اکبر کرامتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیر کشت این محصول در استان افزایش سه برابری دارد و پیشبینی میشود ۲ میلیون لیتر عرق گیاه بادرشبو تولید شود.
وی بیان کرد: امسال ۲۶۵ هکتار از اراضی استان زیر کشت بادرشبو است که نسبت به سال گذشته در حدود سه برابر افزایش یافتهاست و برآورد میشود از این اراضی چهار هزار و ۱۴۰ تن پیکره رویشی تولید و به بازار عرضه شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرهایی هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام میشود.
وی ادامه داد: پنج واحد تولید عرقیات گیاهی جهت عرقگیری از محصول بادرشبو کشت شده در سطح استان فعالیت دارند و عرق استحصالی جهت مصرف در تهیه شربت و نقل در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر میشود.
وی اضافه کرد: کار خشک کردن سرشاخه های گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مدیریت باغبانی و مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفته است.
بادرشبو گیاهی است علفی یکساله، که در ارومیه در سطح وسیعی کشت میشود و نباید این گیاه را با بادرنجبویه که گیاهی چند ساله است و از همان خانواده ( تیره نعناعیان ) اشتباه گرفت. گل و پیکر رویشی بادرشبو ( برگها و ساقه های جوان ) معطر هستند. مقدار اسانس با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش متفاوت و بین ۰.۶ تا ۰.۸ است ،اسانس از ترکیبات متفاوتی تشکیل شده است که مهمترین آن سیترال و استات ژرانیل است.
نظر شما