داوطلبان پذیرش بدون آزمون ضرورتی برای شرکت در کنکور ندارند

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با وجود فعال شدن پذیرش‌های بدون آزمون، داوطلبان ضرورتی برای شرکت در آزمون سراسری ندارند.

منصور غلامی روز دوشنبه در نشست خبری مجازی با رسانه ها به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به برگزاری آزمون های سال ۹۹ گفت: این روزها فضای جامعه بیشتر در آموزش عالی روی برگزاری آزمون ها می گذرد و آزمون های دکتری و کارشناسی ارشد با تمام نقدها و تاییدهایی که بود، برگزار شد.
وی افزود: مراجع رسمی مرتبط با رعایت پروتکل های بهداشتی، آزمون دکتری را ۸۵ درصد و ارشد را ۹۱ درصد منطبق با پروتکل ها معرفی کردند و آزمون سراسری هم با دقت بیشتری در زمینه اجرای پروتکل ها برگزار می شود. 
وزیر علوم درباره فرایند پذیرش بدون آزمون در دانشگاه ها، تاکید کرد: تعداد زیادی رشته و محل دانشگاهی وجود دارد که به طور مستقیم از طریق بررسی سوابق تحصیلی داوطلبان، انتخاب می شوند. ضرورتی به شرکت در آزمون برای این رشته ها وجود ندارد.
غلامی با یادآوری اینکه سال قبل هم پذیرش بدون آزمون در ۸۵ درصد رشته ها انجام شد، خاطرنشان کرد: داوطلبان این روزها می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به انتخاب این رشته ها و دانشگاه ها اقدام کنند.

اختصاص ۴۰۰ هزار صندلی برای پذیرش بدون آزمون دانشگاه های دولتی 

وی با ارائه آماری در خصوص ظرفیت در پذیرش های بدون آزمون، اظهار داشت: دانشگاه های دولتی حدود ۴۰۰ هزار نفر صندلی و کد رشته محل را بدون آزمون پذیرش می کنند که ۲۰ درصد دوره های روزانه می شود؛ همچنین ۴۵ درصد نوبت دوم از این طریق پذیرش می شود.
غلامی ادامه داد: بیش از ۹۸ درصد از ظرفیت دانشگاه های غیردولتی و آزاد اسلامی از طریق بدون آزمون پذیرش می شود. نمره آزمون در این پذیرش ها تاثیری ندارد و داوطلبان بدون شرکت در آزمون می توانند در رشته های مدنظر خود پذیرفته شوند.
وزیر علوم با بیان اینکه تراکم داوطلب در رشته های پزشکی در دانشگاه آزاد هم وجود دارد، افزود: داوطلبان بر اساس دانشگاهی که می خواهند قبول شوند، امکان انتخاب این رشته ها را دارند.
وی با بیان اینکه به طور کلی در پذیرش های بدون آزمون ۹۱۲ هزار داوطلب می تواند در رشته محل ها پذیرفته شوند، اظهار داشت: در واقع رقابت برای ۱۰۹ هزار صندلی است که کمتر از ۱۱ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه ها می شود.
وزیر علوم تاکید کرد: داوطلبان با انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر، اگر نیازی به حضور در رقابت فشرده آزمون ندارند، از طریق بدون آزمون انتخاب  رشته کنند.
غلامی گفت: وزارت علوم در سال های گذشته تلاش کرد، بخش خارج از کنکور (پذیرش بدون آزمون) را جا بیندازد. در این شرایط حساسیت بیشتر شده است و موضوع باید نهادینه شود.
وی با بیان اینکه برای حذف کنکور برنامه ریزی شده است، گفت: حرکت به سمت حذف کنکور اتفاق افتاده است و در شرایط کرونا به سمتی می رویم که این مسأله، شفاف تر به داوطلبان اطلاع رسانی شود.
وزیر علوم افزود: بسیاری از داوطلبان می توانند در این زمینه برنامه های آینده رشته ها و محل ها را ارزیابی کنند و نگران شرکت نکردن در آزمون سراسری نباشند، مگر آنها که می خواهند در آزمون رشته های پرطرفدار حضور یابند و تحصیل کنند.
غلامی اظهار داشت: برای بحث حذف کامل کنکور برنامه ریزی شده است که نیاز به هماهنگی ۲ وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش است.

روند برگزاری کلاس های مجازی در سال تحصیلی جدید 
وزیر علوم در ادامه این نشست خبری در باره برگزاری کلاس های سال تحصیلی آینده اظهار داشت: اگر آزمون سراسری سر موعد مقرر برگزار شود، دانشجویان اوایل آبان ماه می توانند ثبت نام کنند. در ترم پیش رو کلاس ها به صورت ترکیبی از مجازی و حضوری و بیشتر با تاکید بر آموزش مجازی برگزار می شود.
وی افزود: اما با تنظیمی که روی تعداد دانشجویان نوورود صورت می گیرد، ترم اول به صورت مجازی برگزار می شود. 
غلامی با اشاره به طرح پیشنهادی وزارت علوم، گفت: بر اساس طرح پیشنهادی وزارت علوم، اگر شرایط مناسب باشد، دانشجویان نوورود چند هفته نخست را برای آشنایی با دانشگاه، استاد، مجموعه آموزشی در مراکز آموزش عالی حاضر می شوند؛ همچنین برای نو دانشجویان غیربومی، سیستم خوابگاهی به صوت هتلینگ و انجام خدمات صورت می گیرد.
به گفته وزیر علوم، همچنین ارائه تغذیه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام می شود. طرح پیشنهادی وزارت علوم برای اطلاع بیشتر اعلام می شود.
وی درباره دانشجویان ورودی های دوره های گذشته نیز گفت: تعدادی از دانشجویان پذیرفته شده در سال های قبل هم هستند که دانشگاه ها براساس برنامه های منطبق با پروتکل ها، می توانند به صورت دوره ای برای حضور در دانشگاه، انجام تحقیقات و واحدهای عملی زمانی را تنظیم کنند.

پروتکل های بهداشتی کنکور سراسری ۹۹
غلامی در پاسخ به ایرنا در مورد پروتکل های بهداشتی کنکور سراسری ۹۹ ، اظهار داشت: پروتکل های بهداشتی در آزمون سراسری آن چیزی است که برای کنکور کارشناسی ارشد تعریف شده است؛ همچنین احتمال تغییراتی برای برطرف کردن برخی از کاستی های تعدادی از حوزه های امتحانی به آنها اعلام شده است.
وی افزود: با بهبود آنچه که در کنکور کارشناسی ارشد عمل شد، آزمون گسترده تر سراسری را سر موعد مقرر پیش می بریم. آنچه که به کنکوری ها و خانواده های آنان می گویم این است که تک تک داوطلبان را مانند فرزندان خودمان دانسته و نگران سلامتی آنان هستیم.
وزیر علوم گفت: برنامه ریزی ها به گونه ای است که در طول چند ساعت برگزاری آزمون، هیچ مشکلی برای آنها از نظر پاسخ دادن به سوال و مسائل بهداشتی ایجاد نشود.
غلامی با بیان اینکه برگزاری دو آزمون پیشین، تجربیات خوبی در اختیار عوامل اجرایی قرار داد، افزود: وزارت بهداشت پروتکل های بهداشتی کنکور سراسری را تعریف و ابلاغ می کند و بر اجرای آنها نظارت خواهد کرد. 
وی به نقل از معاون وزیر بهداشت گفت نظرخواهی ها نشان دهنده راضی بودن ۹۱ درصد داوطلبان از کنکور کارشناسی ارشد است. 

غلامی ادامه داد: به این ۹۱ درصد دقت می کنیم، هر چند آن ۹ درصد باقیمانده هم اهمیت دارد، اما نباید جای ۹ و ۹۱ عوض شود.
وی درباره استفاده از ورزشگاه ها در کنکور سراسری نیز اظهار داشت: سازمان سنجش آموزش کشور بررسی های اولیه را در تعدادی از شهرها آغاز کرده است. فکر می کنیم رعایت فاصله گذاری یک متر و ۶۰ سانتی متر کفایت می کند و سازمان سنجش در مورد استفاده از این فضاها اطلاع رسانی خواهد کرد.

وی درباره فاصله گذاری های اجتماعی در صندلی های کنکور، تاکید کرد: تا این لحظه فاصله گذاری بر مبنای یک متر و ۶۰ سانت است و اگر قرار بر افزایش این فاصله باشد، حتما اجرا می شود.

نظرات نمایندگان به ستاد ملی کرونا منتقل می شود
وزیر علوم لوم در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اظهار نظر رییس مجلس در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی در آزمون کارشناسی ارشد، گفت: رییس مجلس در بخش نخست سخنانش تایید نسبی از برگزاری خوب آزمون ها داشت؛ بخش دوم سخنان وی به این موضوع ارتباط داشت که در اجرای آزمون سراسری باید دقت بیشتری صورت گیرد.
غلامی اظهار داشت: اگر شرایط طوری باشد که مجموعه بهداشتی کشور، اجرای آزمون را در روز مقرر به صلاح ندانند آن موقع بر اساس نظر ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا اعلام نظر می شود و ما هم بر این اساس عمل می کنیم.
وی تاکید کرد: به طور حتم اگر نظر  رییس مجلس، نمایندگان و مجموعه های دارای نظرات خاص، در مورد کنکور غیر از آن چیزی باشد که الان در پیش رو داریم، از طریق ستاد ملی کرونا پیگیری می شود  که امید است این آزمون هم در موعد مقرر برگزار شود و داوطلبان را در شرایط بلاتکلیفی قرار ندهیم.


حذف تغییر رشته فرزندان استادان
وزیر علوم در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص آخرین وضعیت اجرای تسهیلات فرزندان اعضای هیأت علمی، تاکید کرد: تسهیلات فرندان اعضای هیأت علمی که شامل انتقال به محل زندگی والدین می شود، سر جای خود باقی می ماند؛ این موضوع جزء روال معمول دانشگاه ها بود؛ چرا که امکان انتقال دانشجویان در ترم اول تحصیل وجود ندارد.
وی افزود: فرق آن این است که فرزندان اعضای هیأت علمی از همان ترم اول منتقل شوند. همچنین تغییر رشته با داشتن حداقل ۹۲ درصد نمره آخرین فرد قبولی در آن رشته صورت می گرفت، اما در تجدیدنظر صورت گرفته، از سال آینده اجرایی شدن آن متوقف می شود.
غلامی گفت: این مسأله اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تایید نهایی برسد، از سال آینده متوقف می شود، اما انتقال سر جای خود باقی است و هیچ سهمیه ای مازاد بر ظرفیت اصلی پذیرش محسوب نمی شود. این افراد صندلی کسی را اشغال نمی کنند و فقط جا به جا می شوند.

برخورد با مدارک جعلی
وزیر علوم در مورد برخورد با تخلفات مرتبط با مدارک تحصیلی، اظهار داشت: پرونده های این تخلفات در دادگستری مطرح و برای آن حکم صادر شده است.
وی با اشاره به راهکاری که برای مقابله با این مدارک صورت گرفته است، گفت: تمام سوابق مدارک تحصیلی دانش آموختگان به تدریج روی سامانه ملی که قابل دسترس برای دستگاه های مختلف و در سیستم دولت الکترونیک است منتقل می شود.
غلامی افزود: این اقدام از دانش آموختگان سال های ۹۸، ۹۷ و ۹۶ به قبل شروع می شود و باعث خواهد شد هر جا فردی، مدرکی ارائه می دهد با وارد کردن کد ملی شخص، امکان استعلام در سامانه ارزیابی مدارک تحصیلی برای همه دستگاه ها فراهم شود.
وی ادامه داد: روی مدارک تحصیلی دانشگاه های دولتی هم یک کد کیو آر نصب می شود که با اسکن کد، صحت مدرک قابل تشخیص است.
وزیر علوم تاکید کرد: هر چند ممکن است تا نهادینه شدن این اقدام و تکمیل داده های مورد نیاز، تعدادی از افراد متخلف اقدام به جعل مدرک کنند، اما پیگیری حقوقی و قضایی در این مورد صورت می گیرد.

نحوه فعالیت حق التدریس ها در دانشگاه ها 
غلامی درباره حق التدریس ها تاکید کرد: تعدادی از افراد دانش آموخته مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد هستند و هنوز جذب دانشگاه نشده اند که با دانشگاه ها با صورت حق التدریس همکاری می کنند؛ نحوه همکاری آنها بر اساس قرارداد مشخص و زمان دعوت بوده است.
وی افزود: هر حق التدریس یک قرارداد برای فقط یک ترم تحصیلی منعقد می کند و در پایان ترم هیچ رابطه ای با دانشگاه ندارد؛ مگر اینکه قرارداد جدید ببندد؛ تشابه اسم حق التدریس بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم باعث شده است مقایسه ای بین این دو صورت گیرد که در آموزش عالی قابل تعمیم نیست.
مقام مسوول وزارت علوم گفت: همه افرادی که در قالب حق التدریس با دانشگاه ها همکاری می کنند، شرایط علمی برای تدریس دارند، اما برای جذب در دانشگاه باید مسیر فراخوان جذب را بگذرانند.
 

ارائه اینترنت رایگان به دانشگاه ها در ترم جدید
غلامی همچنین در خصوص ارائه اینترنت رایگان به دانشگاه ها، اظهار داشت: نیمسال قبل به دلیل شرایط اضطرار، اینترنت رایگان تا پایان خرداد در اختیار دانشگاه ها و دانشجویان قرار گرفت و درخواست برای ارائه این خدمت نیز ارائه شده است.
وی افزود: با توجه به شروع سال تحصیلی دانشگاه ها از ۱۵ شهریور ماه، در تلاش برای ارائه این خدمات به دانشگاه ها و دانشجویان هستیم. تلاش دانشگاه ها این است که برای دانشجویان امکانات سخت افزاری بیشتری فراهم شود.

فروش ۱۰ هزار میلیارد تومانی شرکت های دانش بنیان 

غلامی با بیان اینکه ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است، افزود: هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان در مراکز علمی و دانشگاه ها مستقر هستند. فروش دانش فنی و دستاوردهای این مجموعه در سال ۹۸ ، ۱۰ هزار میلیارد تومان  و در سال ۹۲ حدود ۴۵۰ میلیارد بود.
وی افزود: سال گذشته ۸۰ میلیون دلار از محصولات شرکت ‌های دانش بنیان را صادر کردیم که از این طریق جلوی واردات گرفته شد.
وزیر علوم با بیان اینکه حضور دانشگاهای ایران در میان دانشگاه‌ های مطرح دنیا اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: ۶۵ دانشگاه کشور در میان هزار دانشگاه‌ معروف دنیا قرار دارند. رتبه منطقه ‌ای ایران یک است و در آسیا نیز رتبه بسیار خوبی داریم. 
وی با اشاره به روز خبرنگار، تاکید کرد: خبرنگاران بخشی از خانواده وزارت علوم تحقیقات و فناوری محسوب می شوند. خبرنگاری یک کار پر ریسک و پر خطر است؛ کما اینکه در انقلاب اسلامی خبرنگارانی جان خود را کف دست خود گذاشتند و میان مردم و ایثارگران قرار گرفتند.
غلامی یادآور شد: در طول این ۴۰ سال هم خبرنگارانی داشتیم که جان و مال شان را گذاشتند تا وظیفه کار خبر را به خوبی را انجام دهند؛ تامین منابع اطلاعاتی بسیار ارزشمند بوده و گاهی ممکن است تصمیم بر اساس اطلاعی ناقص یا غلط آثار زیان بار زیادی داشته باشد؛ از این رو اطلاع  رسانی بسیار حائز اهمیت است.

آماری از دانشجویان مبتلا به کرونا نداریم
وزیر علوم در پاسخ به پرسشی در خصوص آمار ابتلا به ویروس کرونا در جامعه آموزش عالی تاکید کرد: این آمار با کد ملی اشخاص در اختیار وزارت بهداشت است؛ چرا که این بیماران به بیمارستان ها مراجعه می کنند و وزارت علوم آماری از تعداد مبتلایان یا فوتی ها ندارد.

همکاری هیأت علمی و پژوهشگران در پروژه‌ های کاربردی
غلامی در خصوص کارهای تحقیقاتی در سطح بین المللی و آثار آن در بخش‌ صنعت و فرهنگ، گفت: وزارت علوم در این زمینه در تلاش است اعضای هیأت علمی و پژوهشگران را تشویق به حضور در انجام پروژه‌ های کاربردی کند.

وی تاکید کرد: تلاش بر اجتناب از پراکنده کاری ادامه دارد؛ همچنین حذف بخش آموزشی از پژوهشکده ‌ها و کم کردن آن در بخش ‌های دیگر می ‌تواند به پروژه ‌های کاربردی کمک کند.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: در بخش فناوری، موضوع تبدیل دانش به ثروت را پیگیری کردیم. هم اکنون ۳۷ پارک علم و فناوری تحت مدیریت وزارت علوم و یک پارک تحت مدیریت معاونت علمی ریاست جمهوری قرار دارد. علاوه بر این، ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ ها داریم که جمعیت قابل توجهی از صاحبان ایده را تشکیل می دهند.

وی درباره میزان اشتغال دانش آموختگان گفت: دانش آموختگان سال‌های ۹۲  تا ۹۵ به بعد را رصد کردیم که گزارش ‌ها نشان می‌ دهد در مقاطع کارشناسی، کارشناس ارشد و دکتری اشتغال بالای ۵۰ درصد است.
وزیر علوم گفت: دانش آموختگان کارشناسی ارشد بیش از ۷۰ درصد و دانش آموختگان دکتری بالای ۸۵ درصد اشتغال داشته اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha