« داریوش سالمپور» امروز دوشنبه در نسشت خبری در جمع معاونین امور باغبانی افزود: در سال ۹۹ برنامه توسعه چهار هزارو ۶۰۰ هکتار گلخانه پیشبینی شده که برای تحقق آن تسهیلات بانکی با سود پایین ارایه میشود.
وی اظهارداشت: بنابراین امسال چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه گلخانهها در نظر گرفته شده است.
سالم پور یادآور شد: طرح توسعه گلخانهها یک برنامه ۱۰ ساله اقتصاد مقاومتی است که اجرای این طرح از سال ۹۵ شروع و تا افق ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.
تحقق رشد ۲.۵ برابری نوسازی باغات گرمسیری نسبت به برنامه
« زهرا جلیلیمقدم » مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۱۲۲ هزار تنی تولیدات سال گذشته گفت: در حوزه نوسازی باغات گرمسیری و نیمهگرمسیری ۲.۵ برابر نسبت به برنامه مصوب رشد داشتهایم.
وی اضافه کرد: همچنین احداث باغهای مادری مرکبات شمال، باغهای مادری جنوب کرمان و همچنین میوههای گرمسیری در سیستان و بلوچستان را در دستور کار داریم.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی درباره توسعه کشت موز در جنوب کشور گفت: در برنامه ششم توسعه یک هزارو ۷۵۰ هکتار توسعه باغات موز در جنوب کشور در دستور کار است که ۹۰ درصد آن در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون نیازمند واردات ارقام تجاری سازگار با کمترین مصرف آب هستیم تصریح کرد: میزان مصرف آب موز بالاست بنابراین برای توسعه کشت این محصول باید با دقت و احتیاط بیشتر عمل کنیم.
به گفته جلیلیمقدم، میزان مصرف موز در کشور سالانه ۵۷۰ هزار تن است.
ارزآوری تنها توسط سه گیاه دارویی
« حسین زینلی» مجری طرح ملی توسعه گیاهان دارویی با بیان اینکه دو هزار و ۲۰۰ گونه گیاهان دارویی در کشور مغفول واقع شده اند گفت: تنها سه گیاه دارویی زعفران، گل محمدی و زیره سبز مورد توجه قرار دارند که سالانه ارز آوری خوبی از این محل کسب میشود.
وی با بیان اینکه امسال تولید بذر در اولویت فعالیتهای این دفتر قرار دارد، افزود: به طور قطع بکارگیری مکانیزاسیون و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی دراین بخش موجب رشد تولید و صادرات گیاهان دارویی و رقابتپذیری آن میشود.
خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی گیاهان زینتی، قارچ و گلخانه ها از شیوع کرونا
« غلامرضا تقوی » مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته تا اردیبهشت ماه امسال، با شیوع ویروس کرونا ۲۰ هزار میلیارد ریال در حوزه قارچ، گیاهان زینتی و گلخانهها خسارت وارد شده است.
وی با بیان اینکه دولت قارچ، گیاهان زینتی و گلخانهها را در قالب ۱۴ رسته آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته است افزود: برای حمایت از این بخش تسهیلات ۱۲ درصدی برای کارگرانی که در واحدهای تولیدی مشغول هستند، ارایه میشود.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: علیرغم آسیبهای وارد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا، تاکنون هیچ واحد گلخانهای تعطیل و کارگری از این واحدها اخراج نشده است.
تقوی با بیان اینکه تاکنون ۱۹ هزار و ۳۸۷ کارگر برای دریافت تسهیلات در سامانه «کارا» ثبتنام کردهاند افزود: دولت در حمایت از این بخش اقدام به امهال تسهیلات به مدت پنج سال کرده که این کار میتواند کمک قابل توجهی به این بخش باشد.
لزوم مصرف روزانه ۲۰ گرم روغن زیتون برای هر نفر
« رحمت الله پریچهر» مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هر فرد برای سلامتی خود باید روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ گرم روغن زیتون مصرف کند، گفت: با افزایش سرانه مصرف این روغن، میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: درحالی مصرف روغنهای خوراکی در کشور بیش از ۱۸ کیلوگرم است که مردم باید برای حفظ سلامت جامعه سرانه مصرف روغن زیتون را افزایش دهند.
نظر شما