شهریار بهنیا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، این شاخص جهانی را مربوط به دسترسی مردم به تلفن، موبایل، اینترنت و زیرساختهای ارتباطی عنوان کرد و گفت: به دلیل شرایط کوهستانی کرمانشاه، تعداد سه هزار و ۱۰۰ روستا در استان و پراکندگی آنها، توسعه زیرساختهای ارتباطی کار بسیار سختی است اما با همت همه مدیران توانستیم نسبت به سال ۹۲ این موفقیت بزرگ را کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون تا سال ۱۴۰۰ باید ۸۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار به تلفن، اینترنت و یا موبایل دسترسی داشته باشند، گفت: اما امروز تمام روستاهای بالای پنج خانوار استان به تلفن ثابت، ۹۰ درصد روستاها به خطوط موبایل و ۸۰ درصد روستاهای استان به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
پهنای باند استان ۱۰ برابر شده است
بهنیا یکی دیگر از موفقیتهای زیرساختهای ارتباطی را افزایش ۱۰ برابری پهنای باند استان عنوان کرد و افزود: در سال ۹۲ پهنای باند کرمانشاه ۱۰ گیگابایت بود و امروز به عدد ۹۹۷ گیگابایت رسیدیم که ظرفیت بسیار خوبی است.
او با اشاره به تاثیر مستقیم کرونا، سیل و زلزله بر شبکههای ارتباطی استان و پایداری زیرساختهای ارتباطی در این بحرانها گفت: قبل از کرونا مصرف اینترنت استان ۵۰ گیگابایت بود و بعد از کرونا مصرف ما هفت برابر شد یعنی به عدد ۳۵۰ گیگابایت رسید اما به دلیل اینکه ما ظرفیت خوبی در این زمینه داشتیم مشکلی برای دسترسی مردم به اینترنت پیش نیامد.
تمام مدارس شهری و روستایی کرمانشاه به شبکه شاد وصل میشود
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کرمانشاه اظهار داشت: این استان بیشترین اتصال دانشآموزان و معلمان را به شبکه شاد در کشور داشته است که برای همه ما افتخاری بزرگ است.
بهنیا، دسترسی همه مدارس به شبکه شاد و تامین تجهیزات ارتباطی برای سال تحصیلی جدید را ضروری دانست و گفت: این ادارهکل با تامین تجهیزات موردنیاز مانند خط تلفن، مودم و پهنای باند، تا پایان مرداد ماه ۹۹ تمام مدارس شهری و روستایی استان را به اینترنت شبکه ملی اطلاعات وصل میکند.
این مقام مسوول اظهار داشت: از سال ۹۲ تاکنون ۶ هزار پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال در زیرساختهای فناوری و ارتباطات استان هزینه شده است.
پوشش تمام شهرهای استان به اینترنت نسل سوم و چهارم، افزایش آنتنهای موبایل نسل سوم و چهارم به عدد ۹۲۰ و ۷۰۰، احداث ۹ هزار کیلومتر فیبرنوری و افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به سال ۹۲، ایجاد بستر فیبرنوری برای محورهای جلالوند-عثمانوند ، ثلاثباباجانی و گیلانغرب و پایش وضعیت ارتباطی هزار و ۸۰۰ روستای استان از دیگر اقدامات این اداره کل بود که بهنیا به آن ها اشاره کرد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.