وجود ایستگاه هواشناسی (سینوپتیک) از ضروریات هر فرودگاه برای ارسال اطلاعات جوی مربوط به هوانوردی است، بهطوری که شاخصهای هواشناسی مورد نیاز برج مراقبت پرواز بطور مستمر استخراج و ارسال میشود.
صحت و جمع آوری اطلاعات نقش مهمی در امنیت پرواز دارد و اگر این تجهیزات فرسوده بوده و به روز نباشند، اطلاعات جوی مورد نیاز خلبان با خطا و صحت کمتر ارائه می شود.
اطلاعات مورد نیاز هوانوردی مانند سرعت باد، رطوبت، دما، فشار هوا، میزان بارش برف و باران، دید افقی و دمای خاک هر نیم ساعت یکبار جمع آوری و با چارچوبی خاص به برج فرودگاه مخابره میشود.
«سحر تاجبخش» رییس سازمان هواشناسی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره گفت: برنامه مهم سازمان هواشناسی در حوزه فرودگاهی، به روزرسانی تجهیزات هواشناسی هوانوردی در تمامی فرودگاهها است، چرا که حوزه حملو نقل هوایی یکی از مهمترین و اصلیترین کاربران سازمان هواشناسی است.
وی با اعلام برنامه سازمان برای به روزرسانی سامانههای خودکار فرودگاهی، گفت: این عملیات در فرودگاههای امام خمینی، مهرآباد و تبریز انجام شده است و به زودی در تمام فرودگاههایی که پوشش ایستگاه خودکار هواشناسی دارند بروز رسانی انجام میشود.
معاون وزیر راه در خصوص شیوه بروزرسانی، گفت: در این فرآیند تجیهزات فرودگاهی مطابق استاندارها، آماده شده و تجهیزات دید روی باند، دوباره راهاندازی می شوند تا اطلاعات بتواند به طور منظم هم به ایستگاه هواشناسی هم به برج مراقبت ارسال شود.
رییس سازمان هواشناسی درباره تاثیر این بروزسرانی روی ایمنی پروازها، گفت: هیچ هواپیمای مسافری بدون اطلاعات هواشناسی نمی تواند نشست و برخواستی داشته باشد، هر هواپیمایی موقع فرود باید فشار هوا را از ایستگاه هواشناسی دریافت و ارتفاع سنج خود را بر اساس اطلاعات دریافتی تنطیم کند تا بتواند عملیات نشست خود را با سلامت کامل انجام دهد.
به گزارش ایرنا، رادارهای هواشناسی استان تهران در منطه پرند و نزدیک فرودگاه امام مستقر هستند.
نظر شما