ابراهیم جعفری تختی نژاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین حجم ذخیره آب در سازههای شهرهای بندرخمیر، حاجیآبادو بشاگرد بوده که تاکنون ۳۰درصد از ظرفیت سازههای این مناطق آبگیری شده است.
وی بیان داشت: اثربخشی سازههای آبخیزداری در فصلهای گرم که بر اثر تابش خورشید و بخار شدن آبهای سطحی ایجاد میشود، موجب امیدواری اهالی این مناطق و کشاورزان شده است.
معاون آبخیزداری هرمزگان اظهار داشت: هرمزگان با هشت هزار و ۶۵۱ سازه آبخیزداری به ظرفیت ۴۹۰مترمکعب مهار روانآب دارد که این سازه ها سبب کنترل سیل، کاهش سیلاب های مخرب، مهار سیلاب های فصلی و بهرهبرداری از آن توسط آبخیزنشینان، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، استمرار و افزایش آبدهی چشمه ها، قنات و چاهها میشوند.
بارشهای موسمی از نیمه اردیبهشت تا اواخر شهریورماه در مناطق مرتفع استان هرمزگان جریان دارد که این سامانه سبب رگبار، رعد وبرق و وزش بادهای شدید میشود.
پدیده مونسون یا توفانهای موسمی جریانهای بارشی سیل آسایی است که در شبه قاره هند اتفاق میافتد، این پدیده با گرمای شدید و بارانهای سیلآسا توام است.
بحران آبی و خشکسالیهای پی درپی، نوع بارشهای سیل آسای هرمزگان ضرورت احداث سازه های آبخیزداری در این استان را دو چندان کرده است.
از مساحت هفت میلیون و۲۰۰ هزار هکتاری استان هرمزگان، شش میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی است که یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار آن را بیابان تشکیل میدهد.
نظر شما