به گزارش «وانگ ون بین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه در کنفرانس خبری هفتگی در پکن افزود: هیچ روزنامه نگار چینی در ایالات متحده درخواست خود را برای تمدید ویزا از ۱۱ ماه مه / ۲۲ اردیبهشت/ تا کنون ارایه نکرده است زیرا واشنگتن از آن زمان ویزای خبرنگاران چینی را به ۹۰ روز با امکان تمدید محدود کرده است.
با توجه به اینکه ویزای ۹۰ روزه خبرنگاران چینی تا ۲۲ مرداد اعتبار دارد هنوز مشخص نیست که چه تعداد خبرنگار چینی بعد از اتمام این مهلت مجبور به ترک آمریکا خواهند شد.
آمریکا پیشتر چند رسانه چینی را به عنوان نهادهای سیاسی خارجی معرفی کرد چین نیز در اقدامی متقابل سه نشریه نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و واشنگتن پست را تهدید به اخراج کرد و گفت هرگونه اقدام دولت آمریکا علیه خبرنگاران چینی را تلافی خواهد کرد.
«هوشی جین» سردبیر روزنامه دولتی گلوبال پیشتر در مطلبی نوشته بود چنانچه خبرنگاران چینی مستقر در آمریکا مجبور به ترک این کشور شوند، پکن هم دست به اقدامات تلافی جویانه خواهد زد.
وی در ادامه به خبر آمادگی آمریکا برای ممنوع کردن استفاده از اپلیکیشن های چینی تیک تاک و ویچت واکنش نشان داد و گفت: آمریکا مفهوم امنیت ملی را بزرگنمایی کرده و بدون ارائه هیچ گونه مدرکی طبق اصل «مظنون همیشگی» شرکت های چینی را تهدید می کند که این امر ناقض اصول اقتصاد بازار و سیاست «یک بام دو هوا» و ریاکاری آمریکا در به اصطلاح «حفظ عدالت و آزادی» را آشکار می کند و اصول رویکرد باز، شفافیت و عدم تبعیض سازمان تجارت جهانی را نقض کرده است.
این سخنگو خواستار آن شد که برخی افراد در آمریکا با دقت به صدای جامعه جهانی گوش داده و فضای کسب و کار شفاف، عادلانه و بدون تبعیض را برای فعالان اقتصاد همه کشورها فراهم کنند و از سیاسی کردن مسائل اقتصادی و تجاری و سوءاستفاده از مفهوم امنیت ملی برای پیشبرد سیاستهای تبعیض آمیز خود دست بردارند.
نباید اختلافات مرزی را به منازعه کشاند
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه گفت: چین و هند باید همواره مسایل مرزی را در جای مناسب از روابط دو کشور قرار داده و از افزایش اختلافات و رسیدن به منازعات جلوگیری کنند.
وانگ گفت: چین و هند به عنوان دو کشور بزرگ در حال رشد و اقتصادهای نوظهور باید با تقویت همکاری و همبستگی، نیروی قوی به توسعه مشترک دو کشور و صلح و شکوفایی جهان بیفزایند.
دروازه همکاری چین رو به کشورهای دیگر باز است
وانگ همچنین در واکنش به ادعای تعداد کمی از سیاستبازان بعضی کشورها درباره قطع روابط زنجیره صنایع با چین و پرداخت هزینه انتقال به موسسات برای ترک چین گفت: خروج پردامنه سرمایه های خارجی و زنجیره های صنایع و عرضه از چین وجود ندارد و وجود نیز نخواهد داشت دروازه چین برای همکاری رو به کشورهای دیگر باز است.
او گفت: پس از شیوع کرونا، چین قبل از همه کشورها این بیماری واگیردار را تحت کنترل قرار داد و به طور همه جانبه روند تولید را احیا کرده است آمارهای اداره ملی آمار چین نشان می دهد رشد اقتصادی چین در سه ماه دوم امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳.۲ درصد افزایش یافته و چین در رده نخست جوامع اقتصادی اصلی جهان قرار گرفته و توانسته رشد اقتصادی خود را از منفی به مثبت تبدیل کند.
نظر شما