به گزارش ایرنا؛ سیدرضا صالحی امیری روز سه شنبه در گفت و گوی مجازی با خبرنگاران و در آستانه روز خبرنگار افزود: رسانه در گذشته ابزار و بستر انتقال بود اما اکنون هدف است و می تواند در جهت توسعه یا تخریب اهداف ملی عمل کند. اگر در ایران، استقلال در گفتمان را به رسمیت بشناسیم و ابزار فشار را از روی خبرنگار برداریم اتفاقات قشنگی رخ می دهد.
وی گفت: خبرنگاران قضاتی هستند که باید عادلانه و آگاهانه کار کنند. خبرنگاران باید عادل و آزاد باشند. البته شکافی بین ما و رسانه ایجاد شده است. معتقدم رسانه ها در هر نقطه ای هستند باید مشاور مدیران باشند. در واقع رسانه سمت مشاور داشته باشد نه سمت ناظر. کار رسانه نه تخریب، نه تجلیل بلکه کار رسانه نقد سازنده است.
رییس نهاد بین المللی ورزش کشور درباره آخرین وضعیت پرونده جودوی ایران در در دادگاه عالی ورزش اظهار داشت: جودو یک پرونده ملی است که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان به صورت مشترک برنامه را پیش میبرند. اگر روند رسیدگی به این پرونده عادلانه دنبال شود، جودوی ایران سربلند بیرون خواهد آمد.
وی درباره کناره گیری سید نصرالله سجادی سرپرست کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو و یکی از اعضای تیم مذاکره کننده در دادگاه بین المللی ورزش را تکذیب کرد و گفت: این پرونده با حضور مهدی علینژاد معاون وزیر ورزش و جوانان، سجادی، داورزنی، زارعیان سرمربی تیم ملی جودو، آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون و برخی دیگر دنبال می شود.
رییس کمیته ملی المپیک اطمینان داد که نهادهای ورزشی کشور انگیزه حداکثری را برای دفاع از منافع ملی دارند و امکان ندارد برای فدراسیونی چالشی ایجاد شود و ما سکوت کنیم. اما باید بدور از هرگونه حاشیه مسیر پرونده دنبال شود و رسانهای کردن موضوع کمکی به جودو نمیکند.
صالحیامیری می گوید: در این پرونده وقت اصلی برای وکیل است و تنها پنج دقیقه زمان به شهود داده شده است. ما باید روی لایحه و دفاع قوی کار کنیم. از روز اول علی نژاد به عنوان مسوول پرونده جودو انتخاب شد چون رییس کمیسیون بین الملی کمیته هم هست.
فدراسیون ها تا آغاز برگزاری اردوها بودجه خود را ذخیره کنند
رییس کمیته ملی المپیک درباره بودجه فدراسیونها با توجه به اینکه اردوی بر گزار نمی کنند و آیا نظارتی در این باره انجام می گیرد؟ توضیح داد: راهبرد ما درسال جاری برنامه ریزی چهارساله است و بر این اساس دنبال می کنیم. در سه سال گذشته ما هر سال ۱۰ درصد بودجه فدراسیونها را افزایش دادیم و تعهدات خود را کامل پرداخت کردیم.
صالحیامیری ادامه داد: تلاش ما این بود هر چه روی کاغذ میآوریم اجرایی کنیم. اینطور نبوده تعهدی روی کاغذ باشد اما اجرایی نشده باشد. امسال هم ۱۰ درصد بودجه را افزایش دادیم. روز گذشته با رییس سازمان برنامه و بودجه نشستی داشتیم و تلاش داریم منابع را به هر قیمت به ورزش بیاورم. ما ۲۵ درصد بودجه را پرداخت کردیم و در ادامه هم این کار صورت میگیرد.
وی افزود: بودجه باید اندوخته شود تا زمانی که فعالیت اردوها آغاز شود و فدراسیونها از بودجه استفاده کنند. از طرفی فدراسیونها برای بازسازی، تجهیزات میتوانند از بودجه استفاده کنند. فدراسیون ها ۷۰ درصد هزینه عملیاتی را اکنون انجام نمیدهند. بودجه ما مستقیم است در حالی که هزینههای غیرمستقیم بسیار زیاد است.
رییس ان او سی درباره کمک پنج میلیارد تومانی برای فدراسیونهای المپیکی هم گفت: به ۱۰ نفر از المپینها ریالی پول پرداخت میکنیم، هزینه اعزام، لباس، پاداش پای سکو، حق ماموریت، پاداش مربیان و دیگر را برای بازیهای مختلف داریم. به عنوان نمونه برای المپیک یک میلیون دلار پیشبینی کردهایم و باید ۲۰ میلیارد خرید کنیم که مبلغی از آن خریداری شده است. ۲۰۰ میلیون تومان در هیات اجرایی برای قایقرانی تصویب کردیم که تجهیزات بخرند. ۳.۵ میلیارد تعهد کردیم نیمسال دوم به المپینها بدهیم. هر فدراسیونی اعم از فوتبال، بسکتبال، تا هاکی و گلف منابع و مصارف خود را میتوانند روی سایت بگذارند.
شورای نگهبان ابهامات اساسنامه کمیته را مطرح کرد
صالحی امیری درباره رفع ابهامات اساسنامه کمیته ملی المپیک توضیح داد: از ۲ سال قبل شورای نگهبان اعلام کرد اساسنامه موسسات، شرکتها باید به تصویب آنها برسد. این موضوع اختلافی است بین شورای نگهبان، دولت و مجلس. مجلس و دولت میگویند این موضوع باید در این ۲ دستگاه باشد. شورای نگهبان به عنوان یک نهاد قانونی فرادستی است و ما باید به آنها پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: از طرفی ۲ سال طول کشید اساسنامه در هیات اجرایی، مجمع و دولت به تصویب برسد. ما اساسنامه جدید نداریم و اصلاحات در آن صورت گرفته است و شورای نگهبان اعتراضی روی اصلاحات ندارد. یک مساله وجود دارد که مربوط به اصل اول المپیک است که در این مورد اصلاح منشور از عهده کمیته ملی المپیک خارج است. ما هم در ۲ مقطع (قبل و بعد از انقلاب) این منشور را پذیرفتهایم. شورای نگهبان اساسنامه را رد نکرده بلکه ابهامات را مطرح کرده است.
رییس کمیته ملی المپیک می گوید: این نهاد ورزشی به همراه دولت و شورای نگهبان باید جلسهای را برای رفع ابهام برگزار کنیم. اگر روی این موضوع مقاومت شود با نپذیرفتن منشور از حضور در همه رویدادهای بینالمللی محروم میشویم. این بسیار خطرناک است. ما، دولت و شورای نگهبان در تعامل سازنده این مساله را برطرف خواهیم کرد.
کمیسیون ورزشکاران جزیره نیست
صالحی امیری درباره انتخابات کمیسیون ورزشکاران که چندی پیش برگزار شد گفت: بهداد سلیمی مشاور من و زهرا نعمتی دختر من است اما من اصلا نمیدانستم نعمتی میخواهد نامزد شود. من تاکید میکنم در هیچ انتخاباتی دخالت نکردم. من اعتقاد دارم رقابت در کمیسیون ورزشکاران سازنده بود. هادی ساعی، میراسماعیلی، عابدینی و سایر قهرمانان مورد احترام ما هستند. برخی گفتند چرا ۲ نفر اضافه شدند؟ از کمیته بین المللی المپیک سوال کردیم آنها گفتند برای تعادل رییس میتواند تعدادی را معرفی کند اما باید در اقلیت باشد.
وی ادامه داد:در کمیته بین المللی المپیک ۱۲ نفر منتخب و ۱۱ نفر انتخاب رییس هستند. ما هم برای تعادل میتوانستیم ۱۴ نفر را معرفی کنیم ولی این کار را نکردم تا ورزشکاران خودشان با هم رقابت و انتخاب کنند. کمیسیونها نقش مشورتی دارند. ما ۲۳۰ نفر در کمیسیونها داریم و نباید طوری صحبت کنیم که فکر کنند کمیسیون ورزشکاران یک جزیره دیگر است. ما هم بنای هیچگونه دخالتی را در کمیسیون نداریم و رسالت کمیته پدری است.
ورزشکاران در منزل انفرادی تمرین میکنند
رییس کمیته ملی المپیک درباره برگزاری اردوهای تیمهای ملی تکواندو و کشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا، گفت: ستاد کرونا کماکان ممنوعیت را حفظ کرده و تا آینده نزدیک هم باید با این شرایط سخت کار کنیم. برای برگزاری اردو به هیچ وجه مجوز نمیدهند و سختگیرانه برخورد میکنند. همانطور که پزشکان گفتند ورزشکاران بعد از کرونا نمیتوانند به شرایط ایدهآل برگردند و با سرنوشت قهرمانان بازی میشود.
صالحی امیری افزود: آکادمی را آماده کرده بودیم و جلسه گذاشتیم با فدراسیونهای المپیکی اما ابلاغیه سختی داده شد و ورزشکاران انفرادی میتوانند در منزل تمرین کنند. در وزنهبرداری زمان تمرین انفرادی به مربی دادند که باز هم غیر رسمی است. تعطیلی اردوها شاید خسارتی را به دنبال داشته باشد، ولی راهی جز این نداریم. دانشگاه و مدارس تعطیل و ادارات هم نیمه تعطیل است و ما هم باید این شرایط را تحمل کنیم.
آی. او. سی و کمیته المپیک ژاپن به کشف واکسن در المپیک اطمینان دارند
رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: کمیته بینالمللی المپیک و کمیته المپیک ژاپن اطمینان به کشف واکسن را تا آغاز بازیهای المپیک دارند و حتی اگر یک ماه قبل از المپیک کشف شود میتوانند ورزشکاران را ایمن کنند. سازمان بهداشت جهانی مداوم به IOC مشاوره میرود. تمام رویدادها را بعد از ۲۰۲۰ برگزار میکنند چون این موضوع مطرح است که تا این زمان واکسن کشف شود. چند کشور موضوع رونمایی واکسن را مطرح کردهاند که میتوان به روسیه و انگلیس اشاره کرد. به نظر میرسد تا دی ماه واکسن میآید و ورزشکارانی که راهی المپیک میشوند میتوانند واکسینه شوند.
صالحی امیری درباره پاداش و تغییر رنگ مدال «کیانوش رستمی» در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن هم توضیح داد: این فرآیند زمان دارد، ما هم پاداش او را میدهیم. ما به التفاوت مدال برنز و نقره را به او پرداخت میکنیم. کیانوش حداقل هفتهای یکی دو بار با من صحبت میکند. اگر چنین حرفی زده خواسته با شما شوخی کند.
وی درباره بازنشستگی مدیران و اینکه «کیکاووس سعیدی» دبیر کمیته المپیک و «محمدرضا داورزنی» رییس فدراسیون والیبال میتوانند تا المپیک بمانند، عنوان کرد: اصل قانون ۳۵ سال سابقه برای کارشناسی ارشد به بالا و ۳۰ سال برای لیسانس است. این قانون میگوید برای موارد خاص دستگاه میتواند درخواست کند. این تقاضا به صورت سالیانه صورت میگیرد و هر سال باید تمدید شود. بخشنامهای را سازمان امور استخدامی ارسال کرد که مصوبه شورای عالی استخدامی است مبنی بر اینکه همه مدیران ۳۵ سال را بازنشسته کنید. این ابلاغ محل اختلاف بین دیوان عدالت اداری و امور استخدامی است. وزارت ورزش در این خصوص تابع دولت است.
در کار فدراسیونها دخالت نمیکنیم
رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: «کیکاووس سعیدی» عملکرد مثبتی داشته و به خاطر همین درخواست ادامه خدمت دادم بنابراین تا دی ماه سال آینده میتواند ادامه فعالیت دهد. همین موضوع درباره داورزنی و افراد دیگر هم مطرح شد. وزارت خانه باید در این خصوص صحبت کند.
صالحی امیری در بخش دیگری درباره تامین کمان برای «میلاد وزیری» گفت: صلاح نمیدانیم در مورد مسایل داخلی فدراسیونها دخالت کنیم. شعبانیبهار مشکلات کمان ورزشکاران را مطرح کرد و ما هم ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کردیم. به قایقرانی ۲۵ هزار دلار کمک کردیم که خوشبختانه قایقها وارد شده است. من ضمن آگاهی از مسایل اما مداخله در امور فدراسیونها را جایز نمیدانم. بودجه تیراندازی با کمان حدود ۹۰۰ میلیون تومان است که یک چهارم فصل اول را گرفته و ۱۰۰ میلیون تومان هم در تجهیزات کمک کردیم که میشود حدود یک میلیارد تومان و بقیه مسائل مربوط به رییس است.
وی در پایان درباره حامی مالی کاروان المپیک گفت: ایران نوین در مناقصه برنده شد. به امضا قرارداد هم رسیدیم اما بحث شیوع ویروس کرونا و تعویق المپیک برخورد کردیم و مساله خود به خود لغو شد. اکنون در حال مذاکره برای تمدید قرارداد هستیم اما هنوز به قطعیت نرسیدهایم.
نظر شما