حمیدرضا متین روز یکشنبه در دیدار رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز همدان با وی اظهار داشت: در ۲ سال اخیر با وجود شدت تحریمها حجم سرمایهگذاری در بخش صنعت استان افزایش چشمگیری یافته و این نشان از اعتماد بخش خصوصی برای هزینه سرمایههای خود در زمینه اشتغال و تولید داخلی است.
وی با اشاره به سه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در سالجاری اضافه کرد: این میزان سرمایهگذاری با مشارکت بخشخصوصی و بانکها برای چند طرح بزرگ و متوسط صنعتی انجام شده و تا پایان سال در مناسبت های ملی بهرهبرداری میشود.
پتروشیمی هگمتانه، ذوبآهن راد، فروسیلیس آذرخش و کارخانه کاغذ نمونههایی از طرحهای مهم استان هستند که رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان به آنها اشاره کرد و افزود: بخشی از سرمایههای یاد شده برای راهاندازی این صنایع هزینه شدهاست.
متین با اشاره به اینکه پتروشیمی هگمتانه در آستانه بهرهبرداری قرار دارد گفت: این صنعت بزرگ با تولید پلاستیک پزشکی که یک محصول وارداتی است از خروج ارز جلوگیری کرده و سود مناسبی را نصیب سرمایهگذاران میکند.
به گفته وی کارخانه ذوبآهن واقع در شهرک صنعتی ویان با هدف تامین مواداولیه مجتمع فولاد راد با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن احداث و آماده بهرهبرداری است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان به وضعیت کارخانه فروسیلیس آذرخش اشاره کرد و گفت: طرح توسعه این واحد معدنی نیز به مراحل پایانی رسیده و به زودی وارد چرخه تولید میشود تا ارزش افزوده چشمگیری را نصیب استان کند.
متین خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی نخستین واحد تولید فروسیلیس ۲۰ هزار تنی کشور محسوب میشود که با ۲۰۰ میلیارد تومان آورده بخش خصوصی و ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ساخته شدهاست.
وی با بیان اینکه کارخانه مهانکاغذ سومین تولیدکننده کاغذ پشت سفید و طوسی در کشور محسوب میشود افزود: این واحد صنعتی در شهرستان تویسرکان در حال احداث است که با ورود به چرخه تولید در سالجاری بخشی از نیاز داخلی را تامین میکند.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت همدان تحریم را موتور محرکه تولید دانست و یادآوری کرد: طرحهای یادشده بخشی از جهش صورت گرفته در زمینه سرمایهگذاریهای صنعتی است که در شرایط تشدید تحریم ها محقق شدهاست.
متین تاکید کرد: در سالهای ۸۶ تا ۸۸ بیش از ۸۰ درصد اعتبار لازم برای اجرای طرحهای صنعتی توسط بانک و مابقی از طریق آورده شخصی تامین میشد که اکنون این تناسب تغییر کرده و تنها ۲۰ درصد سرمایه موردنیاز طرحها از منابع بانکی اختصاص مییابد.
همدان دارای یک هزار و ۴۹ واحد صنعتی و تولیدی است.
نظر شما