علی بدرشکوهی روز چهارشنبه در دومین نشست هم اندیشی با هنرمندان استان در محل خانه هنر تبریز گفت: استان آذربایجان شرقی، پیشینه بلندبالایی در حوزه های فرهنگی، اقتصادی و هنری دارد و ظرفیت و استعدادهای خوبی در این خطه رشد یافته اند اما هم اکنون امکانات موجود در حوزه فرهنگی با این ظرفیت های عظیم سازگاری ندارد.
وی ادامه داد: سرانه بخش فرهنگی در مقایسه با دیگر بخش های جامعه به هیچ وجه قابل مقایسه نیست که برای دستیابی به توسعه متوازن بین تمامی بخش ها باید توجه ویژه ای به حوزه فرهنگ شود.
بدرشکوهی با بیان اینکه نمی توان توسعه را تنها در مسایل فنی و کالبدی خلاصه کرد، گفت: توجه به بخش فنی و کالبدی یک موضوع، بدون توجه به مسائل فرهنگی و روح آن موضوع، تاثیرگذاری خود را از دست می دهد.
وی با تاکید بر رعایت اخلاق و انصاف در تمامی قضاوت ها و مطالبات گفت: هنرمندان به عنوان الگوهای جامعه مطرح بوده و باید در تمامی رفتار و حتی مطالبات خود، جنبه انصاف را رعایت کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه تنها با دولتی سازی و اتکا به منابع دولتی نمی توان پاسخگوی مشکلات بود، گفت: باید فضا را برای ورود بخش خصوصی آماده کنیم.
وی همچنین بر لزوم بهره مندی از فضای خالی موجود در استان برای فعالیت اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می خواهیم در خصوص فضاهایی که در ادارات و نهادهای مختلف وجود داشته و می تواند برای فعالیت اهالی فرهنگ و هنر مفید باشد، اطلاعاتی جامعی کسب کنند.
لزوم ورود بخش خصوصی برای ارتقای سرانه فرهنگی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی هم با اشاره به کمبود شدید فضای فیزیکی فرهنگی در استان، بر لزوم ورود بخش خصوصی برای بهبود این سرانه تاکید کرد.
محمد محمدپور اظهار داشت: فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در تلاش برای برگزاری جلسات مختلف با هنرمندان به منظور شناسایی و رفع مشکلات این قشر از جامعه است.
وی ادامه داد: ایجاد بسترهای لازم برای فعالیت هنرمندان و حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری آنان، وظیفه حاکمیت است تا هنرمندان بتوانند بدون دغدغه، اقدام به تولیدات فرهنگی و هنری کرده و مردم از این تولیدات بهره مند شوند.
محمدپور با اشاره به کمبود فضای فیزیکی فرهنگی در استان گفت: متاسفانه فضای فرهنگی مناسبی در اختیار هنرمندان و مردم استان وجود ندارد در حالی که به موازات توسعه دیگر بخش های جامعه، باید شاهد توسعه فضاهای فرهنگی جامعه نیز باشیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از ارائه طرح ساماندهی و توسعه فضای فرهنگی تبریز به شورای اسلامی و شهرداری تبریز خبر داد و گفت: توسعه متوازن و مبتنی بر عناصر و اصالت های تاریخی و فرهنگی شهرها، مستلزم وجود نقشه راه و اسناد و برنامه های بالادستی است تا ضمن التزام همه بخش ها به رعایت اصول و قواعد شهرسازی مبتنی بر ویژگی های بومی و فرهنگی، از تحمیل هزینه های زائد، جلوگیری شود.
محمدپور با اشاره به توان بی انتهای بخش خصوصی اظهار داشت: برای افزایش و ارتقای سرانه فرهنگی استان، باید بخش خصوصی و غیردولتی وارد عمل شوند که البته حضور موثر این بخش، نیازمند اعطای یکسری مشوق ها به سرمایه گذاران این حوزه است.
وی ادامه داد: برای حمایت از بخش فرهنگ و هنر، باید در جریان برنامه ریزی و تخصیص منابع نیز همت لازم صورت گیرد و تمامی بخش های جامعه معتقد به اولویت ویژه فرهنگ و هنر در میان سایرها بخش ها باشند.
وی با بیان اینکه مطالبات هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر باید بر اساس نیازمندی ها و البته واقعیت های جامعه باشد، گفت: بودجه سالانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شکل روز افزونی ناکافی است و این موضوع در اجرای ماموریت های اداره کل و حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر، خلل جدی ایجاد می کند.
محمدپور با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر، اساس حرکت و توفیق در سایر بخش هاست گفت: در شرایطی که دولت به واسطه تحریم ها و فشارهای خارجی و مشکلات اقتصادی با محدودیت های زیادی در تامین منابع مواجه است، رجوع به سرمایه ها و امکانات مردمی و در کنار آن حمایت های دولتی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به برخی حواشی مطرح شده در خصوص افزایش اجاره بهای برخی مجتمع های فرهنگی گفت: این مجتمع ها بر اساس وظایف قانونی واگذاری شده است و اداره کل فرهنگ و ارشاد در این مورد تصمیم گیرنده نیست.
وی گفت و گوی مستمر با شخصیت ها و صنوف و تشکل های فرهنگی را امری لازم برشمرد و افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، از نشست ها و گفت و گو های دو جانبه و چند جانبه با نخبگان فرهنگی و سایر دستگاه های اجرایی را بسیار موثر دانسته و از آن استقبال می کند و لذا آن را رویکرد دائمی خود قرار داده است.
نظر شما