در این اطلاعیه که نسخهای از آن روز چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران از آنجا که توقیف مطبوعات را نادرست میداند، از اینرو توقیف روزنامه «جهان صنعت» را تقبیح میکند.
«فارغ از اینکه استناد به ماده قانونی مربوطه برای اتخاذ چنین تصمیمی ایرادهای مهم حقوقی دارد، معتقدیم که این اقدام در حالی رخ داده است که حرفه روزنامهنگاری در بیثباتترین روزهای خود به سر میبرد و اینک باید شاهد تشدید این بحران، با بیکاری تعداد دیگری از همکاران خود باشیم».
این انجمن اعلام کرد: به نظر ما ستاد ملی مقابله با کرونا، دولت و هیات نظارت بر مطبوعات در صورت تعهد به آزادی رسانهها و درک بحرانهای فزایندهای که بقای رسانههای کشور را به خطر انداخته است، میتوانستند بدون توقیف نیز این روزنامه را به رعایت آنچه مورد توجه ستاد مقابله با کروناست، فراخوانند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران همچنین با دعوت از همه رسانهها و روزنامهنگاران به رعایت جدیتر اصول حرفهای در اطلاعرسانی، به ویژه در موضوعی چون پاندمی کرونا، خواستار آن است که با رفع توقیف فوری از روزنامه «جهان صنعت» از گسترش بیشتر زمینههای بحران رسانهای و بیکاری روزنامهنگاران کشور پیشگیری کند.
این روزنامه روز دوشنبه، ۲۰ مرداد ماه در پی انتشار مصاحبهای در مورد آمار مبتلایان توقیف شد و «محمدرضا سعدی»، مدیرمسئول این روزنامه همان روز در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات که دو نفر از اعضای آن - از جمله نماینده مجلس که هنوز تعیین تکلیف نشده – حضور نداشتند، بهسبب انتشار یک مصاحبه در شماره روز گذشته، یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، حکم به توقیف موقت روزنامه جهان صنعت داده شد.
«سعدی» همچنین گفته بود که تا آن لحظه حکم مکتوب به دستش نرسیده و حکم صرفا شفاهی از سوی دبیرخانه هیات نظارت ابلاغ شده است.
۶ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز روز گذشته، سهشنبه با اعلام تذکری در صحن شورای شهر تهران رفع توقف این روزنامه را خواستار شدند.
جهان صنعت روزنامهای با رویکرد تحلیلی است که بیشتر در حوزه اقتصاد فعالیت دارد و از سال ۱۳۸۳ منتشر میشود.
نظر شما