هادی صمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مصالحه این تعداد پرونده و سازش در آنها از پیچیده شدن روند اجرای آرا و زندانی شدن محکوم علیه به دلیل عدم پرداختممانعت شود.
وی ادامه داد: امسال ۱۰ هزار و ۷۶۸ فقره پرونده جهت ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارسال شده است که به ترتیب ۸۲ درصد پروندههای کیفری و ۲۲ درصد پروندههای حقوقی وارده به دادسرای عمومی و انقلاب و دادگاههای عمومی حقوقی ارومیه را شامل میشود.
رییس شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی با اشاره به موفقیت شعب صلحی شوراهای حل اختلاف ارومیه در صلح و سازش ۳۱ درصد پروندههای ارجاعی بیان کرد: از ابتدای امسال ۱۰ هزار و ۴۳۲ فقره از پروندههای دارای قابلیت مصالحه مورد رسیدگی قرار گرفته که هزار و ۲۰۲ فقره آن به صلح و سازش ختم شده است.
صمدی اظهار داشت: همچنین ۵۸۵ فقره پرونده اختلاف خانوادگی از جمله درخواست طلاق ، مطالبه مهریه و استرداد جهیزیه با تلاش اعضای این شعب به آشتی زوجین، تحکیم بنیان خانوادهها و جلوگیری از تشکیل پروندههای مرتبط در محاکم دادگستری و دادسرا منتهی شده است.
در حال حاضر ۳۴۲ شعبه شورای حل اختلاف در شهرها و روستاهای آذربایجانغربی فعال است؛ از این تعداد ۲۱۰ شعبه شورای حل اختلاف در شهرها و ۱۳۲ شعبه شورای حل اختلاف در روستاهای این استان قرار دارد.
شوراهای حل اختلاف از سال ۱۳۸۷ با تصویب مجلس شورای اسلامی راهاندازی شدهاند، شوراهای حل اختلاف با فعالیت زیر نظر قوه قضاییه صلاحیت رسیدگی به همه دعاوی مدنی و حقوقی، جرائم قابل گذشت و نیز رسیدگی به جنبه خصوصی جرائم غیرقابل گذشت را دارند.
یکی از اولویتهای قوه قضاییه کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی است.
نظر شما