درخشش اعضای کانون پرورش فکری در جشنواره نقاشی صلح و دوستی

تهران- ایرنا- چهار عضو مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ششمین جشنواره ملی نقاشی «صلح و دوستی» جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۸ درخشیدند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، نیما اصغریان، ۱۳ ساله عضو مرکز فرهنگی هنری میامی در استان سمنان، زینب دقیقی هفت ساله و ترنم فتحی‌نیا هشت ساله هر دو عضو مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ انزلی در استان گیلان و آناهیتا افشاری‌توانا ۱۰ ساله عضو مرکز فرهنگی هنری شماره ١ همدان، به عنوان برگزیدگان این دوره از جشنواره ملی نقاشی صلح و دوستی معرفی شدند.

این جشنواره‌ ملی نقاشی با هدف فرهنگ‌سازی و آموزش فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه با موضوع همیاری، نوع دوستی و کمک برای خردسالان و کودکان ۴ تا ۱۲ ساله برگزار شد. 
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۳۸۶ اثر در ششمین جشنواره ملی نقاشی صلح و دوستی جمعیت هلال‌احمر شرکت کرده بود.

ترنم فتحی‌نیا هشت ساله عضو مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ انزلی

نیما اصغریان ۱۳ ساله عضو مرکز فرهنگی هنری میامی در استان سمنان

زینب دقیقی هفت ساله عضو مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ انزلی

ترجمه کتاب «ساچیکو یعنی شادی» منتشر شد

ساچیکو یعنی شادی داستانی از کمیکو ساکایی نویسنده ژاپنی است که با ترجمه‌ حمیدرضا شاه‌آبادی به موضوع آلزایمر و شیوه‌ تعامل نوجوانان با افراد کهنسال اطراف‌شان می‌پردازد. این کتاب برای سومین بار به دست مخاطبان رسیده است و داستان رابطه‌ دختری به نام ساچیکو با مادربزرگش است. مادربزرگ که اتفاقا هم‌نام ساچیکو است یک روز اعلام می‌کند که مادربزرگ نیست و فقط پنج سال سن دارد و می‌خواهد به خانه‌شان برگردد. از این ‌جای داستان است که قهرمان کتاب دچار چالش‌هایی می‌شود. او باید یاد بگیرد چطور با بحرانی که وارد زندگی‌اش شده است، کنار بیاید. آیا او یاد می‌گیرد چطور با بحران آلزایمر مادربزرگش روبرو شود؟

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «من و مادربزرگ هر دو یک اسم داریم: ساچیکو. ساچیکو به زبان ژاپنی یعنی شادی. من اولین نوه‌ مادربزرگم بودم. وقتی به دنیا آمدم، او آن‌قدر خوشحال شد که اسم خودش را روی من گذاشت. آن‌وقت‌ها مادربزرگ عاشق من بود و همیشه هوایم را داشت؛ اما حالا عوض شده است؛ خیلی عوض شده است. حالا عین خیالش نیست که کنارش ایستاده‌ام.»

کمیکو ساکایی، در توضیحی درباره‌ کتابش نوشته است: «آلزایمر بیماری‌ غم‌انگیزی است. کسانی که دچارش می‌شوند بیشتر حافظه‌ کوتاه‌ مدت‌شان را از دست می‌دهند. آن‌ها حتی فراموش می‌کنند که چه کسی هستند و در چه دوره‌ای زندگی می‌کنند. مادربزرگم بسیار قوی و مهربان بود؛ اما این بیماری او را تغییر داد. من آن زمان نمی‌توانستم این بیماری و تغییر او را درک کنم. یا آن‌که سر در بیاورم چه می‌کند. فقط به او نگاه می‌کردم. آن زمان من بچه بودم؛ اما حالا که بزرگ شده‌ام احساس می‌کنم اگر او الان این‌جا بود، کارهای زیادی می‌توانستم برایش بکنم.»

این کتاب ٣۶ صفحه‌ای مناسب رده سنی ۱۵+ (نوجوان) است و در تمامی فروشگاه‌های محصولات فرهنگی و فروشگاه‌های کانون پرورش فکری در سراسر کشور به فروش می‌رسد.

ساچیکو یعنی شادی، برای نخستین بار در سال ١٣٨٨ از سوی کانون منتشر شد و اکنون در چاپ سومش با شمارگان ۲هزار و ۵٠٠ نسخه در مجموع به ١٢هزار و ۵٠٠ نسخه رسیده است.

طرح جدید کتاب عروسک‌ها در کانون کلید خورد
عروسک دوتوک، دست‌ساز سنتی زنان خراسان جنوبی، تازه‌ترین تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با عنوان کتاب عروسک در یک بسته ارایه می‌شود.
کتاب عروسک قرار است از این پس با همکاری مشترک دو اداره کل نظارت برانتشارات و سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون، در سبد خرید کالاهای فرهنگی خانواده‌های ایرانی قرار بگیرد و از این راه از سازندگان عروسک‌های سنتی ایران به عنوان حافظان این هنر ارزشمند بومی حمایت شود.
مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون توضیح داد که کار چاپ کتابی با عنوان «دوتوک، عروسک کوچک بلوچی» در کانون در مراحل پایانی قرار گرفته است اما ساخت عروسک به‌دلیل مشکل شیوع بیماری کرونا و اهمیت رعایت مسایل بهداشتی کمی با وقفه روبرو شد اما امیدواریم به‌زودی این عروسک‌ها هم، آماده و در داخل این بسته قرار بگیرد.
روح‌الله کاظمی‌زاده از انتشار یک کتاب دیگر با عنوان یک تجربه‌ زیبای عروسکی خبر داد و گفت احتمال دارد این کتاب را نیز در همان بسته و در کنار عروسک دوتوک ارایه کنیم. نویسنده هر دو کتاب زهره پریرخ است و پژوهش‌گری آن را افسانه احسانی برعهده‌داشته است.
به‌گفته وی این عروسک‌های سنتی را زنان سرپرست خانوار استان خراسان جنوبی با استفاده از مواد حافظ طبیعت درست می‌کنند و قرار است در سه نوبت پیاپی این بسته در شمارگان ۲هزار و ۵۰۰ نسخه و در مجموع هفت‌هزار و ۵۰۰ نسخه و در بسته‌بندی متفاوتی عرضه شود.
عروسک‌های بومی و دست‌ساز دوتوک ریشه در فرهنگ مناطقی از استان‌های خراسان جنوبی و مناطق بلوچ‌نشین استان سیستان و بلوچستان دارد و یادآور لالایی‌ها، شعرهای قدیمی و خاطرات زندگی روستایی و عشایری است.
هر کودک و زن این روستاها عروسکی می‌سازد و داستان زندگی‌اش را در قالب این عروسک روایت می‌کند.
قرار است کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آینده تعدادی از عروسک‌های بومی و سنتی ایران را در قالب پروژه کتاب عروسک در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha