مری بارت وضعیتی است که در اثر تحریک مداوم مری توسط اسید معده (ریفلاکس) ایجاد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان مری شود.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، این آزمایش جدید که با عنوان Cytoponge شناخته میشود، توسط پرستار نیز قابل انجام بوده و در شناسایی سلولهای غیرعادی و تشخیص سرطان در مراحل اولیه نیز دارای دقت بالایی است.
این آزمایش به شکل یک قرص کوچک است که رشتهای به آن متصل شده است و باید توسط بیمار بلعیده شود. زمانی که قرص وارد معده شد، به شکل یک اسفنج کوچک در میآید و سپس پرستار با استفاده از رشته مذکور، اسفنج را از معده بیمار خارج میکند تا بدینوسیله سلولهای ابتدای مری توسط اسفنج جمعآوری شوند. در مرحله بعد این سلولها با استفاده از یک نشانگر آزمایشگاهی موسوم به TFF۳ مورد آزمایش قرار میگیرند.
این آزمایش سریع و ساده، به راحتی توسط بیماران انجام میشود و نیاز به آندوسکوپیهای غیرضروری برای نمونهبرداری از سلولهای مری را از بین میبرد.
محققان در یک دوره یک ساله ۱۳ هزار و ۲۲۲ بیمار را به صورت تصادفی با استفاده از آزمایش Cytoponge و اندوسکوپی مورد آزمایش قرار دادند و مشخص شد احتمال تشخیص مری بارت توسط این آزمایش جدید ۱۰ برابر بالاتر از آندوسکوپی است. در واقع ۱۴۰ بیمار با استفاده از این شیوه و ۱۳ بیمار با استفاده از آندوسکوپی شناسایی شدند. علاوه بر این محققان توانستند ۴ بیمار مبتلا به سرطان مری را در مراحل اولیه این بیماری با استفاده از Cytoponge و یک بیمار را با استفاده از روش آندوسکوپی شناسایی کنند.
انجمن تحقیقات سرطان آمریکا آماری را در مورد سرطانهای شایع سال ۲۰۱۸ میلادی (که آخرین آمار مربوط به سرطان است) منتشر کرده است. در این آمار تمام سرطانهای شایع به استثنای سرطان پوست غیر ملانوم لحاظ شده است.
در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۱۸ میلیون مورد سرطان در سراسر جهان وجود داشت که ۹.۵ میلیون مورد در مردان و ۸.۵ میلیون مورد در زنان شیوع داشت. در حال حاضر پیشگیری از سرطان مهمترین معضل بهداشت عمومی است و متخصصان تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، افزایش فعالیت بدنی و کاهش وزن و عدم مصرف دخانیات و الکل را مهمترین اصول در پیشگیری از سرطان میدانند.
بر اساس این آمار سرطانهای ریه و سینه شایعترین سرطانهای جهان هستند که هریک ۱۲.۳ درصد از کل آمار را به خود اختصاص میدهند. سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع با ۱.۸ میلیون مورد جدید در سال ۲۰۱۸ گزارش شده است.
سرطان مری با ۵۷۲ هزار و ۳۴ مورد ابتلا، ۳.۴ درصد از کل آمار سرطان را به خود اختصاص میدهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Lancet منتشر شده است.
نظر شما