سید امید خلیلزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ذبح این دامها در نتیجه نظارتهای بهداشتی توسط ۶۲ اکیپ نظارتی ثابت و سیار انجام و ۲ هزار و ۳۹۷ کیلوگرم گوشت قرمز غیر قابل مصرف و یکهزار و ۲۹۰ قطعه آلایش خوراکی دامی ( کبد، کلیه و ریه ) ضبط و معدوم شدهاست.
وی اضافه کرد: ۱۳۰ نیروی فنی اعم از دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر ذبح شرعی در قالب ۲۲ اکیپ ثابت و ۴۰ اکیپ سیار بر ذبح دامهای قربانی در عید قربان نظارت داشتند.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه ذبح دامها در روز عید سعیدقربان در کشتارگاههای دام در سطح استان به طور رایگان بود، ادامه داد: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و به منظور رعایت دستورالعمل ابلاغی ستاد کرونای استان، ذبح دام های قربانی فقط در کشتارگاههای دام تحت نظارت بهداشتی و شرعی انجام شد.
به گزارش ایرنا ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام میشود.
کارشناسان دامپزشکی توصیه میکنند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قربانی ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس نسبت به توزیع و مصرف آن اقدام شود.
نظر شما