۲۰ مرداد ۱۳۹۹، ۲۱:۰۶
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 83901946
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تقاضا برای احداث ۲۹۵ هکتار گلخانه در گنبدکاووس

۲۰ مرداد ۱۳۹۹، ۲۱:۰۶
کد خبر: 83901946
تقاضا برای احداث ۲۹۵ هکتار گلخانه در گنبدکاووس

گنبدکاووس - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس از ارائه درخواست احداث ۲۹۵ هکتار گلخانه از سوی متقاضیان در این شهرستان خبر داد و گفت که از این تعداد تاکنون برای ۱۴۵ هکتار پروانه تاسیس صادر و عملیات اجرایی ۷۰ هکتار آن آغاز شد.

غلامعلی نورا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تقاضا برای احداث ۲۹۵ هکتار گلخانه در گنبدکاووس، این شهرستان را در جایگاه نخست گلستان در این حوزه قرار داده و آینده‌ای روشن نیز برای تولید محصولات گلخانه‌ای، کمک به تامین امنیت غذایی پایدار و تحقق شعار جهش تولید مد نظر مقام معظم رهبری ترسیم کرده است.

وی بابیان اینکه درحال حاضر حدود هفت هکتار گلخانه فعال در گنبدکاووس وجود دارد، افزود: از مجموع ۷۰ هکتار گلخانه در دست احداث در این شهرستان تا پایان سال جاری ۱۰ هکتار آن به بهره‌برداری می‌رسد که سه هکتار آن در هفته دولت امسال خواهد بود.

نورا اضافه کرد: بیشترین تقاضا برای احداث گلخانه در گنبدکاووس در بخش تولید سبزی و صیفی جات است و تولید بذرهای هیبریدی، گل و گیاهان زینتی، آلوئه ورا و کاکتوس در رده‌های بعدی قرار دارد.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را با توجه به مزایای زیاد آن از جمله افزایش چند برابری میزان تولید، اشتغال و درآمد فعالان بخش کشاورزی، از راهبردهای اصلی وزارت جهادکشاورزی برای تحقق شعار جهش تولید و تامین امنیت غذایی پایدار دانست و ادامه داد: شرایط اقلیمی این شهرستان و وجود ۳۰۰ روز آفتابی آن درطول سال فرصت مناسبی برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ایجاد کرده است.

نورا، افزایش هشت تا ۱۰ برابری تولید در واحد سطح نسبت به کشت در فضای باز، تولید در تمام فصل‌ها، ایجاد اشتغال پایدار حداقل برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و به همین میزان به صورت غیر مستقیم در هر هکتار، ارزش افزوده بالا به سبب تولید بیشتر و ثبات قیمتی آن در بازار و مصرف بهینه منابع آبی و افزایش بهره‌وری را از دیگر مزایای توسعه کشت گلخانه‌ای در گنبدکاووس برشمرد.

وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی گلستان و گنبدکاووس و همسایگی آن با کشورهای آسیای میانه و روسیه از طریق دریای خزر و فراهم بودن زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی که امتیازی بزرگ برای صادرات انواع سبزی و صیفی جات با قیمت مناسب و ارزآوری برای کشور است، توسعه کشت های گلخانه ای در استان و این شهرستان را دارای توجیه بالای اقتصادی کرده است.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس با گلایه از حذف پنج درصد یارانه دولت از تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه گفت: با این اقدام کارمزد تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه به حدود ۱۵ درصد افزایش یافته که در کنار افزایش حداقل ۲ برابری قیمت کالاها و تجهیزات ساخت گلخانه، تا حدودی انگیزه متقاضیان برای سرمایه‌گذاری در این بخش را کاهش داده است.

نورا با تاکید برضرورت اعمال دوباره یارانه دولت برای پرداخت تسهیلات ساخت گلخانه به منظور افزایش دلگرمی سرمایه‌گذاران، افزود: هزینه ساخت هر مترمربع گلخانه تا سال گذشته برحسب نوع سازه بین سه میلیون ریال تا پنج میلیون ریال بود که اکنون این رقم تا دو برابر افزایش یافته است.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و داشتن افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و تولید سالانه یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی از شهرستان‌های مهم گلستان در این بخش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha