خبر فوری: رفع فیلترینگ

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران:کاشت درخت جایگزین رسم غلط تیراندازی شود

گچساران - ایرنا -رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: با توجه به اهمیت حفظ جنگل ها و آسیب هایی که این ثروت خدادادی را تهدید می کند کاشت درخت جایگزین رسم غلط تیرانداری شود.

 تیراندازی رسمی غلط، برای استقبال از مهمان ها،تولد نوزاد و آئین های عزا و شادی است که در استان های عشیره ای مانند کهگیلویه و بویراحمد از گذشته تا به امروز رواج داشته است.

این آئین هر چند با هدف بزرگداشت و احترام انجام می شود اما بارها به تجربه تلخ از بین رفتن یک انسان منجر شده است.

حالا به وجود آوردن موجودی زنده مانند درخت که در سلامت انسان،حیات وحش، پیشگیری از خسارت های عوامل طبیعی چون سیل اثرگذار است کاری بس خوب و ایده آل به نظر می رسد.

به گزارش ایرنا،مجید نظری  روز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه افزود:هر چند دولت با اقدام هایی مانند توسعه جنگل های دست کاشت، زراعت چوب،توسعه گیاهان دارویی،برخورد با متخلفان و سودجویان قطع درختان و بازپس گیری منابع ملی از دست سودجویان برای احیای سرمایه های طبیعی تلاش می کند اما واقعیت این است که برای حفظ این گنجینه های ارزشمند راهی جز مشارکت های مردمی وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به اینکه این شهرستان از سویی سرانه جنگلی کمتری نسبت به سایر مناطق کهگیلویه و بویراحمد دارد و از سوی دیگر بخشی از درختان جنگلی بر اثر عواملی مانند آتش سوزی و قاچاق چوب از بین می رود تبدیل کاشت درخت به یک فرهنگی عمومی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

وی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده امسال ۱۰ هزار نهال در عرصه های طبیعی این شهرستان کاشته می شود.

زراعت چوب تجارتی سودآور

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران تصریح کرد: زراعت چوب از دیگر راهبردهای دولت در سال جاری برای توسعه جنگل ها در سال جهش تولید است که می تواند به اشتغالزایی کمک کند.

نظری تاکیدکرد: امسال یکهزار هکتار زراعت چوب برای کاشت در گچساران پیش بینی شده است.

وی ابراز داشت: در این طرح سرمایه گذاران متقاضی برای دریافت زمین به اداره منابع طبیعی درخواست و پس از تشکیل پرونده و بررسی شرایط نسبت به واگذاری زمین اقدام می شود.

وی هدف از اجرای زراعت چوب را علاوه بر تامین چوب مورد نیاز واحدهای صنعت چوب کشور ، برداشتن فشار از روی جنگل ها اعلام کرد.

نظری گفت: زراعت چوب به عنوان تجارتی سودمند می تواند سرآغازی برای احیای عرصه های جنگلی باشد.

آتش سوزی بلای جان جنگل ها و مراتع

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۴۳ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف این شهرستان در آتش سوزی ها دچار آسیب جدی شده است.

مجید نظری افزود: میزان جنگل ها و مراتع خسارت دیده بر اثر آتش سوزی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران تاکید کرد:این میزان جنگل و  مراتع در۳۰ فقره آتش سوزی طعمه حریق شد.

وی بیان کرد: آتش سوزی های امسال در مناطق پلاک انبار شاهی، پشه کان اولیا، نارک، خنگ بنار و کوه گهر، ماهور باشت، آبریگون، سراب ننیز و کوه پهن رخ داد.

نظری تصریح کرد: بخشی از آتش سوزی های امسال در این شهرستان عمدی بوده که در این زمینه تاکنون چهار نفر شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

وی  اظهار داشت: آتش سوزی ها با کمک نیروهای یگان حفاظت، بسیجیان، شوراها و دهیاری ها و همچنین جوامع محلی خاموش و از گسترش آن به مراتع دیگر جلوگیری شده است.

برخورد با متخلفان قطع درختان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: امسال ۱۱ پرونده تخلف قطع درختان در این شهرستان تشکیل و برای پیگیری های قانونی به مراجع قضایی ارسال شده است.

وی بیان کرد:  این متخلفان اقدام به قطع  درختان بلوط جنگلی ،کهور و انجیر دست کاشت کرده بودند.

بازپس گیری زمین های ملی از دست سودجویان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: ۳۵۴ هکتار از اراضی ملی این شهرستان از سال ۹۲ تاکنون از دست افراد سود جو رفع تصرف شد.

مجید نظری افزود: این مقدار اراضی ملی با صدور احکام قضایی و تلاش یگان حفاظت منابع طبیعی از دست سودجویان خارج شد.

نظری ابراز کرد: مناطق پربالی شهر دوگنبدان،لیشتر، باباکلان،امامزاده جعفر، کلاغ نشین، انبار شاهی، تلخاب شیرین و خیرآباد از مهمترین مناطقی است که زمین‌های ملی در آنها رفع تصرف شده است.

وی افزود: چهار ماهه نخست امسال ۳۵ هکتار زمین ملی از دست سودجویان خارج شده است.

وی بیان کرد:۱۷۸ پرونده تخلف و تصرف زمین های دولتی در مناطق مختلف این شهرستان از ابتدای سال جاری تاکنون تشکیل و بررسی شده است.

نظری اظهار داشت: با هوشیاری و پیگیری یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان این افراد متخلف شناسایی و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و حکم قطعی برای آنان صادر شد.

طرح ممیزی

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: طرح ممیزی در۲۸۰هزار هکتار از اراضی ملی این شهرستان به منظور ساماندهی بهره برداران و مرتعداران و حفاظت از این زمین ها اجرا شده است.

نظری تصریح کرد: با اجرای طرح ممیزی از تخریب و تجاوز به این اراضی نیز جلوگیری شده و زمینه برخی سوءاستفاده از این اراضی و مراتع طبیعی و ملی برچیده می‌شود.

۹۰ درصد از اراضی شهرستان گچساران را عرصه‌های ملی تشکیل می‌دهد که از این میزان ۷۰ درصد مرتع و جنگل است.

۳۲۰ هزار مرتع و ۱۱۵ هزار هکتار جنگل در گچساران وجود دارد.

گونه‌های جنگلی بادام، بلوط و بنه بیشترین وسعت جنگل‌های این شهرستان را به خود اختصاص داده‌است.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha