به گزارش روابط عمومی موسسه خانهکتاب و ادبیات ایران، بنا بر اعلام دستاندرکاران نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن، این نمایشگاه فضایی برای ارتباطات دیجیتال و خدمات تجاری آنلاین در طول سال برای صنعت نشر کتاب بینالملل ایجاد خواهد کرد.
همچنین بستر آنلاین در سایت نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن از ۲۵ مرداد با نام rights link در دسترس قرار میگیرد که وظیفه آن ارائه خدمات به ناشران بینالملل برای تبادل کپیرایت خواهد بود. ناشرانی که در بخش آنلاین نمایشگاه ثبتنام کرده باشند میتوانند در طول سال از خدمات مذاکره و تنظیم قرار ملاقاتها استفاده کنند. این خدمات تا ۱۱ دی ماه سال جاری رایگان خواهد بود.
بر اساس این گزارش، برنامههای جنبی نمایشگاه نیز در سه بخش، نشستهای ناشران بینالمللی، بخش نشر کودک و بخش میزگرد ۱۰+۱۰ برگزار خواهد شد. فرمهای ثبتنام در این بخشها در سایت نمایشگاه در دسترس است. نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن برای پربارتر کردن بخش آنلاین خود جوایزی را نیز در بخش کپیرایت در نظر گرفته است و به ۱۰ ناشر بینالمللی که از ۵ تا ۷ شهریور بتوانند بیشترین تبادل حق چاپ کتاب را داشته باشند جوایزی را اهدا خواهد کرد.
همچنین نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن تعداد یکصد غرفه این نمایشگاه را در سال ۲۰۲۱ با ۵۰ درصد تخفیف به ناشرانی که در سال ۲۰۲۰ در بخش آنلاین نمایشگاه شرکت و ۳۵ عنوان کتاب را درج کردهاند به صورت قرعهکشی واگذار میکند. از ناشران و فعالان حوزه بینالملل درخواست میشود برای ثبتنام در این رویداد فرهنگی برخط و دیگر برنامههای این نمایشگاه به سایت www.bibf.net مراجعه کنند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن با شعار «نمایشگاه هوشمند» از ۵ تا ۹شهریور سال جاری برگزار میشود. در این نمایشگاه از تکنولوژیهای جدید و هوش مصنوعی برای تجربه نمایشگاهی آنلاین و مناسب استفاده خواهد شد.
به گزارش بوکسلر، این نمایشگاه که «نمایشگاه هوشمند بینالمللی کتاب پکن ۲۰۲۰» (Smart BIBF) نامگذاری شده با فراهم کردن منابع آنلاین متعدد، شانس ارائه محصولات، برقراری ارتباط و مذاکره مجازی را به ناشران میدهد. این سرویس به مدت یکسال در دسترس خواهد بود و ثبتنام در آن رایگان است.
در بستر دیجیتال نمایشگاه کتاب پکن، رویدادهای تخصصی، کنفرانسهای آنلاین با سخنرانی کارشناسان و سری مسترکلاسهایی با موضوع جدیدترین ترندها در صنعت نشر و کتاب ارائه خواهد شد.
در این نسخه مجازی همچنین سرویس آنلاین مجموعهسازی کتابخانهها (Online Libraries Acquisitions Service) تدارک دیده شده است که کار دریافت و ارسال کتاب را برای کتابخانهها تسهیل میکند.
کوبا نیز به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه امسال برنامه کاملی را از فعالیتهای آنلاین خود در راستای معرفی فرهنگ این کشور ارائه خواهد داد.
نخستین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن در سال ۱۹۸۶ میلادی برگزار شد و پس از آن هر سال توانست نظر ناشران، شرکتها و شخصیتهای مشهور فرهنگی بیشتری را به خود جلب کند تا جایی که امروز یکی از بزرگترین نمایشگاههای کتاب در جهان است؛ سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ ناشر به نمایندگی از ۹۵ کشور و منطقه در این نمایشگاه شرکت کردند.
تاثیر شیوع کرونا بر نمایشگاههای بینالمللی کتاب در جهان
شیوع ویروس کرونا خسارت سنگینی به اهالی فرهنگ و هنر در جهان زد. تاکنون برخی از مهمترین رویدادهای سینمایی جهان تحت تاثیر این بحران لغو شده یا به نسخه محدود و دیجیتال بسنده کردهاند. نمایشگاههای بینالمللی کتاب نیز از خسارت ناشی از این ویروس که از اواسط ماه مارس (اسفند ۹۸) در بیشتر کشورهای جهان شایع شد، مصون نماندند.
از یک سو، لزوم رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از لمس هرآنچه ممکن است به ویروس آلوده باشد، با تجربه کتابدوستانی که به عشق لمس کتابهای چاپی در این نمایشگاهها شرکت میکنند در تناقض است و از سوی دیگر از آنجایی نمایشگاههای سالانه بینالمللی بستری را برای معرفی ناشران و آثار بینالمللی مختلف فراهم کرده و راه را برای رونق بازار نشر و کتاب باز میکنند، حذف کامل آنها عرصه را بر ناشران تنگ خواهد کرد.
متولیان نمایشگاههای بینالمللی کتاب در این شرایط سه راه پیش رو داشتند: لغو نمایشگاه، برگزاری مجازی یا حضوری آن هم با رعایت شیوهنامهها و مقررات سفت و سخت بهداشتی. لندن و پاریس تصمیم به لغو نمایشگاههای خود گرفتند. اما برگزارکنندگان نمایشگاههای فرانکفورت و شارجه از برگزاری این ۲ رویداد در ۲ بخش حضوری و مجازی با رعایت تدابیر ویژه خبر دادند. به این ترتیب با وجود ادامه شیوع ویروس کرونا، هفتاد و دومین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت از ۱۴ تا ۱۸ اکتبر (۲۳ تا ۲۷ مهر ۹۹) و نمایشگاه کتاب شارجه ۲۰۲۰ نیز از ۴ تا ۱۴ نوامبر (۱۴ تا ۲۴ آبان ۹۹) برپا خواهد شد.
نظر شما