به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی«شادی طهماسبی»، افزود: ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرح پیش بینی شده و برابر تصمیمات اداره کل امور پایگاههای جهانی این طرح برای تمامی بخشهای این محوطه و پیرامون آن تهیه شده و لازماجرا است.
مدیر پایگاه تاریخی قنات جهانی ابراهیم آباد اراک، حفاظت، مرمت و ساماندهیابنیه این اثر تاریخی، تعیین مسیر گردشگری از مظهر قنات تا حمام و آب انبار طرح حفاظت و نصب دوربین ها، تعیین کاربری حمام و آب انبار، میلهگذاری حریم قنات جهانی و نو پردازی از دیگر برنامهها پیشنهای پایگاه برای سال جاری عنوان کرد.
طهماسبی افزود: تهیه طرح تحقیقاتی مطالعه و تدوین ضوابط لازم برای سایت جهانی قنات ابراهیم آباد و سند میراث فرهنگی و طبیعی، تدوین سند گردشگری، تهیه نظام اجتماعی و ذینفعان و سند توسعه مدیریت، آماده سازی طرح آسیب شناسی و سند مدیریت بحران و تهیه دستورالعمل برای اسناد پنجگانه نامبرده از دیگر برنامههای در دست اجرا برای این اثر جهانی است.
قنات ابراهیم آباد اراک با قدمت ۸۰۰ ساله به عنوان اولین اثر جهانی این استان در یونسکو ثبت شد.
پیگیری کار ثبت جهانی قنات روستای ابراهیم آباد اراک از سالها قبل کلید خورده و با سفر «یاموچی کازویا» نماینده و بازرس سازمان یونسکو به استان مرکزی، این اثر فرهنگی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.
با ثبت قنات ابراهیم آباد در سازمان یونسکو، اولین میراث تاریخی استان مرکزی و بیستمین اثر تاریخی کشور در فهرست آثار تاریخی جهانی جای گرفت.
قنات ابراهیم آباد اراک در زمره قدیمیترین قنوات کشور است که تاریخچه آن به قرن ششم و هفتم هجری قمری میرسد.
طول قنات ابراهیم آباد واقع در مسیر ارتباطی قم به اراک یازده کیلومتر است که آب حاصل از آن از کوههای هفتاد قله سرچشمه گرفته و تا روستای ابراهیم آباد ادامه مییابد و در سال ۹۳ در فهرست آثار تاریخی ملی کشور به ثبت رسید.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما