری کرونا در جامعه، گفت: به رغم محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا، مساجد همچنان فعال است و به عنوان مراکز خدمات فرهنگی هنری هستند.

مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد لرستان در ادامه با اشاره به دیگر برنامه های ستاد کانون های مساجد استان، گفت: سه شنبه های تکریم از جمله های برنامه های تدوین شده برای کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال جاری است.

وی افزود: به منظور احیای کارکرد فرهنگی اجتماعی مساجد در محلات و تکریم و توجه به فعالان حوزه فرهنگی اجتماعی و دینی محلات به ویژه خانواده معظم شهدا و ایثارگران طرح ملی «سه شنبه‌های تکریم» در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان لرستان اجرایی می شود.

وی ادامه داد: شناسایی و تکریم خانواده معظم شهدا، ایثارگران، چهره‌های ماندگار، نخبگان و نوجوانان و جوانان ممتاز و ... در عرصه‌های فرهنگی هنری، اجتماعی، دینی و علمی محله از اهداف برگزاری طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» است.

وی با اشاره به اهمیت الگو سازی مناسب برای نسل جوان و نوجوانان، بیان کرد: معرفی سیره و منش شهدا  و بیان زندگی نامه شهدا برای نسل جوان و نوجوان گامی مهم برای الگو سازی برای نسل جوان و نوجوان است.

ابدالی پور ادامه داد: این طرح در راستای تقویت سرمایه‌های اجتماعی، الگوسازی برای نمازگزاران و اهالی محله به‌ویژه نوجوانان و جوانان با رویکرد تربیتی و اصلاح سبک زندگی، شبکه‌سازی و جریان سازی در عرصه‌های فرهنگی و دینی و ارتقاء فرهنگ عمومی محله و رونق بخشی به نماز جماعت و جذب جوانان و نخبگان به مساجد انجام می‌شود.

مدیرستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد لرستان اظهارداشت: توجه به نشر و بازخوانی وصیت نامه های شهدا و تلاش برای تقویت و نهادینه سازی فرهنگ ایثار و مقاومت از برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد در این زمینه است.

برگزاری آموزش‌های مجازی در فنی و حرفه ای لرستان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای لرستان نیز گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا آموزش های مجازی جایگزین دوره های تابستانی فنی و حرفه ای استان شد.

محمدرضا آذرخش  با اشاره به اینکه در سال های قبل برای دانش آموزان در فصل تابستان طرح‌های ویژه‌ای داشتیم اظهار کرد: در سال جاری که متأثر از ویروس کرونا هستیم، سلامت مردم در اولویت بالاتری برای ما قرار داردو به همین دلیل آموزش ها به صورت مجازی انجام گیرد. 

وی با بیان اینکه رشته های آموزشی که قرار بود تابستان برگزار شوند را در قالب آموزش مجازی آورده‌ایم ابراز داشت: آموزش های مجازی در واقع از طریق ۲ سامانه eskill,ir که مضمون آموزش های مجازی، الکترونیکی و iranskill,com  که در راستای استفاده از محتوای آموزش مجازی است ارائه می شوند. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان گفت: با همکاری اداره کل آموزش و پرورش و نیز کانون ها و گروه های مردمی در صورتی که فضاهای مناسب واستانداردی در اختیار داشته باشند به ما معرفی کنند و ما نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی در صورتیکه خدشه ای به سلامت هم استانی ها وارد نشود دوره های مورد درخواست را برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha