به گزارش روز سهشنبه ایرنا از پایگاه خبری گاردین، این پروتئازهای ویروس که با عنوان ۳CLpro شناخته میشوند، هدفهای دارویی مهمی محسوب میشوند زیرا در تولید مثل ویروس نقش حیاتی دارند. نتایج این تحقیقات نشان میدهد مهارکنندههای ۳CLpro توانایی مهار تولید مثل دو گونه ویروس MERS-CoV و SARS-CoV-۲ در سلولهای کشت شده انسان و مدل جانوری MERS را دارند و یک داروی بالقوه برای مقابله با انواع ویروس کرونا هستند.
گونههای محتلف ویروس کرونا یک تهدید جدی برای سلامت بشر محسوب میشوند و در سالهای گذشته شیوع سارس و مرس و اکنون شیوع جهانی کرونا یک زنگ خطر جدی را در رابطه با این نوع ویروس به صدا در آورده است.
شناسایی روشهای درمانی و واکسنهای موثر بر این ویروسها، محور اصلی تمام تحقیقات مرتبط است اما به اعتقاد محققان، توسعه یک شیوه درمانی موثر، راهکار اصلی مقابله با این ویروس و پیامدهای مخرب آن بر سلامت انسان است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
نظر شما