جاده باریک و کوهستانی چالوس(کندوان) با توجه به زیبایی های منحصر بفرد خود همچون کوه، دره و جنگل یکی از زیباترین و پرترددترین جاده های کشور به ویژه در ایام تعطیلات نوروز، تابستان و آخر هفته است. این جاده، علاوه بر خطرات ترافیکی خودروها، به دلیل جنس آهکی، رسوبی و صخره ای بودن کوه های مسیر ، گاهی نیز با ریزش سنگ و سقوط بهمن در فصول مختلف مواجه است که علاوه بر آسیب به سرنشینان خودرو، باعث بسته شده این مسیر می شود.
با توجه به شرایط جاده کندوان ، استقرار تجهیزات پیش بیمارستانی و نیروهای متخصص امداد و نجات درمانی برای کمک به حادثه دیدگان در این مسیر مطالبه مردمی محسوب می شود.
امیرحسین عسگرزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : پایگاه امداد و جاده ای لارک در جاده کندوان بیش از ۱۰ سال است به دلیل شرایط کانکسی امکان استقرار برخی از تجهیزات پزشکی را ندارد و به همین خاطر احداث ساختمان پایگاه امداد و نجات جاده ای در این محل ضروری است.
وی گفت : بر اساس بررسی کارشناسان این پایگاه نیازمند ساختمانی با زیربنای ۱۴۰ متر مربع با اتاق درمان، اتاق کشیک، انبار و محل استقرار نیروها است تا هنگام بروز حوادث در این منطقه با امکانات بیشتر به مصدومان و نیازمندان خدمات مناسب ارائه شود.
رئیس جمعیت هلال احمر چالوس با اشاره به گذشت یک سال و نیم از اهدای زمین ۳۵۰ متر مربعی از سوی خیرین برای احداث ساختمان پایگاه امداد و جاده ای لارک ، افزود : برای ساخت این ساختمان یک میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که تامین آن نیازمند مساعدت خیرین است.
پایگاه امداد و نجات لارک در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر مرزن آباد و ۳۵ کیلومتری پایگاه ندا در پل زنگوله واقع است. هم اکنون چهار امدادگر جمعیت هلال احمر در این پایگاه به مسافران و حادثه دیدگان خدمات می دهند.
عسگرزاده با اشاره تردد میلیون ها دستگاه خودروها در جاده کندوان و حضور این شمار مسافر و گردشگر در شهرستان چالوس خواستار تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای خرید آمبولانس ، تجهیزات و استقرار پایگاه های امدادی در محورهای اصلی و سواحل این شهرستان شد.
رئیس جمعیت هلال احمر چالوس به فعالیت های پایگاه امداد و جاده ای لارک طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت : در این مدت ۶۴ حادثه منجر به عملیات در این محدوده رخ داده که علاوه بر اعزام ۶۶ مجروح به مراکز درمانی شهرستان ، ۴۰ مصدوم هم توسط این نیروها از داخل خودروها رهاسازی شدند ضمن اینکه در این مدت یک هزار و ۴۸۲ نفر هم برای دریافت خدمات سرپایی به این پایگاه مراجعه کردند.
وی با اعلام این که هلال احمر چالوس چهار پایگاه امداد در مسیر جاده کندوان دارد که شامل لارک، پل زنگوله، دهانه شمالی تونل کندوان و نیز قطعه چهارم آزاد راه تهران - شمال است ، گفت که پایگاه امداد و نجات قطعه چهارم آزاده راه تهران - شمال هم کانسی است ولی قرار است متولیان ساخت این بزرگراه ساختمانی به صورت تجمیع شده برای استقرار آتش نشانی ، هلال احمر و اورژانس در عوارضی بسازند.
عسگرزاده بر ضرورت وجود یک پایگاه امداد و نجات دریایی در محدوده ۲۱ کیلومتری نوار ساحلی شهرستان چالوس تاکید کرد و افزود : با شهرداری هچیرود برای گرفتن زمین در محدوده ساحلی نمک آبرود برای احداث این پایگاه رایزنی شده است.
آمار روزانه ورودی و خروجی خودروها در جاده کندوان براساس دستگاه های تردد شمار حدود سه هزار دستگاه است.
جاده کوهستانی و برف گیر چالوس (کندوان) به طول ۱۷۶ کیلومتر در سال ۱۳۱۲ ساخته شد.۷۸ کیلومتر از این مسیر در حوزه استحفاظی مازندران واقع است.
نظر شما