«علی صابر» روز یکشنبه به ایرنا افزود: یکی از برنامههای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه، جذب گردشگر به وسیله جاذبههای غذایی است و در همین راستا با هماهنگی مسوولان گردشگری، توانستیم غذاهای محلی هر شهرستان را شناسایی کنیم.
او با بیان اینکه یکی از بخشهای گردشگری، جذابیت غذایی است که میتواند تأثیر بزرگی بر جذب گردشگر داشته باشد، گفت: درصدد هستیم با استفاده از فضای مجازی و تبلیغات گردشگری، این غذاها را به عنوان جاذبه گردشگری معرفی کنیم.
صابر از برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای گردشگری غذایی خبر داد و گفت: امیدواریم با پایان اپیدمی کرونا بتوانیم این رویدادها را در سطح استان و کشور برگزار کنیم.
او از بررسی مراحل تهیه یک برنامه تلویزیونی برای معرفی هرچه بهتر غذاهای محلی خبر داد و تصریح کرد: در صورت ایجاد تفاهمهای نهایی، این برنامه با نام «خوشاشتها» از شبکه ملی پخش خواهد شد.
استان کرمانشاه با حدود ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میان وعدههای مختص خود ظرفیت بسیار بالایی در حوزه خوراک دارد.
سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه به یونسکو پیشنهاد داده تا کلانشهر کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق خوراک معرفی کند.
سازمان فرهنگی ، آموزشی و اجتماعی یونسکو که در ۱۹۸ کشور دبیرخانه دارد، از سال ۲۰۰۳ شهرهایی که در هفت حوزه صنایع دستی ، موسیقی ، خوراک و غیره مستعد باشد را به عنوان شهر خلاق معرفی میکند.
۳۶ شهر خلاق خوراک از ۲۸ کشور جهان تاکنون انتخاب شدهاند و در ایران هم شهرهای اصفهان و بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی، شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی انتخاب شدهاند.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای استان کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.