علی عیدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال پیشبینی میشود که بیش از ۲۵۳ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سانست، کیمیا، سما،پارس،۸۳۲۰ متین، فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی کشت شده، برداشت شود.
وی با بیان اینکه تولید این محصول در استان ۱۶درصد نسبت به پارسال افزایش دارد، افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فراوری شده مصرف میشود.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
وی اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
عبدی گفت: متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۵۰ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استان های کشور نیز صادر میشود.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: به علت بالا بودن قیمت این محصول در سال گذشته در کشاورزان رغبت به کشت افزایش یافته و به همین علت سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته بیشتر است.
گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در کارخانجات آذربایجانغربی به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان نیز صادر میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
نظر شما