۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۰۷
کد خبر: 83904623
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اظهارنظر هسته‌ای ترامپ، مغایر با واقعیات جهان امروز

تهران-ایرنا- دونالد ترامپ در حالی عنوان کرده که مساله خلع سلاح هسته‌ای میان این کشور با روسیه، بزرگترین مشکل جهان امروز است که این اظهارنظر به دور از واقعیت دنیای امروز و مغایر با عملکرد واشنگتن بوده است.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ روز گذشته (سه‌شنبه) مساله خلع سلاح هسته‌ای میان کشورش با روسیه را بزرگترین مشکل کنونی جهان توصیف کرد.

وی طی مصاحبه‌ای رادیویی خاطر نشان کرد: مسائل مرتبط با مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای میان آمریکا و روسیه بزرگترین مشکل حال حاضر جهان به شمار می‌رود.

وی افزود: ما در حال تعامل با مسکو در مورد یک توافق تسلیحاتی هسته‌ای هستیم چون آنها (روس‌ها) نیز خواهان این موضوع هستند. این مساله بزرگی است. در حال حاضر این بزرگترین مشکل دنیای امروز است.

ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که آمریکا تمایل دارد توافق‌نامه کنترل تسلیحات جدیدی با روسیه و چین و شاید چندین کشور دیگر منعقد کند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز اخیرا گفت که واشنگتن در حال بررسی احتمال تمدید توافق نامه " استارت " جدید است.

قرار است مقامات روسیه و آمریکا ۱۸-۱۶ اوت ( ۲۸-۲۶ مرداد) دور جدید مذاکرات شان را در مورد توافق‌نامه کنترل تسلیحات در وین از سر بگیرند.

ترامپ در حالی مساله خلع سلاح هسته‌ای کشورش با روسیه را بزرگترین مشکل دنیای امروز می‌داند که برخلاف این اظهارنظر وی، اکنون مساله شیوع ویروس کرونا و زمین‌گیر شدن کشورهای جهان در مقابله با این ویروس بزرگترین چالش جهان امروز به شمار می‌رود. در حالی رئیس‌جمهوری آمریکا چالش همه‌گیری کرونا را مساله‌ بزرگی نمی‌داند که کشورش با مشکلات چشمگیری در مقابله با بیماری کووید- ۱۹ دست‌وپنجه نرم می‌کند و عملا وی به دنبال عادی جلوه دادن اوضاع کرونایی آمریکاست.

مساله مهم دیگری که می‌توان در مورد این اظهارنظر ترامپ به آن اشاره کرد این بوده که آمریکا مدتهاست نسبت به درخواست‌های جهانی برای تحقق وعده خلع سلاح هسته‌ای در دنیا بی تفاوت بوده است. جمهوری اسلامی ایران نیز بارها از آمریکا به عنوان یک کشور دارنده تسلیحات اتمی خواسته در مسیر ایجاد دنیایی عاری از تسلیحات هسته‌ای به طور جدی گام بردارد اما واشنگتن در این مسیر اقدام مهمی انجام نداده است.

آمریکا به عنوان اولین استفاده‌کننده از بمب اتم در جهان، تسلیحات هسته‌ای خود را امتیازی برای قدرت‌نمایی در دنیا علیه کشورهای ضعیف‌تر می‌داند و قصدی برای کنار گذاشتن آن نداشته و نخواهد داشت.

افزایش مناقشات بین المللی، خطرناک بودن زرادخانه های هسته ای، فجایعی چون بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی، زخمی و کشته شدن هزاران و صدها هزار انسان بی گناه، قدرت تخریبی و کشتار بسیار بالای این تسلیحات باعث شده است تا بیشتر مردم دنیا و کشورها خواستار جهانی عاری از تسلیحات اتمی باشند.

اخیرا نیز هفتادوپنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا بود، جنایتی که دهه‌هاست از یاد بشر نمی‌رود. "پاپ فرانسیس" رهبر کاتولیک های جهان نیز اخیرا تاکید کرد که جهان بدون تسلیحات هسته ای و اتمی، هم ممکن و هم ضروری است. وی خواستار از بین بردن تسلیحات هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی در دنیا شد و گفت: تنها آرزو کردن برای جهان بدون تسلیحات اتمی باعث صلح نمی شود بلکه باید عمل کرد.

آمریکا در حالی بارها خواستار عاری‌سازی کشورهای جهان از تسلیحاته هسته‌ای شده که خود اقدامی در این راستا انجام نداده. این نشان می دهد که واشنگتن علاقه‌ای به ایجاد صلح پایدار در جهان ندارد.

به رغم تعیین روزی به عنوان روز جهانی مقابله با آزمایشات هسته‌ای، هنوز سایه تهدید بمباران اتمی بر کشورهای جهان سنگینی می‌کند. روز جهانی مقابله با آزمایشات هسته‌ای با هدف آگاهی افزایی و آموزش افراد در مورد پیامدهای فاجعه بار آزمایش تسلیحات هسته‌ای برای بشر، محیط‌ زیست و زمین، از سوی سازمان ملل متحد تعیین شده است. هدف از گرامیداشت سالیانه این روز توقف آزمایشات هسته‌ای و برقراری صلح و امنیت در سراسر کره خاکی است. کارشناسان، صاحب‌نظران و سازمان‌های مربوطه از این روز به عنوان فرصتی برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های خود در مورد مسأله تسلیحات و آزمایشات هسته‌ای با جهانیان، استفاده می‌کنند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی خود با دارا بودن تسلیحات هسته ای، بارها فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران را در قالب تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نشان داده و دولت ترامپ با خروج از توافق هسته ای(۲۰۱۵) ایران را تحت تحریم‌های یکجانبه قرار داده است.  

این درحالی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی  بزرگترین تهدید اتمی برای جهان امروز هستند.

آمریکا و روسیه در حالی در مذاکرات برای دستیابی به توافق بر سر کنترل تسلیحات هسته‌ای قرار دارند که به نظر می رسد مسیر طولانی برای تحقق یک توافق‌نامه جدید موثر دارند. در این میان پیشتر گفته شد که از چین نیز برای مشارکت در این مذاکرات دعوت به عمل آمده اما پکن تمایلی از خود برای حضور در این نوع مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های واشنگتن نشان نداده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha