سطح زیر کشت بادرشبو در آذربایجان غربی افزایش ۱۵ درصدی دارد

ارومیه-ایرنا- سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت بادرشبو در استان گفت: برداشت گیاه دارویی بادرشبو از سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این گیاه در سطح استان آغاز شد.

 جعفر وحدت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برآورد می شود از این مزارع حدود ۶ هزار تن پیکره رویشی تولید و به بازار عرضه شود، افزود: ۲.۵ میلیون لیترعرق گیاه بادرشبو پیش بینی می شود از این میزان محصول استحصال شود.

وی با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع باعلفهای هرز، مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع و دقت در روشهای کشت وبرداشت این محصول اظهار کرد: همزمان با فرا رسیدن مرداد ماه استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز می شود و تا اواخر شهریور ماه ادامه می یابد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: تعداد پنج واحد تولید عرقیات گیاهی جهت عرقگیری از محصول بادرشبو کشت شده در سطح استان فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: عرق استحصالی  جهت مصرف در تهیه شربت، نقل در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر می شود.

وحدت بیان کرد: بخشی از محصول تولیدی برای تهیه عرقیات و برای مصارف صنعتی توسط کارخانه های استحصال عرقیات به مصرف رسیده و بخشی دیگر نیز به صورت سنتی و در کارگاه های کوچک عرق گیری یا در منازل مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستانهایی هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام می شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کار خشک کردن سرشاخه های گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مدیریت باغبانی و مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفته است. چرا که با خشک کردن سرشاخه در سایه می توان در طول سال از این محصول ارزشمند استفاده کرد.

به گزارش ایرنا بادرشبو گیاهی آرام بخش و اشتها آور است که در مرحله گلدهی از بیشترین مقدار ماده ی موثره برخوردار است . بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گلها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول می باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha