احمد خسروی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال ۸۹ در زمینی به مساحت ۸۵ هکتار تعریف و سال ۹۰ ابلاغ شد اما عملیات اجرایی در سال ۹۶ آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه عملیات فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه با ۳۵ هکتار مساحت ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: با آغاز عملیات اجرایی، ۱۷ پروژه ریز و درشت در منطقه اجرایی شد که شامل مطالعات محیط زیستی، پروژه مشاوره، اجرای منبع آب، برق ۲ مگاواتی و خط انتقال به شبکه داخلی، ایجاد شبکه معابر، خیابان کشی، گاز رسانی و آبرسانی است.
خسروی اضافه کرد: برای اجرای عملیات فاز نخست منطقه ویژه بیش از ۱۵۵ میلیارد ریال تاکنون هزینه شده که ۹۰ میلیارد ریال از آن اعتبارات استانی، ۲۵ میلیارد ریال اعتبارات سازمان صنایع کوچک و ۴۰ میلیارد ریال نیز توسط شرکت شهرک ها از محل فروش زمین تامین شده است.
وی با بیان اینکه فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی بانه گسترده تر از فاز نخست و جنبه خدماتی دارد، یادآور شد: فاز دوم شامل ساختمان گمرک، ساختمان مدیریت و انبارهای محصولات است که ۵۰ درصد آن صنعتی است.
مدیر عامل شرکت شهرک های استان کردستان گفت: در سال ۸۹ مجوز این منطقه به عنوان صنایع تبدیلی و بسته بندی صادر شد که با پیگیریهای انجام شده کاربری آن به تجاری - صنعتی تغییر یافت که شامل تمام صنایع است و به نوعی یک منطقه آزاد کوچک است.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد همخوانی دارد البته با توجه به اهمیت این منطقه همچنان منتظر حمایتهای مسوولان استانی و کشوری هستیم.
خسروی با اشاره به اینکه تاکنون ۹۵ متقاضی برای دریافت زمین در این منطقه اقدام کردند، افزود: فاز نخست به ۱۲۰ قطعه ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربعی تقسیم شده که آماده واگذاری به سرمایه گذاران بخش صنایع غذایی، لوازم خانگی و صنایع شیمیایی تا رده سوم است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه پروانه بهره برداری منطقه ویژه صادر نشده تاکنون زمین هم به متقاضیان واگذار نشده که باید شورای مناطق آزاد مجوز برای واگذاری زمین صادر کنند.
خیروی اظهار داشت: جدول گذاری منطقه ویژه ۱۲ کیلومتر است که یک هزار و ۲۰۰ متر همچنان ناتمام مانده و دیوار کشی به طول ۶ کیلومتر انجام شده و ۲۰۰ متر دیوار کشی منطقه نیمه تمام باقی مانده است.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما