علیرضا حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: با وجود اینکه برای راه اندازی این دانشگاه هیات موسس فضاهای مورد نیاز برای بحث آموزش و سایر بخش ها را اختصاص داده بود اما هیچ کدام عملی نشد هرچند که دانشگاه فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده اما تعهدات تنها روی کاغذ باقی مانده است.
وی افزود: دانشگاه کوثر ویژه دختران در سال ۹۱ تاسیس و در مهر ماه همین سال با مصوبه شورای آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفت رشته دانشجو پذیرفته شد.
وی گفت: ساختمان آموزشی ۱۹ مهر دانشگاه نیز که از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به استان ۲۶ میلیارد ریال اعتبار داشت و همچنین سال گذشته نیز برای تکمیل آن ۴۵ میلیارد ریال اعتبار جذب شد تاکنون عملیات اجرایی آن به پایان نرسیده است.
روند ساخت و ساز تنها دانشگاه تک جنسیتی دخترانه شرق کشور در خراسان شمالی به علت کمبود اعتبار، متوقف شده بود که با جذب اعتبار عملیات آن آغاز شده است.
وی افزود: سایت مرکزی این مرکز آموزش عالی در منطقه تخته ارکان بجنورد در سال ۹۳ از محل منابع سفر رهبر معظم انقلاب آغاز شد که دو بال برای آن تعریف شده است که بال اول آن تاکنون ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی و بال دوم نیز ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رییس دانشگاه کوثر بجنورد گفت: اکنون این مرکز آموزش عالی برای جبران کمبود فضای آموزشی، اداری و نیز خوابگاهی به ناگزیر از فضاهای استیجاری استفاده میکند که این فضاها نیاز دانشجویان را برآورده نمیکند.
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به هیچ وجه بحث ادغام دانشگاه کوثر را در دانشگاه بجنورد عنوان نکرده و در این خصوص هیچ نامه کتبی را دریافت نکرده ایم.
حسینی گفت: در این وزارتخانه بحث آمایش مراکز آموزش عالی کوچک به منظور استفاده از ظرفیت های سایر مراکز آموزش عالی مطرح است که این موضوع در دولت تدبیر و امید رونق گرفت.
وی هدف از طرح آمایش را نیز استفاده از امکانات و ظرفیت های مراکز آموزش عالی دانست.
وی به اختصاص ۱۰ هکتار زمین در محل دانشگاه بجنورد به دانشگاه کوثر اشاره کرد و افزود: این زمین داده شده است اما هیچ اعتباری برای ساخت وجود ندارد.
رییس دانشگاه کوثر بجنورد گفت: حتی وزارتخانه مربوطه اعلام کرده است که زمین ساختمان آموزشی ۱۹ مهر در مسیر سیل واقع شده و این مکان را برای رفت و آمد دختران ناایمن دانسته است.
وی افزود: این ساختمان آموزشی که در مسیری دور از دسترس دانشجویان قرار دارد و همچنین مشکلاتی نیز دارد اما به علت نبود ردیف اعتباری پیشرفت فیزیکی آن کند است.
وی در خصوص پاسخ سووال خبرنگاران در رابطه با فروش این مجموعه گفت: این مورد نیز وزارتخانه تصمیم خواهد گرفت و ما تاکنون اقدامی انجام نداده ایم.
وی با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی فضای مناسبی در اختیار ندارد افزود: حتی با دانشگاه اشراق قرار داد بسته بودیم تا به آن مکان جا به جا شویم اما از سوی وزارتخانه این اجازه داده نشده است.
حسینی افزود: با وجود اینکه در بجنورد زمین های مناسبی وجود داشت تا در اختیار این دانشگاه قرار گیرد اما متاسفانه زمینی که دور از دسترس بوده اختصاص یافت.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر افزایش رشته های تحصیلات تکمیلی در استان تاکید کرد و اظهار داشت: در این خصوص به شورای عالی گسترش رشته ها ایجاد رشته گردشگری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری و علوم قرآن و حدیث را در مقطع ارشد تقاضا کرده ایم که امیدوار هستیم در سال تحصیلی جدید دانشجو در این رشته ها جذب کنیم.
حسینی افزود: رشته های مدیریت کسب و کارهای کوچک، مطالعات زنان، مدیریت رسانه و مدیریت فرهنگ نیز از دیگر رشته هایی است که در سند دانشگاه برنامه ریزی شده است.
۶۰ درصد دانشجویان کوثر غیربومی هستند
حسینی با بیان اینکه ۶۰ درصد دانشجویان این مرکز آموزش عالی غیر بومی هستند افزود: به علت شرایط تک جنسیتی از دانشگاه کوثر استقبال خوبی می شود که از سراسر استان های کشور دانشجو داریم.
هم اکنون حدود سه هزار دانشجوی دختر در تنها دانشگاه تک جنسیتی شرق کشور در۲۱ رشته کارشناسی ارشد و کارشناسی در حال تحصیل هستند.
دانشگاه کوثر بجنورد، ویژه دختران، سال ۹۱ با هفت رشته و جذب ۲۵۰ دانشجو فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد و اکنون رتبه دوم دانشجو را در بین دانشگاههای تک جنسیتی کشور دارد.
در استان خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاههای دولتی، پیام نور، آزاد و سایر مراکز آموزش عالی تحصیل میکنند.
نظر شما