رسول امیدی عصر دوشنبه در نشست خبری در اداره کل گمرک آستارا افزود: کالاهای وارداتی و انتقالی، با دقت بیشتر کنترل می شوند و طبق قانون از خروج کالاهای اساسی از مرز جلوگیری می کنیم.
وی ادامه داد: ساخت انبار و راه اندازی شرکت تحویل کالا در بارانداز راه آهن این شهرستان باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
راه آهن آستارا - آستارا بین ایران و جمهوری آذربایجان در فروردین ماه ۹۷ افتتاح شد و اکنون قطارهای روسیه و جمهوری آذربایجان به بارانداز راه آهن آستارا وارد شده و کالاها را تخلیه یا بارگیری می کنند و بعد از اتصال ریل آستارا به رشت، کریدور ریلی شمال - جنوب کشورمان تکمیل و امکان انتقال کالاها از جنوبی ترین بنادر به آستارا و خروج از کشور با ریل میسر خواهد شد.
مدیرکل گمرگ آستارا ادامه داد: کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادی آستارا صادر شده است و با تامین زیرساخت های لازم، فعالیت های گمرکی آن منطقه آغاز خواهد شد.
امیدی گفت: اصلاح و ساماندهی محوطه اداره کل گمرک جهت جلوگیری از آبگرفتگی و تسهیل تردد کامیونهای کالاهای صادراتی و وارداتی، ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
او افزود: برای ساماندهی محوطه گمرک به مساحت ۲۷ هکتار، ۲۳۰ میلیارد ریال هزینه خواهد شد و مرحله نخست آن، محل عبور و مرور کامیون ها را شامل می شود و تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده است.
وی شعار سازمان جهانی گمرک را داشتن مرزها و گمرکات هوشمند دانست و از فعالیت ۱۰ سازمان در زیر مجموعه اداره کل گمرک آستارا خبر داد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده است و با جمهوری آذربایجان سه مرز زمینی، ریایی و ریلی دارد.
نظر شما