سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار می‌رسد

۱۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۴۷
کد خبر: 83900700
سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار می‌رسد

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: توسعه کشاورزی مبتنی بر محصولات با مزیت (کشت گلخانه‌ای) و گسترش بازار این محصولات از سوی دولت در سند آمایش بخش کشاورزی این استان لحاظ شده و اکنون رساندن این سطح به ۶۰ هکتار در دست اقدام است.

محمد فرید سپری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه با حمایت دولت سطح گلخانه‌های این استان از ۱۰ هکتار ابتدای سال ۹۲ به ۲۰ هکتار و ۵۰۰ متر مربع در سال جاری رسیده است، اظهار داشت: این روند حاکی از افزایش ۱۰۵ درصدی این سطح است اما با برنامه ریزی‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود در پایان کار دولت این میزان به ۶۰ هکتار برسد.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۶۸ واحد گلخانه‌ای در این استان فعال بوده و در نتیجه این اقدام برای ۶۷ دانش ‌آموخته کارشناسی و بالاتر رشته‌های کشاورزی و ۱۷۹ نفر دیگر از افراد جویای کار در این استان اشتغال ایجاد شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: در این واحدها سالانه چهار هزار و ۵۴۳ تُن انواع محصولات گلخانه‌های و یک میلیون و ۷۰۰ هزار شاخه گل بریده تزئینی تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می‌شود.

سپری تاکید کرد: براساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۸ سطح گلخانه‌های استان باید به ۶۰ هکتار می‌رسید که قبل از این ابلاغ ۲۰ هکتار با چهار هزار تُن تولید سالانه به بهره برداری رسیده بود.

وی گفت: این سازمان به منظور تحقق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری مجوز تاسیس گلخانه در ۴۱ هکتار را صادر و مدارک آنها را در قالب ۶۵ طرح با ۶۵۷ میلیارد و ۶۰ میلیون ریال تسهیلات مورد نیاز به بانک ها معرفی کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تاکنون از محل مجوزهای صادر شده در سال جاری عملیات احداث ۲۰ هکتار گلخانه آغاز شده که به صورت میانگین از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.

وی در خصوص دیگر سطح برنامه ابلاغی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز افزود: این میزان در قالب بخشی از اجرای ۲ مجتمع کشت گلخانه‌ای قبا سرخ بیجار و آبیدر سنندج پیش بینی شده البته با اجرای این ۲ طرح سطح گلخانه های کردستان به بیش از ۶۰ هکتار خواهد رسید.

۱۲۰ پروانه احداث گلخانه کوچک مقیاس در کردستان صادر شد

سپری با اشاره به اینکه به منظور توسعه کشت متراکم، ۱۲۰ پروانه برای احداث گلخانه کوچک مقیاس در این استان صادر کرده ایم، گفت: با احداث این گلخانه‌ها در مجموع ۳.۶ هکتار به سطح کشت متراکم استان اضافه می‌شود که سرمایه گذاران بیشتر در زمینه‌های کاشت گل‌های زینتی، سبزی،  صیفی و گیاهان دارویی درخواست صدور پروانه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس در این استان از سال گذشته شروع شده است، تاکید کرد: هم اکنون ۵۰ درصد از این طرح‌ها به بهره برداری رسیده و به مدار تولید وارد شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: هم اکنون احداث و توسعه گلخانه‌های کوچک مقیاس با متراژ حداقل ۵۰ متر و حداکثر ۲۹۹ متر در محدوده داخل شهرها و روستاها در دستور کار است چون با این نوع گلخانه می‌توان از فضای حداقلی امکان برداشت حداکثری محصول را ممکن ساخت.

وی با بیان اینکه در هر واحد گلخانه‌ای کوچک مقیاس ۲ فرصت شغلی تثبیت می‌شود، یادآور شد: در حال حاضر مجوز احداث سطح‌های کمتر از ۳۰۰ متر گلخانه کوچک مقیاس توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر ولی مجوز گلخانه های بین ۳۰۰ تا سه هزار متر را سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی و کشاورزی کردستان صادر می‌کند.

سپری اضافه کرد: هیچ محدودیتی برای کشت گلخانه‌ای انواع محصولات در کردستان وجود ندارد که از این لحاظ می‌توان به ایجاد چهار هزار متر گلخانه تولید زردآلو اشاره کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: افزایش بهره‌وری مناسب از منابع آب و خاک، اشتغالزایی قابل توجه، میزان بالای عملکرد در واحد سطح، تولید محصول در تمام فصل‌ها و امکان اجرایی نمودن اصلاح الگوی مصرف بویژه در حوزه انرژی از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

وی با بیان اینکه تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ تُن محصول گلخانه‌ای در هکتار توجیه مناسب اقتصادی و اشتغالزایی را به همراه دارد، افزود: افزایش صادرات محصولات در جهت مثبت کردن تراز تجاری، بهینه سازی مصرف نهاده‌ها، تشکیل صندوق‌های ملی تخصصی گلخانه‌ای و واحدهای قارچ خوراکی، تدوین استانداردهای مورد نیاز و ارتقای مکانیزاسیون از دیگر اهداف توسعه کشت گلخانه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: با توجه به گستردگی شبکه گاز، احداث گلخانه های با مقیاس کوچک در سطح استان توجیه بسیار بالایی داشته و مقرون به صرفه است.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بوده که کردستان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع محصول در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولیدات استان کردستان دارای سه میلیون تُن انواع محصول است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت  های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن برساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha